Som sista försäsongscup så drar Östra Cupen igång i helgen och som vanligt blåser de på med två dagar i rad och inte mindre än 18 matcher!

Bloggen kollar till läget och som vanligt i Östra Cupen är det bara gruppsegrarna som går vidare till åttondelsfinal.

 

LÖRDAG 22/2

Grupp 1

Björndammens BK/Öjersjö IF (5A) – Lunden Överås BK (5A) Kviberg 2 (10.00)

Nya konstellationen Björndammen/Öjersjö har varit igång ett tag och har tre tighta träningsmatcher i bagaget inför cupäventyret. Det har blivit uddamålsförluster mot division 4-lagen Angered MBIK och Sandarna BK och uddamålsvinst senast mot 6A-laget Gamlestaden FF. Hos seriekollegan Lunden Överås BK hittar vi en taggad Magnus ”Böjen” Carlsson som är tillbaka i tränarrollen. Lunden siktar säkert på at ta sig tillbaka till fyran har har fyllt på truppen en del, senast med bland annat meriterade Stefan Runeman. Laget har hittills förlorat med uddamålet mot både division 3-laget Kortedala (4-5) och 4A-laget Semberija (0-1). Intressant kraftmätning inför 5A-säsongen och frågan är vem som är morgonpiggast? 

 

Bergums IF (7A) – IK Kongahälla (division 3) Härlanda Park (15.00)

I grupp 1 återfinns även Bergums IF som åkte ur division 6 förra säsongen. Enligt de uppgifter bloggen har är detta lagets första match 2020. Division 3-laget IK Kongahälla kommer senast från en 0-3 förlust mot division 2-laget Stenungsund. Det har hänt en hel del i truppen också under nya tränaren Mikael Martinsson. Det kommer bli svettigt för division 7-gänget Bergum.

 

Grupp 2

Kortedala IF (division 3) – Älvängens IK (5A) Kviberg 2 (11.15)

Intressant möte mellan division 3-nykomlingen Kortedala IF och väntade topplaget i 5A, Älvängens IK. Niklas Tidstrands ÄIK har spetsat till truppen inför säsongen och kommer från en fin 4-1 seger mot 4A-laget Ytterby och en galen 5-6 match mot Kode IF (4A). Kortedala har hittills slagit 5A-laget Lunden Överås (5-4) och kryssat mot FC Komarken (4A). Det tredje laget i gruppen är 5A-nykomlingen Götaholm BK.

 

Grupp 3

Lerums IS (4A) – Kode IF (4A) Kviberg 2 (12.30)

En ren 4A-grupp där även Gårda BK ingår. Säsongen 2019 slutade Kode IF trea, nio poäng före sexan Lerums IS. Båda lagen har tagit det ganska lugnt under försäsongen när det gäller sina trupper där Kodes tapp av 23-målsmannen Jonathan Hartwig till IK Kongahälla kanske är det mest noterbara. När det gäller träningsmatcher har Kode som vanligt varit inblandad i målkalas. 1-7 mot Skärhamns IK (division 5) och 6-5 mot Älvängen (5A) i matchen efter. Lerum kommer från två fina resultat med 4-1 mot Mossens BK (5B) och kryss mot division 3-laget Landvetter. En intressant match och en intressant grupp med 4A-ögon sett.

 

Grupp 4

Kareby IS (7C) – Angered MBIK (4A) Kviberg 2 (13.45)

Två spelande lag i lite olika delar av seriesystemet. Kareby forsätter att bygga vidare i sjuan sen omstarten inför säsongen 2018. Tiondeplatsen 2018 byttes ut mot en sjätteplats 2019 (med mer än dubbelt så många poäng). Den spontana känslan är att laget kommer att ta ytterligare kliv denna säsongen. Det är dock lagets första match 2020 och de kommer få det tufft mot Angered MBIK, som 2019 tog klivet upp i fyran. AMBIK har en träningsmatch i benen och där blev det 2-1 mot Björndammen/Öjersjö (5A). Gruppens tredje lag är 5A-laget Floda BoIF.

 

Grupp 5

Bergsjö IF (6A) – Gunnared KIF (7A) Härlanda Park (10.00)

Bergsjö IF var med och fightades i toppen av 6A förra säsongen men slutade trea till slut. Inför den här säsongen har det varit ganska lugnt och laget har spelat två träningsmatcher inför cupen. Det blev 1-7 mot Semberija (4A) och 2-3 mot FC Bosona-Bosna IF (5A). Gunnared kämpade i botten av 7A förra säsongen och slutade sist. Bloggen har inte hittat några spelade träningsmatcher för division 7-laget.

I gruppen återfinns också Qviding FIF.

 

Grupp 6

Hisingen FC (5A) – Partille IF FK (4A) Härlanda Park (11.15)

Två lag som tog klivet upp till en högre division 2019. Hisingen FC imponerade och vann 6B medan Partille IF FK till slut krånglade sig upp i fyran efter att FK Kozara dragit sig ur.  HFC har en spelad träningsmatch och där blev det fina 3-1 mot 5B-nykomlingen Önnered. Även Partille har en spelad match och där blev det seger med 3-2 mot Fässberg (5B). Gruppens tredje lag är 6A-laget Syrianska/Arameiska.

 

Grupp 7

FC Härlanda (6A) – Gamlestaden FF (6A) Härlanda Park (12.30)

Intressant möte mellan två seriekollegor. Gamlestaden slutade fyra i 6A 2019, tio poäng före sexan Härlanda. ”Fångarna” har plockat in Kim Pearce som tränare och det ska bli intressant att se vad han kan göra. GaFF har en 1-2 förlust mot Björndammen/Öjersjö som enda spelade match medan Härlanda gör sin första match. Båda lagen får dock se sig som underdogs då gruppens tredje lag är väntade division 3-topplaget Angered BK.

 

Grupp 8

Croatia Göteborg (6A) – Sävedalens IF (division 2) Härlanda Park (13.45)

Croatia är tillbaka i sexan efter serieseger i 7A 2019 och kommer med en riktigt fin trupp. De kommer dock bli tufft direkt i Östra Cupen då de ställs mot division 2-laget Sävedalens IF. Croatia har en match i benen och då blev det stabila 3-1 mot 6C-laget FC Heden. SIF inledde försäsongen med 1-4 mot division 1-laget Trollhättan men har sen slagit division 2-lagen Vänersborg (2-1) och Halmia (3-2). Vi får väl se hur stark trupp Sävedalen kommer med men de får ju självklart räknas som favoriter. I grupp 8 återfinns även United Africa FC (5A).

 

SÖNDAG 23/2

Grupp 1

Lunden Överås BK (5A) – Bergums IF (7A) Härlanda Park (13.45)

Både Lunden Överås och Bergums IF kommer från spel dagen innan. 

 

IK Kongahälla (division 3) – Björndammens BK/Öjersjö IF (5A) Härlanda Park (15.00)

Grupp 1 är alltså den enda gruppen med fyra lag så alla lagen i gruppen lirar både lördag och söndag

 

Grupp 2

Älvängens IK (5A) – Götaholm BK (5A) Härlanda Park (12.30)

Dags för 5A-nykomlingen Götaholm att kliva in i årets Östra Cupen och de gör det mot nya seriekollegan Älvängens IK. ÄIK kommer ju från spel dagen innan mot Kortedala IF. Götaholm har två segrar i ryggen inför cupen mot 6C-lagen Argo (3-1) och Landala (5-1). Det blir intressant för Götaholm att mäta sig mot förväntade topplaget Älvängen inför 5A-säsongen. 

 

Grupp 3

Kode IF (4A) – Gårda BK (4A) Härlanda Park (11.15)

Ny match i ”4A-gruppen”. Kode lirade mot seriekollegan Lerum på lördag och ställs mot en annan seriekollega, nämligen Gårda BK, på söndag. Gårda vann som bekant 4A 2018 men sejouren i division 3 blev bara ettårig. GBK har hittills förlorat mot division 3-lagen Hisingsbacka (0-2) och Öckerö (0-1) men slagit Sandarna BK (2-1).

 

Grupp 4

Angered MBIK (4A) – Floda BoIF (5A) Härlanda Park (10.00)

Angered kommer från match mot Kareby medan Floda kliver in i turneringen. Förra säsongen möttes lagen i 5A men nu har ju AMBIK som bekant klivit upp i fyran. För Flodas del verkar det vara lagets första match för året. 

 

Grupp 5

Gunnared KIF (7A) – Qviding FIF (division 1) Kviberg 2 (13.45)

Tuffast möjliga motstånd för Gunnared (som slutade sista i sjuan förra året). Qviding FIF vann nämligen division 2 förra året och är tillbaka i ettan. Gunnared har dessutom en match i benen från dagen innan. Känslan är att Qviding kommer med ungt lag men det lär ändå räcka mot Gunnared. 

 

Grupp 6

Partille IF FK (4A) – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6A) Kviberg 2 (12.30)

Partille kommer från match dagen innan mot 5A-nykomlingen Hisingen FC och här ställs de mot 6A-laget Syrianska/Arameiska. Det verkar vara Syrianska/Arameiskas första match 2020. 

 

Grupp 7

Angered BK (division 3) – FC Härlanda (6A) Kviberg 2 (11.15)

Med två division 6-lag i gruppen får Angered BK räkna med att vara stora favoriter. Härlanda spelade dessutom dagen innan mot seriekollegan Gamlestaden FF. Det väntade division 3-topplaget Angered har träningsspelat en hel del och bland annat besegrat både seriekollegan Landvetter (4-0) och förra årets seriesegrare Frölunda (2-1). Laget har dessutom träningsmatch mot Stenungsund nu på lördag (22/2) så det lär nog luftas i truppen en del. 

 

Grupp 8

Sävedalens IF (division 2) – United Africa FC (5A) Kviberg 2 (10.00)

SIF kommer från match på lördagen och ställs mot alltid svårscoutade United Africa FC. UAFC har pendlat mellan femman och fyran och fick lämna 4A förra säsongen. Laget har inga andra matcher bokade under försäsongen förutom matcherna i Östra Cupen.  

 

/Rasta