Här kommer rapporterna från gårdagens matcher i Hisingsmästerskapen:

 

TORSDAG 20/2

Grupp 2

Backatorp IF (7C) – Torslanda IK (division 3) 0-7 (0-5)

Som väntat blev det hårda bud för division 7-laget Backatorp när de tog emot division 3-laget Torslanda IK. Det var 5-0 till TIK redan i paus och matchen slutade 7-0 till slut. Gustav Forssell och Hugo Ahlberg blev tvåmålsskyttar och övriga mål gjordes av Fabian PåhlmanElliott Bäcklund och Christoffer Floman Randsalu

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Vi har inte gjort många träningar tillsammans utomhus och ställde upp med en blandning av a-lagsspelare, f.d spelare och juniorer som idag gjorde a-lagsdebut och mötte ett oerhört kvickt och samspelt Torslanda från division 3. Att det blev 7-0 i baken är ingenting att säga nåt om utan det är bara kul att vara igång igen. Vi hade som sagt några f.d. spelare med i matchen och förhoppningsvis kan vi få igång dem på regelbunden basis igen, vilket kommer bli ett lyft för vår, just nu, något tunna trupp.”

Torslanda är tvåa i gruppen inför sista gruppspelsmatchen, som spelas nästa onsdag (26/2). Där ställs laget mot ettan Hisingsbacka FC. Poäng där och TIK säkrar avancemang (då både ettan och tvåan går vidare). TIK skulle även kunna sluta tvåa vid förlust. För Backatorp är det bara att ta nya tag i den avslutande matchen mot Velebit. 

 

KF Velebit (4B) – Hisingsbacka FC (division 3) 1-3 (0-1)

Det såg ut som den första halvleken skulle bli mållås men precis innan paus kunde Abubakar ”Babu” Dumbuya sätta 1-0 för Hisingsbacka. I mitten av andra ökade sen Desmond Richards på till 2-0. Velebit gjorde det lite spännande när Ante Ukalovic fick in en reducering med fem minuter kvar. Matchen skulle också bjuda på ett mål till men det var HBFC:s Kebba Sanyang som satte det och stängde matchen. 

HBFC:s Abubakar ”Babu” Dumbuya sa så här om segern:

”Revansch, de slog oss förra året, nu är vi tillbaka starkare. En god seger mot ett bra motstånd.”

Velebits Denis Skokic sa så här om matchen:

”Vi spelade efter våra förutsättningar idag , MEGA-defensivt och satsade allt på omställningar! Då vi fick många återbud under dagen så fick vi möblera om lite i laget. Tyckte vi gjorde det bra första 25 och man hörde att Hisingsbacka började bli frustrerade! I minut 27 så kommer vi i ett 3 mot 1 läge och tappar bollen och Backa kontrar in 1-0 på oss. Andra halvlek fortsätter Backa att dominera och vi sticker upp i några halv vassa lägen! Vi släpper in ett snöpligt mål där deras kapten drar en boll från deras hörnflagga och det blir ett friläge till dem med hjälp av den starka medvinden. Därefter satsar vi allt framåt och får in 2-1 och det skapar lite panik hos dem! Vi skapar några halvvassa lägen men de får in 3-1 i matchens sista spark. Tycker vi gör det bra men Backa är idag lite vassare än oss. Nu får vi hoppas att Backa slår Torslanda på onsdag så har vi i alla fall har en teoretiska chans på slutspelet.”

Segern gör att Hisingsbacka är klara för slutspel då både ettan och tvåan i gruppen går vidare. HBFC leder inför sista omgången och det räcker med ett kryss mot Torslanda i sista matchen för att behålla förstaplatsen. Velebit ställs mot Backatorp och behöver vinna ganska stort själva samtidigt som Hisingsbacka slår Torslanda för att Velebit ska gå vidare. Den sista omgången spelas alltså nästa onsdag (26/2). 

 

Grupp 4

BK Skottfint (6B) – Finlandia/Pallo AIF (5A) 0-2 (0-1)

I grupp 4 säkrade 5A-laget Finlandia/Pallo AIF gruppsegern efter 2-0 mot 6B-laget BK SkottfintLinus Forslund såg till att Finpa fick en flygande start då han satte 1-0 redan i första minuter, ett resultat som stod sig till paus. I mitten andra kunde sen Finlandias kapten Richard Olsson sätta dit slutresultatet 2-0

Just Olsson sa så här om segern:

”Gott med seger först och främst, matchen kunde dock inte bjuda på något skönlir från något utav lagen då det blåste halv orkan uppe på Länsmansgårdens IP ikväll. Det var mest kamp och försöka fånga bollar kändes det som, men vi lyckas sätta två bollar och vinner till slut rättvist skulle jag säga.”

Skottfints André Klint sa så här om matchen:

”Det var en match som spelades i Göteborgväder deluxe, extremt blåsigt och regn på det, vilket gjorde det väldigt svårspelat för båda lagen. Motståndarna fick in ett snabbt mål och efter det var det vinden som bestämde vem som skulle anfalla. Båda lagen skapa en del men vi var inte lika effektiva. Tråkigt med förlust med 2-0 men bra träning för laget som har en del nya ansikten.”

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Skottfints rapport hittas HÄR

Segern gör att Finlandia/Pallo AIF har spelat klart gruppspelet och med två segrar av två möjliga har de säkrat gruppsegern och avancemang. På onsdag (26/2) avgörs det om det är Skottfint eller FC Bosona-Bosna IF som kniper andraplatsen. 5A-laget Bosona-Bosna har fördelen av att de tar andraplatsen vid kryss. 

 

/Rasta