Så här gick det i helgens matcher i Södercupen:

 

LÖRDAG 22/2

Grupp 1

Göteborgs SIF (6C) – IK Virgo (4B) 0-0 (0-0)

”Studenterna” had det tufft i sin första match i Södercupen då de föll med 1-5 mot division 3-laget Dalen/KFF. I den andra matchen gick det bättre då mötet med 4B-laget IK Virgo slutade mållöst

GSIF:s Oskar Jonson Lövbom sa så här om matchen:

”Vi gör en stark insats mot Virgo idag, speciellt defensivt. Anders och Oskar som mittbackslås var otroligt stabila. Genomgående gör alla en gedigen arbetsinsats och även om Virgo skrapade ihop lite fler chanser ser jag inte oavgjort som ett orättvist resultat. Extra roligt när vi hade fem debutanter i laget.”

Virgos Johan Sundh hade följande att säga om matchen:

”Februari är ingen Virgomånad och efter att ha vänt på många stenar långt bak i kontaktlistorna så fick vi på nåder ihop en 11:a med två målvakter och en damlagstränare på bänken. Bedrövliga fotbollsförutsättningar på en igenbommad Krokslättsvall med hagelstorm, vindsurfvindar och ihoplåsta avbytarbås. Drabbade väl kanske Studenterna värre som tvingades byta om utomhus, men vi var verkligen inte på tårna idag och hade väl en två lyckade passningar på rad utan att tappa eller spela bort bollen. Enda ljusglimten var väl att alla i alla fall slet och trots att det var en småtrevlig tillställning så var det nog helt ärligt den kvalitetsmässigt sämsta match jag bevittnat under min 14 år i lokalfotbollen. Rättvist med 0-0, mest eftersom det nog vart det även i målchanser räknat.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

Virgos motsvarighet hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad från Virgos matchrapport. 

onsdag (26/2) spelas den sista gruppspelsmatchen när Virgo tar emot Dalen/KFF. Vinnaren av den matchen vinner även gruppen och tar sig vidare till semifinal. Dalen/KFF har även fördelen att de behåller förstaplatsen vid ett kryss

 

Grupp 2

Fässbergs IF (5B) – Guldhedens IK (4A) 2-0 (0-0)

Fässberg kom från en 1-3 förlust mot Lindome i sin första match medan Guldheden klev in i turneringen. Det var mållöst i paus men en bit in i andra kom 1-0 till FIF genom Christoffer Hallström. Precis innan full tid kom även 2-0, målskytt Axel Broström Vedin

FIF:s William Samuelsson hade följande att säga om matchen:

”Idag var det en annan matchbild jämfört med matchen mot Lindome! Vi kunde själva vara det laget som tog tag i matchtempot och vi lyckades etablera ett större bollinnehav och det bjöds på betydligt mer anfallsfotboll! Matchen är ganska jämn i ett regnigt och blåsigt väder, men vi visar en bra attityd och efter halvtid kommer vi ut med inställningen att vilja vinna matchen! Både 1-0 och 2-0 trillar in och jag tycker att vi vinner rättvist mot ett lag som vanligtvis spelar en division över oss vilket är extra gött!”

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om förlusten:

”Vi gör ingen bra insats. Första halvlek är ändå relativt jämn och det är lite chanser åt båda hållen men 0-0 i paus. I andra halvlek har vi det tufft och en bit in gör Fässberg 1-0. Vi kan inte svara utan skapar bara ett par halvchanser, istället gör de 2-0 med några minuter kvar. Ett ganska rättvist resultat, vi får titta framåt mot kommande matcher.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

På onsdag avslutas gruppen då Lindome GIF tar emot Guldhedens IKLindevi. Det är stor fördel för Lindome som kan förlora med två bollar och ändå vinna gruppen. Bloggen utgår från att det är målskillnad före inbördes möten i Södercupen. Så var det iallafall enligt förra årets regler och bloggen utgår från att inget har ändrast. 

 

Grupp 3

Balltorps FF (4B) – IF Mölndal Fotboll (5B) 3-0 (2-0)

Det var dags för ett Mölndalsderby i grupp 3 i lördags när Balltorp och IF Mölndal möttes. Balltorp kom från en 1-3 förlust mot Kållered i första matchen men höjde sig här och kunde till slut vinna med 3-0. Strax innan paus kunde Jetmir Kurti lägligt sätta både 1-0 (på straff) och 2-0Sebastian Carlsson fastställde sedan slutresultatet 3-0 i den andra halvleken. 

BFF:s tränare Bawan Mohideen sa så här om matchen:

”Det var väl kanske inte världens roligaste omständigheter med både regn, hagel och kraftiga vindar, men killarna tog uppgiften seriöst och var klart mycket bättre matchen igenom. Vi möter ett väldigt ungt Mölndal som inte riktigt kan mäta sig fysiskt, och när vi lägger i en högre växel 10 minuter in i matchen är det tydlig skillnad mellan lagen. Med bättre skärpa framför mål kunde matchen ha slutat med betydligt högre siffror. Men en godkänd insats helt klart, och en hel del positivt att ta med oss! Det ska bli kul att börja lira 2×45 igen efter två södercupsmatcher á la 2×30. Nästa vecka väntar nytt Mölndalsderby när vi gästas av Solängen.”

Inför sista gruppspelsmatchen, som spelas på onsdag (26/2), så har faktiskt alla tre lagen i gruppen chansen att gå vidare, iallafall i teorin. Det ska självklart väldigt mycket till för att division 3-laget Kållered inte ska vinna gruppen. De behöver förlora med 0-2 mot Mölndal för att missa förstaplatsen. Då hamnar alla tre lagen på tre poäng och då har Balltorp bäst målskillnad (4-3) och går vidare. För att Mölndal själva ska gå vidare så behöver de göra fem mål och vinna med fyra bollars marginal (alltså 5-1, 6-2 osv). Känslan är ju dock att vi inte kommer behöva räkna mål efter onsdagens match. 

 

Grupp 4

Mossens BK (5B) – Landvetter IS (division 3) 0-5 (0-3)

Landvetter IS ångar på i grupp 4 och följde upp 8-0 segern mot Johannebergs IF med 5-0 mot 5B-laget Mossens BK. I förra matchen var det Efe Yildirim som svarade för ett hattrick och i den här matchen var det Albin Gustavssons tur. Gustavsson inledde målskyttet och avslutade det och däremellan satte han även 3-0 måletYasin Belouati satte 2-0 och även Yildirim kom med i målprotokollet då han gjorde 4-0 målet

MBK:s målvakt Daniel Larsson sa så här om matchen:

”En match som sjävklart är svår och klasskillnaden lyste tyvärr igenom lite för mycket. Svårspelad match sett till de yttre förutsättningarna, där vi inte riktigt kommer upp till rätt nivå och inte är tillräckligt rejäla för att kunna hålla resultatet lite jämnare. Något mål för mycket, annars bara gratulera Landvetter. Som alltid när jag får tillfälle att kommentera:
Fantastiskt jobb du gör, helt magiskt för inblandade i och runt lokalfotbollen.”

Även LIS målvakt, Martin Laanemets, gav sin syn på matchen:

”Orkanvindar på Åbyfältet gjorde det svårt att få till något bra spel idag. Trevande inledning från oss men vi har mycket boll. Är väl egentligen spel mot på deras planhalva hela matchen. Vi gör det vi ska idag och mossen kommer inte upp i nivå och ger oss en match. Vi fortsätter spela mycket ungt vilket är kul att se. Dom ger oss andra energi!”

Landvetter går mot gruppseger med maximala sex poäng och 13-0 i målskillnad. Laget ställs mot Mölnlycke IF (4B) i sista matchen och säkrar gruppsegern vid minst kryss

Mossen möter Johanneberg i sin sista match och den sista omgången spelas på onsdag (26/2). 

 

Johannebergs IF (6C) – Mölnlycke IF (4B) 0-4 (0-1)

6C-nykomlingen Johanneberg hade det tufft i första gruppspelsmatchen då det rann iväg till 0-8 mot division 3-laget Landvetter. I gårdagens möte med Mölnlycke IF (som spelade 0-0 mot Mossen i sin första match) blev det jämnare. Förvisso satte MIF:s Filip Frankfelt 1-0 redan efter fem minuter men det resultatet stod sig halvvägs in i andra. MIF kunde då gå ifrån och göra både 2-0 (Andreas Doverhag), 3-0 (Anton Fristedt) och i slutet även 4-0 genom Samuel Johansson

JIF:s Rino Wiger sa så här om förlusten:

”En okej genomförd match, där vinden spelade en ganska stor roll. Bra defensivt i första halvek och vi har ändå några möjligheter att skapa något. Men dess längre matchen led dess större blev skillnaden och Mölnlycke är både duktiga och effektiva. Ett fall framåt och en bra genomkörare.”

MIF:s Robert Reutherborg hade följande att säga om segern:

”En bekväm seger på ett blåsigt Lindevi. Inget finlir med vi tar med oss bra insatser från våra nya spelare, fyra gjorda mål och en hållen nolla!”

Segern gör at Mölnlycke fortfarande har chansen att vinna gruppen. Då är det dock seger som gäller i sista gruppspelsmatch mot Landvetter IS som gäller. För Johanneberg är det derby mot Mossen som gäller. 

 

/Rasta