Östra Cupen drog igång i helgen och gjorde det rejält med matcher både lördag och söndag och vi kollar till grupperna istället för speldagarna!

 

Grupp 1

Björndammens BK/Öjersjö IF (5A) – Lunden Överås BK (5A) 2-1 (1-0)

Tidigt i lördags (matchstart 10.00!) var det dags för nya konstellationen Björndammens BK/Öjersjö IF att ta sig an seriekollegan Lunden Överås på Kviberg. Målfarlige Pontus Börjesson såg till att BBK/ÖIF ledde i paus med 1-0 men nästan direkt i andra kom 1-1 genom Patrick Figoni på nick. I mitten av andra skickade dock Anton Linde in 2-1 för BBK/ÖIF och det räckte till tre pinnar!

Björndammen/Öjersjös assisterande tränare Aleksander Petrovski sa så här om matchen:

”Tidig matchstart för killarna, Avspark 10.00 men vi vaknade till när vi kom till planen då halv orkan mötte oss! Vädret styrde mycket matchbilden för båda lagen och det var mycket kamp och lite skönspel. Vi hade medvind i första halvlek och Pontus Börjesson utnyttjade vinden på en hörna och skruvade in bollen snyggt i bortre och 1-0 stod sig halvleken ut.

Lunden hade några lägen bl.a ett långskott i ribban och vår målvakt Akbar fick göra ett par svettiga räddningar. Vi föll längre ner i banan och Lunden lyckades nick skarva in en frispark snyggt och efter det så flyttar dom upp laget och går för vinst men vi lyckas kontra och Anton Linde sätter tvåan för oss och vi håller den ledningen matchen ut.

Bra av gubbarna idag att vi springer och krigar även om vädret var skit. Men vi gnäller och tjötar alldeles för mycket över hela plan och får även en gubbe utvisad på slutet. Men vi får göra det bättre till nästa match som är imorgon söndag mot Kongahälla och det ska bli kul.”

Lunden Överås tränare Magnus ”Böjen” Carlsson hade följande att säga om förlusten:

”Bra start, vi skapar en mängd chanser. Björndammen är vassa på omställning och får 0-1 via en hörna som vinden blåste in i mål. Vi kvitterar efter tio i andra och pressar på, ett litet misstag från oss och det nyttjar de till 1-2. Med tio kvar får Björndammen ett rött och trycket ökar. Chanser skapas med skärpan saknas. En tung start på gruppspelet.”

Lundens matchrapport hittas HÄR.

 

Bergums IF (7A) – IK Kongahälla (division 3) 0-3 (0-1)

Det blev som väntat svårt för division 7-laget Bergum när de ställdes mot IK Kongahälla (division 3) i lördags men det rann dock inte iväg. Nyförvärvet Viktor Rohdell satte 1-0 i mitten av första och det resultatet stod sig till paus. I andra kunde sen IKK gå ifrån med dubbla mål från Johan Kaage.

IKK:s nyförvärv Jonathan Hartwig sa så här om segern:

”Själv spelade jag inte tyvärr eftersom jag har ont i baksidan, men jag satt på bänken och tittade. Det var spel åt ett håll hela matchen, vi förde spelet och hade alla chanser i matchen. Föll ner lite i deras tempo dock. Men vi fick in ett långskott hyfsat tidigt av Viktor i sin debut. Bergum hade nog inte ett enda skott i matchen och vi vann välförtjänt med 3-0, kunde dock blivit mer.”

 

Lunden Överås BK (5A) – Bergums IF (7A) 4-1 (2-1)

Gruppspelet för alla lagen i grupp 1 fortsatte i söndags och då fick Lunden Överås med sig tre efter seger mot Bergum. Fredric Andersson öppnade målskyttet redan efter fyra minuter då han satte 1-0 för Lunden. Bergum svarade dock direkt när Edis Dautovic kvitterade. Innan paus hade dock LÖBK återtagit ledningen genom August Bång. Lunden kunde sen göra både 3-1 (Vishnu Nair) och 4-1 (Sebastian Ovdal).

Lundens Egon Hansen sa så här om segern:

”Igår va vi lite väl ineffektiva (trots fyra mål ). Hade vi haft lite mer skärpa och utdelning så kunde det blivit 4-5 mål till, men det var ju samtidigt våran första vinst i år så man skall väl inte gnälla. Gruppen avslutas på onsdag då vi åker upp till Kungälv för att möta Kongahälla samtidigt som Björndammen mötet Bergum. Det kan ju bli så att tre lag hamnar på sex poäng och då är det ju målskillnad i första hand som gäller.”

Lundens matchrapport hittas HÄR. Lunden Överås möter Kongahälla på onsdag och det är bara vinst som gäller om Lunden vill gå vidare (och dessutom med ganska många mål). Bergum möter Björndammen/Öjerjsö i sin sista match.

 

IK Kongahälla (division 3) – Björndammens BK/Öjersjö IF (5A) 2-0 (1-0)

Kongahälla följde upp lördagens seger med ännu en trepoängare igår och toppar grupp 1 inför sista omgången. Muhamed Barčić satte 1-0 tidigt i matchen men BBK/ÖIF stod upp bra. De gav väl sig själva inte riktigt chansen då de fick inte mindre än två röda i mitten av andra och i slutet kunde IKK även göra 2-0 (Max Berlin).

Kongahälla har greppet om gruppsegern och behöver bara en poäng på onsdag mot Lunden Överås får att vinna gruppen. IKK skulle till och med kunna förlora och ändå vinna gruppen på bäst målskillnad. Även Björndammen/Öjersjö har chansen att vinna gruppen men då gäller det att ösa in mål mot Bergum samtidigt som Lunden slår Kongahälla.

 

Grupp 2

Kortedala IF (division 3) – Älvängens IK (5A) 1-0

Division 3-nykomlingen Kortedala inledde årets Östra Cupen med en trepoängare mot 5A-laget Älvängens IK. Segermålet kom redan efter åtta minuter genom Zekariye Ahmed.

KIF:s burväktare George Boulos sa så här om segern:

”Det är tre viktiga poäng som vi får med oss idag trots att vi inte får upp vårt spel som vi vill. Det börjar bra för oss vi spelar boll första tio och gör de kanonbra. Vi får även utdelning efter ett fint anfall från kanten och 0-1 till oss och det såg väldigt bra ut. Sen efter det började vi rulla bollen för mycket i backlinjen och fick inte upp tempot vi blev väldigt stillastående och passiva. Älvängen hade några halv chanser men inget mer än så. Andra halvlek kom regnet och haglet samt blåsten gjorde att man inte kunde spela något finlir så de blev mycket kamp och kämpande på mittplanen. I slut ändan är de tre poängen som är viktiga och så blev de.”

ÄIK:s assisterande tränare Johan Parinder sammanfattade matchen så här:

”Vi gör en mycket bra genomförd match försvarsmässigt och Kortedala har medvind i första och vi kraftig motvind men ändå är det vi som skapar de farligaste chanserna med bland annat ett friläge och bra spel. Kortedala är effektiva vår målvakt Oskar gör en räddning på deras andra chans i matchen och på returen gör de mål vilket var surt. Men vi står upp jättebra och till andra halvlek är det vi som har medvind. Dessvärre är vi inte jättenära att kvittera i andra utan våra största chanser har vi i första. Sammanfattningsvis är vi besvikna över resultatet då vi förtjänade mer och står upp jättebra i matchen. Vill tacka Kortedala för en fin match även om det va skitväder och önskar dem lycka till så tar vi nya tag imon mot Götaholm där vi ska komma tillbaka till vinnarspåret igen!”

 

Älvängens IK (5A) – Götaholm BK (5A) 1-3 (0-1)

ÄIK var alltså tillbaka i spel igår igen och då var det 5A-nykomlingen och blivande seriekollegan Götaholm som stod för motståndet. Det var Götaholm som tog ledningen strax innan paus genom Mohamed Omar Aday och i början av andra kom även både 2-0 och 3-0Tobias Bui satte tvåan och trean kom på ett självmål. ÄIK får in en reducering genom Marius Evensen på straff men närmare än så kommer de inte.

GBK:s tränare Behar Tahiri sa så här om matchen:

”Vi gör en stabil insats. Rätt jämn match men kändes som att vi var vassare och i synnerhet framför mål. Det är trots allt försäsong och vi ser Östra Cupen som träningsmatcher så vi ska inte dra alltför stora växlar, men visst finns det en hel del positivt att ta med från dagens match. Vi möter ett bra lag och visar tidigt på säsongen att vi blir att räkna med.”

ÄIK:s assisterade tränare Denis Musov sa så här om förlusten:

”Vi sätter inte våra målchanser två matcher i rad och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.”

Fin seger för Götaholm mot seriekollegan Älvängen. ÄIK är nu färdigspelade i cupen och Götaholm och Kortedala gör upp om gruppsegern på onsdag där GBK klarar sig på ett kryss.

 

Grupp 3

Lerums IS (4A) – Kode IF (4A) 1-2 (0-1)

Intressant 4A-möte där till slut Kode visade sig vara starkast. Hampus Palmqvist satte 1-0 för KIF i mitten av första, ett resultat som stod sig till paus. I mitten av andra var det dock kvitterat efter att Lukas Johansson hittat rätt. Det skulle dock bli ett avgörande och det kom på straff där KIF:s Oscar Gustafsson blev matchhjälte.

Kodes kapten Rasmus Haraldsson kommenterade segern så här:

”Tycker att vi gör en relativt stabil insats såväl defensivt som offensivt. Vädrets makter gjorde att förutsättningarna inte var de bästa men vi genomför matchen så gott som förmås. Det känns som att vi tar steg i vår utvecklingen kontinuerligt och förhoppningen är att det fortlöper över de matcher som komma skall.”

KIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Kode IF (4A) – Gårda BK (4A) 1-1 (0-1)

Igår var det dags för nästa 4A-lag att kliva in i grupp 3, nämligen Gårda BK. Laget inledde också starkt och tog ledningen i slutet av första genom Philip Jonsson. Kode kom dock tillbaka i andra med en kvittering genom Robin Bäckman. Matchen slutade 1-1 och Kode vann de efterföljande straffarna (vilket kan få betydelse när gruppen ska avgöras).

Kodes ena tränare, Jimmy Karlsson, sa så här om matchen:

”Kul med tävlingsmatcher, cupen är ett välkommet inslag i försäsongen! Vi kommer ifrån en fin insats under gårdagen där vi lyckades dra det längsta strået i en jämn match mot Lerum. Även dagens match visade sig bli tight och jämn. Vi skapar nog med chanser för att göra fler än ett mål idag, men i sanningens namn så gör även Gårda det. Jag är mycket nöjd med killarnas insats under helgen, nu blir det spännande att följa avslutningen i gruppen där vi får hoppas på att Lerum gör en bra insats mot Gårda på onsdag.”

Gårdas Josef La Carrubba hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en okej match. Kode lämnar över största delen av bollinnehavet till oss och bägge lagen är relativt nöjda med matchbilden till en början. I första halvlek tkr jag att det är vi som skapar de bästa målchanserna. 1-0 kommer efter ett fint anfall. Till den andra öppnar matchen upp sig, vi hade pratat om att stänga till farliga ytor då vi vet att Kode har vassa spelare framåt. Trots det blir det lite Hawaii i andra halvlek och kanonlägen utbyts lagen emellan. Kode gör 1-1 med kvarten kvar. Jag är subjektiv men tycker att vi med normal utdelning ska vinna den här matchen. Vi skapar hetast lägen och är strået vassare med bollen vid fötterna. En kul match mot ett trevligt Kode som kommer vara ett topplag när det drar ihop sig till seriespel.”

Kodes matchrapport hittas HÄR. Även bilder från matchen finns på Kodes hemsida HÄR, fotograf Jessica Lundin. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Kode toppar gruppen men får invänta onsdags resultat för att se om de går vidare. Gårda behöver besegra Lerum till att börja med för att ha chansen att vinna gruppen men sen kommer målskillnad och inbördes möten att spela in.

 

Grupp 4

Kareby IS (7C) – Angered MBIK (4A) 1-2 (1-2)

Division 7-gänget Kareby stod upp riktigt bra mot 4A-nykomlingarna Angered i lördagens möte. Det var KIS som tog ledningen genom William Lifjorden men AMBIK kvitterade strax efter genom Christian Arcilla Macasero. Fem minuter innan paus kan sen Berat Deniz ge Angered ledningen med 2-1, en lednings om står sig matchen ut.

Angereds ena tränare, Redian Omari, sa så här om segern:

”En match det hände inte så mycket! Kareby IS tog ledningen tidigt i matchen. Vi kvitterade och sen tog ledning med 5 minuter kvar i första halvlek! Andra halvlek var nästan inget fotboll p.g.a värdet! Domaren pausade matchen tre gånger efter hagel stormade fotbollsplanen! Vi vill tacka Kareby IS för en fin match!”

KIS kapten Arvid Davidsson hade följande att säga om matchen:

”En match som vi tyvärr förlorar med uddamålet, kunde lika gärna varit 2-1 till vår fördel. Jag tycker vi börjar matchen bra och får även gjort 1-0 tidigt. Sett till vädret idag var det nog bland de värre förhållandena jag varit med om, riktigt svårspelat där båda lagen hade de jobbigt. Sedan innan första halvlekens slut hinner Angered trycka in två lätta bollar i mina ögon där vi inte riktigt var på tårna. Tycker ändå vi gör en bra match överlag mot ett lag som ligger ett par divisioner högre än oss. Vår målvakt Fredrik gör många fina räddningar och vi har några chanser som vi inte riktigt får utdelning på. Har idag med några nya killar som gör de bra. Får även tillägga att detta var vår första match för 2020 så vi är nöjda med prestationen och satsar allt mot matchen mot Floda.”

 

Angered MBIK (4A) – Floda BoIF (5A) 4-0 (1-0)

Igår var Angered i farten igen och säkrade då gruppsegern genom att besegra Floda med säkra 4-0. Oliver Ocampo Hägglund satte både 1-0 innan paus och 2-0 strax efter. I mitten av andra kom 3-0 (Berat Deniz) innan Anas Mohamed Abdirahman fastställde slutresultatet två minuter före full tid. 

Flodas assisterande tränare Fredrik Danielsson sa så här om förlusten:

”Årets första match för oss med allt vad det innebär. Vi misstänkte att Angered skulle vara bra med tanke på våra möten med dem förra säsongen men vi visste inte vilket lag de skulle ställa upp med. Vi gör en bra första halvlek och ligger tätt med hela laget och skapar en del halvchanser och har en boll inne som blir bortdömt. Jag såg inte situationen men det var korrekt enligt spelare i närheten. Angered vinner rättvist, även om 4-0 var i överkant, så grattis till gruppsegern och lycka till! Vi tar med oss både positiva saker och fick se saker att jobba vidare med. Kul att se Hjalmar Svensson, född 2004, göra debut i A-laget idag och även kul att se att våra övriga juniorer har tagit stora kliv framåt. Vill även passa på att ge dagens domare beröm! Synd att han inte dömer division 5.”

Angered MBIK säkrade alltså gruppsegern och avancemang. Kareby och Floda möts på onsdag i en match det bara är prestige och ära som står på spel. 

 

Grupp 5

Bergsjö IF (6A) – Gunnared KIF (7A) 1-0 (0-0)

Det blev en ganska jämn och målfattig tillställning när 6A-laget Bergsjö IF mötte Gunnared (7A) tidigt i lördags. Matchen bjöd bara på ett mål och det gjorde Bergsjö IF:s Maysam Samandari.

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Det enda positiva i den matchen för vår del är att vi vann. För övrigt var det en dålig insats från vår sida. Vi har mycket att jobba med fram till seriestarten. Men det är alltid skönt att vinna.”

Gunnared Khabat Aslani sa så här om matchen:

”Ja det var en rätt jämn match, flera ordinarie fattades från båda lagen. Men det kändes om matchen kunde sluta hur som helst, tills i mitten av andra halvlek där Bergsjö satte sin chans och hade en bra period där.”

 

Gunnared KIF (7A) – Qviding FIF (division 1) 0-10 (0-5)

Gunnared var igång även igår och det blev det betydligt jobbigare. Division 1-laget Qviding kom med ett ganska starkt lag och det rann iväg med fem mål i vardera halvlek. Ibrahima Bah och Chisomnazu Chika Chidi blev tremålsskyttar och övriga mål gjordes av Sebastian Olsson, Tim Stolt HermanssonEbubekir Tünay och Saman Rassouli

Gunnared är färdigspelade och på onsdag möts Bergsjö IF och Qviding och gör upp om gruppsegern. 

Grupp 6

Hisingen FC (5A) – Partille IF FK (4A) 1-0 (1-0)

I lördags möttes två lag är nykomlingar när serien drar igång. Hisingen vann 6B och ska spela i 5A medan Partille efter mycket om och men fick kliva upp i 4A. Lördagens match bjöd bara på ett mål och det var HFC:s Stany Lokamba som gjorde det! 

Hisingens assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”En otroligt svårspelad match med tanke på vädret men laget är segersugna idag och krigar på hela matchen igenom. Vi har hittills vunnit alla våra matcher sedan vi förlora mot Neutrala i våras så vinnarmentaliten är kvar 2020 med! Men utöver det tycker jag båda lagen kämpar på, tror Partille IF har ett eller två skott idag och inte riktigt fick till det offensivt. Vi gör ett tidigt 1-0 mål av Stany Lokamba och utgick från det. Vi tackar Partille, domaren och publiken för en väl genomförd match!”

 

Partille IF FK (4A) – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6A) 2-0 (0-0)

Partille lirade även igår och då gick det bättre. Efter 0-0 i paus satte nyförvärvet Oliver Rosander 1-0 för Partille och lite senare kom även 2-0 (målskytt William Björkqvist).

Partilles tränare Kim Roland sa så här om matchen:

”Ganska ensidig match. Vi var lite bättre i hela matchen. Vi spelade i medvind i första halvlek och hade inte kvalitet att skapa tillräckligt bra målchanser så det blev bara tryck mot motståndarnas mål. I andra halvlek blev det lite lättare tack vare motvinden och tröttnande motståndare. Ett ganska rättvist resultat och vi tog chansen att spela på ett lite nytt sätt.”

Syrianska/Arameiska möter Hisingen FC på onsdag och alla tre lagen har chansen att gå vidare. 

 

Grupp 7

FC Härlanda (6A) – Gamlestaden FF (6A) 2-0 (1-0)

Det blev en fin start för Härlandas nye tränare Kim Pearce med seger direkt i första tävlingsmatchen och det blev det dessutom mot seriekonkurrenten GamlestadenGabriel-Marcel Wehling satte 1-0 i mitten av första och i andra ökade Niclas Hjertqvist på till 2-0

Härlandas nya tränare Kim Pearce sa så här om matchen:

”Min känsla var att vi var det bättre läget för dagen. Första halvan av första dominerade vi fullständigt. Där gjorde vi 1-0 på en fast situation. Andra delen blev det mer jämt och chansartat, detta höll i sig efter halvtid. I detta läget stog det och vägde. Vi lugnar ner oss och börjar ta tag i matchen igen sista kvarten, där vi har ett stolpskott och missat friläge, innan vi fastställer 2:an. Jag är mycket nöjd över mina spelares prestationer idag! Första träningsmatchen avklarad och till tv-soffans Forest-QPR och här kan jag med besked meddela att QPR kom iväg med blotta förskräckelsen ifrån City Ground i dagens Championshipfight.”

GaFF:s tränare Christian Brile hade följande att säga om matchen:

”Hagel och blåst och en avbytare. Själva matchen är inte så mycket att säga om. Fullständigt energilöst och otroligt många tekniska misstag från våran sida. Matchen lever trots detta länge men Härlanda vinner helt rättvist. Stabil domarinsats utöver det.”

Härlandas matchreferat hittas HÄR

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

 

Angered BK (division 3) – FC Härlanda (6A) 3-0 (0-0)

Härlanda var även i farten igår och då blev det betydligt tuffare då division 3-laget Angered BK stod på andra planhalvan. Det var dock mållöst i paus innan Angered kunde växla upp och vinna. Paul Nyman satte 1-0 ganska tidigt i andra och i slutet kom både 2-0 (Idris Abdi) och 3-0 (Emil Berglind).

Angereds ena tränare, Vladimir Majdandzic, sa så här om matchen:

”Bra med tre poäng, men vi kan mycket, mycket bättre än det vi visa upp idag.”

Härlandas matchreferat hittas HÄR

Angereds matchrapport hittas HÄR

På onsdag avgörs gruppen då Angered och Gamlestaden möts. GaFF får det dock tufft då de inte bara måste vinna utan även göra det med tre bollar

 

Grupp 8

Croatia Göteborg (6A) – Sävedalens IF (division 2) 0-2 (0-0)

6A-nykomlingen Croatia gjorde det bra mot division 2-laget Sävedalen men det blev ändå förlust till slut. Det var dock 0-0 i paus och det dröjde till näst sista minuten innan Anton Nilsson satte 1-0 på straff. Nilsson hann även med att göra 2-0 innan slutsignalen. 

SIF:s tränare Sebastian Chitsaz sa så här om segern:

”Det satt långt inne idag. Croatia försvarade lågt och kompakt. Länge gjorde de det framgångsrikt. Vi har bollen i stort sett hela matchen, men det var ju en del av deras matchplan. Förutom ett par friläge tidigt i matchen skapar vi inte jättemycket. Vi gör två mål i slutminuterna. Det första på straff, det andra när Croatia tvingats kliva framåt. All heder till Croatia. Tack för en jämn match och lycka till med säsongen.”

Croatias tränare Ervin Gulin hade följande att säga om förlusten:

”Hade 0-0 till minut 58 får en straff emot oss! Sen trycker vi upp allt på en fast situation och dom kontrar in 2-0.
Heroisk insats i försvarspelet där Sävedalen har svårt att hitta lägen men äger matchen totalt! Mycket nöjd ändå då vi krigar för varandra och står upp trots nivåskillnaden!”

 

Sävedalens IF (division 2) – United Africa FC (5A) 7-1 (0-1)

Sävedalen säkrade sedan gruppsegern igår när laget slog United Africa med hela 7-1. Det var dock UAFC som ledde i paus efter mål av Tersoo TyoerDerrick Ddungu kvitterade i början av andra och UAFC åkte även på ett rött. SIF bjöd sen på sex mål sista elva minuterna där Emil Ursholm satte två och även Ddunga gjorde sitt andra. De övriga målen gjordes av Anton Nilsson, Peter Bangur och Martin Srpcanski

Sävedalens assisterande tränare Joakim Rundström sa så här om matchen:

”Jag tycker att vi gör det bra i 30 minuter och som tur är räckte det idag. Alltid lurigt med gruppspelsmatcherna i cupen men skönt att vara vidare till skillnad från förra året. Med de yttre förutsättningarna som råder är inget lag säkert, men som sagt, skönt att vara vidare.”

Referat från båda SIF:s matcher hittas HÄR

Sävedalen är redan klara gruppsegrare och UAFC och Croatia möts på onsdag. 

 

/Rasta