Vi kollar till helgens matcher i Västra Cupen:

 

LÖRDAG 22/2

Grupp A

Askims IK (4B) – Öckerö IF (division 3) Kobbegården (13.00)

Öckerö kommer från en 3-1 seger mot Önnered i veckan och kan ta ett stort kliv mot avancemang vid seger mot Askim. AIK stod upp bra i sin veckomatch men det blev förlust med 0-2 mot Frölunda.

 

Önnereds IK (5B) – Västra Frölunda IF (division 2) Apelsinplan (13.00)

Division 2-nykomlingarna Frölunda vann sin första match mot Askim med säkra 2-0 och ställs nu mot 5B-nykomlingen Önnered. ÖIK stretade på bra mot Öckerö i sin första match men föll med 1-3

Känslan är att det kommer att bli en ren gruppfinal mellan Frölunda och Öckerö i sista omgången. 

 

Grupp B

Tynnered FC (5B) – Älvsborg FF (4B) Påvelund (11.00)

Här möts vinnarna från den första omgången i grupp B. 5B-nykomlingen Tynnered slog SG med 2-0 medan Älvsborg slog Donsö med hela 4-0! Segraren i den här matchen kommer helt klart ha greppet om gruppen och avancemanget! ÄFF:s Victor Svensson var het i första matchen med ett hattrick

 

Slottsskogen/Godhem IF (7B) – Donsö IS (5B) Ruddalen 2 (13.00)

SG föll i sin första match mot Tynnered (0-2) och får dessutom klara sig utan Khadhar Egge som blev utvisad. Donsö stod upp hyfsat i den första halvleken mot Älvsborg men föll sen igenom och förlorade med hela 0-4. Dags för revansch här?

 

Grupp C

Utsiktens BK (U19) – Hovås Billdal IF (5B) Ruddalen 2 (11.30)

Utsiktens unga lag lyckades inte få hål på 6C-gänget SK Argo i första omgången och var till och med ytterst nära en förlust. Hovås Billdal å andra sidan svarade för en fin liten skräll när de besegrade GFF med 3-2 efter ett sent segermål av Oliver Andersson

 

SK Argo (6C) – Göteborgs FF (4B) Apelsinplan (14.30)

SK Argo svarade för en riktigt inspirerad match mot ett ungt och piggt Utsikten i första omgången. Klart spelövertag för UBK i den mållösa matchen men Argo var faktiskt närmast segern. GFF föll lite oväntad med 2-3 mot Hovås Billdal och är säkert revanschsugna. GFF har även dubbel anledning till revansch med tanke på hur lagens senaste möte i Västra Cupen slutade. 2016, då cupen avgjordes utan gruppspel, ställdes lagen mot varandra i 1/8-final. Argo (då i division 7) grisade till sig 0-0 och kunde sen vinna på straffar! Det finns en del spelare kvar i båda lagen. GFF:s nuvarande kapten Christoffer Hallberg Sevholt var mannen som brände sista straffen! Den dåvarande GFF-kaptenen Jacob Ljunggren Norberg återfinns numera i just Argo! Argo nuvarande kapten Kristoffer ”Koffe” Jonsson dunkade in straff nummer 1 och den sista Argo-straffen satt med en bredsida till höger om målvakten, det enda stället som den straffskytten kan skjuta på. 

 

Grupp D

Sandarna BK (4B) – Näsets SK (5B) Åkeredsvallen (13.00)

4B-laget Sandarna var inte helt nöjda med sin första match då de kryssade mot 6C-laget Azalea och enligt rapporter kunde de lika gärna förlorat sett till chanserna. Näset stod upp helt ok mot division 2-laget Assyriska men föll till slut med 1-4. Intressant match där ett av lagen troligtvis kommer få det riktigt svårt att gå vidare efter matchen. 

 

Azalea BK (6C) – Assyriska BK (division 2) Åkeredsvallen (14.30)

Azalea gjorde det riktigt bra i derbyt mot Sandarna och fick 1-1 med mersmak. Nu höjs dock svårighetsnivån ett steg till då det är division 2-laget Assyriska som står för motståndet. ABK gjorde var de skulle i sin första match när 5B-laget Näsets SK besegrades med 4-1. 

 

Grupp E

Kungsladugårds BK (5B) – IF Väster (4B) Önneredsplan (13.00)

Båda lagen kryssade i sina första matcher i cupen. KBK lirade 0-0 mot Inter Linné medan Dalla’s Väster tappade 0-2 till 2-2 mot 6C-laget Styrsö. Gruppen känns öppen där ändå Väster måste ses som favoriter men det brukar vara jämna matcher mellan lagen. Det brukar också smällas på en del. På de två matcherna i 5B förra säsongen fick bland annat KBK 11 gula och två röda i mötena med Väster. Väster vann det första med 2-1 och det andra slutade 1-1. 

 

Inter Linné IF (6A) – Styrsö BK (6C) Önneredsplan (14.30)

Båda division 6-lagen gjorde det bra i sina första matcher. Inter Linné kryssade mot 5B-laget Kungsladugård (0-0) medan Styrsö plockade upp ett 0-2 underläge mot Väster där Mattias Janicijevic skickade in 2-2 precis i slutet. Intressant möte där vinnaren (om det blir någon) har en fin chans att ta sig vidare! 

 

Grupp F

FC Linné (5B) – Hönö IS (6B) Kobbegården (14.30)

FC Linné inledde Västra Cupen med en stabil 3-1 seger mot Pushers efter bland annat två strutar av Johan Calgaro. Kristofer ”KL” Landahls unga Hönö stod för en kämparinsats i derbyt mot Björkö i första omgången. Underläge med både 0-1 och 1-2 och dessutom två spelare utvisade men det blev 2-2 till slut. Linné känns dock aningen för rutinerade denna gången. 

 

Pushers BK (6C) – IFK Björkö (4B) Påvelund (14.30)

Björkö är nog aningen besvikna efter sin första match då de ledde med både 1-0 och 2-1 mot ett Hönö med nio man i en match som slutade 2-2. Pushers var med hyfsat mot Gröna Vallen-kollegan FC Linné men föll med 1-3. Björkö behöver vinna för att ha chans på avancemang och det lär de nog också göra. 

 

/Rasta