Vi kollar till hur det gick i helgens matcher i Västra Cupen:

 

LÖRDAG 22/2

Grupp A

Askims IK (4B) – Öckerö IF (division 3) 1-0 (1-0)

4B-laget Askim stod för en fin insats i lördagens cupmatch mot division 3-nykomlingarna Öckerö IF. AIK:s Robin Cabasa Johansson satte nämligen matchens enda mål efter 12 minuters spel!

Askims tränare Lo Gröndahl sa så här om den fina segern:

”Trevligt med årets första 3-poängare. Vi gör en riktigt stark laginsats, där samtliga spelare gör väldigt bra ifrån sig. Vårt försvarsspel är oerhört bra och vi släpper i princip inte till någon klar målchans på hela matchen. Vi tar med oss en hel del självförtroende från den här insatsen och går för en ny bra prestation mot Önnered på onsdag.”

ÖIF:s tränare Andreas Elfström (fd Larsson) hade följande att säga om matchen:

”Svåra förhållanden med hård blåst i planens längdriktning. Askim startar med medvind men trots det ställer de upp med hela laget framför straffområdet från start och det är så det ser ut sen resten av halvleken. Nånstans runt 10-15 minuten kommer Askim i en omställning som inte ser så farlig ut men en boll in i bortre delen av boxen missbedöms av oss och deras spelare får iväg nåt sorts lobbskott som går in via stolpen i mål. Vi har väldigt svårt att ta oss igenom Askims kompakta försvar och hotar alldeles för lite vilket bara leder till några halvchanser. Andra halvlek med medvind för oss startar vi lite bättre och får till ett par chanser som deras målvakt klarar men efterhand ebbar vårt anfallsspel ut och vi har överlag bedrövlig kvalité i det mesta vi gör sista 15 minuterna. Grattis till Askim som kämpar hårt i försvaret och lyckas med konststycket att göra mål trots att man nästan aldrig var över halva plan. För vår del ett riktigt bottennapp där kvaliten under större delen av matchen var under all kritik. Vi har mycket folk borta och det var svåra förhållanden men vi måste kunna ställa högre krav än så här på oss själva.”

Både Askim och Öckerö står nu på tre poäng inför sista omgången (som spelas nu på onsdag 26/2). Öckerö möter fullpoängare Frölunda och behöver vinna med två bollar om bloggens matematik stämmer. Askim möter Önnereds IK och där behöver AIK vinna ganska stort för att ha chansen, samtidigt som Öckerö slår Frölunda. Då även de två bästa tvåorna går vidare så ligger ju en tvåa som slutat på sex poäng ganska bra till.

 

Önnereds IK (5B) – Västra Frölunda IF (division 2) 2-3 (2-1)

5B-nykomlingen Önnered hade en liten skräll på gång då de ledde i paus mot division 2-nykomlingarna FrölundaBryan Johansson gav förvisso Frölunda ledningen men innan paus hade Jakob Lindgren kvitterat och Sebastian Wikström satt 2-1 för ÖIK. Tio minuter in i andra var det dock 2-2 efter mål av Raul Tatlian och med fyra minuter kvar gjorde Lucas Ucar segermålet för Frölunda!

Önnereds Fredrik Rumin (med ett förflutet just i Frölunda) sa så här om förlusten:

”Jag tycker vi står upp riktigt bra, leder med 2-1 till och med men sedan blev vi ordentligt tillbakatryckta! Vi går ur med huvudet högt efter en bra insats med endast 12 man och tränaren i målet!”

Frölundas Bryan Johansson hade följande att säga om segern:

”Dagens match blev onödigt spännande för vår del. En händelserik tillställning där vi inte alls gör det vi ska i första och det resulterar såklart i att vi hamnar i underläge 2-1 i halvtid. I andra gör vi det bättre och till slut vinner vi med 3-2. Starkt att vända matchen men sättet vi spelar på idag är inte alls godkänt.”

ÖIK:s referat hittas HÄR.

Frölunda leder nu gruppen på maximala sex poäng efter två matcher och möter Öckerö IF i den sista matchen. Minst kryss där och gruppsegern är klar.

Önnered möter Askim i sista matchen där Askim fortfarande har chans att gå vidare. Gruppspelet avslutas nu på onsdag (26/2).

 

Grupp B

Tynnered FC (5B) – Älvsborg FF (4B) 1-2 (1-2)

4B-laget Älvsborg har greppet om grupp B efter att laget tog sin andra raka seger. Alla målen kom i mitten av den första halvleken och ÄFF:s Hampus Gustafsson satte 1-0 efter tolv minuters spel. Den ledningen varade dock bara i en minut innan Fatmir Muric skickade in 1-1. Älvsborg svarade dock fem minuter senare då Victor Svensson visade målsinne igen (han svarade för ett hattrick i första matchen) och gjorde 2-1. Matchen bjöd inte på några fler mål och ÄFF har nu maximala sex poäng efter två matcher.

Tynnereds tränare Robert Smolander sa så här om matchen:

”Fick inte igång vårt spel idag mot ett lag med klart mer ork än oss. De pressade oss högt och vi saknade ork och fokus för att rulla oss ur pressen. Men vi höll det ändå tätt och gjorde ett bra jobb bakåt vilket jag är nöjd med. Vi lyckas hålla det relativt jämn rent chans och resultatmässigt trots matchbilden, vilket är det positiva vi tar med oss från denna matchen.”

ÄFF:s Filip Bergfelt hade följande att säga om segern:

”På förhand hade vi bestämt oss för att försöka komma runt mycket längs kanterna och hålla bollen borta från deras centrallinje, något vi inte alls lyckades med i första halvlek. Påvelund var väldigt blåsigt och svårspelat och vi gjorde det ännu svårare för oss genom att konstant försöka hitta in på redan överbemannade ytor. Matchen inleddes piggt från Tynnereds sida de första 7 minuterna där de rullade boll ganska fint och var hetare i de flesta dueller. Älvsborg hade större delen av bollinnehavet medan Tynnered försökte lägga långt och hitta sina forwards i djupled. Målet kom till på en hörna där en skarvning renderade i ett Tynnered-självmål. Någon minut senare skickar Tynnered en boll mot deras forward som i en duell med vår back går vinnandes ur situationen och kan rulla in 1–1 på friläge mot Oscar i mål. I andra halvlek tar Älvsborg över mer och mer och en gissning på bollinnehavet är väl 80–20 till Älvsborg men som vi ändå inte lyckas omsätta i mål. Vi bränner något friläge och ett antal 3 mot 1-situationer samtidigt som Tynnered konsekvent skickade iväg bollen långt så fort de fick tag i den, vilket ofta tyvärr blev onödigt farligt tack vare deras duktige forward som fick slita hårt mot vår backlinje. Älvsborgs vinnande mål kom till genom ett fint anfall på högerkanten där slutligen ett långt inlägg hittar fram till Victor på bortre ytan som står helt omarkerad och kan rulla in bollen. De avslutande 10 minuterna av matchen fortsätter Tynnered att slå långt och lyckas skapa några farliga chanser med friläge och skott i ribban från nära håll. Sammanfattningsvis var Älvsborg klart bättre och dominerade bollinnehavet och borde gjort några mål ytterligare, men Tynnered var konsekventa i sin något destruktiva strategi och även de borde hängt någon balja ytterligare.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR.

Älvsborg toppar alltså grupp B inför sista omgången och möter där Slottsskogen/Godhem. Tynnered ställs mot blivande seriekollegan Donsö IS och TFC har fortfarande chansen att ta sig vidare men då behöver de vinna samtidigt som ÄFF förlorar och det måsta trilla in rätt antal mål på rätt ställen. Gruppspelet avslutas alltså på onsdag.

 

Slottsskogen/Godhem IF (7B) – Donsö IS (5B) 0-0 (0-0)

Det blev mållöst på Ruddalen 2 när SG mötte Donsö i lördags. Slottsskogen/Godhem vann den efterföljande straffläggningen (som bara används om det inte skulle gå att skilja på lagen när gruppen är färdigspelad).

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om matchen:

”Vi fortsätter spela helt ok defensivt. Även mot Tynnered funkade det rätt ok det var mer otur att dom fick gjort mål då. Idag började det även ljusna offensivt. Vi hade flera fina kombinationer där vi borde skapat heta målchanser men vi har lite kvar att jobba med. Vilket är positivt, det hade nästan varit jobbigt om allt funkat perfekt redan nu. Ändå gött att vinna på straffar sen så vi fick gapa lite i omklädningsrummet. ”

DIS ena tränare, Daniel Fhager, hade följande att säga om matchen:

”Ja, vi gör ingen vidare bra match idag. Vår unge målvakt Artur gör det bra och backlinjen är stabil så vi släppte väl inte till särskilt mycket chanser mot ett fyndigt och offensivt SG. Vi saknar lite spets från förra matchen men vi lyckas ändå skapa några helt ok målchanser. Emil med giftigt skott i ribban men några offsideavblåsningar och en skicklig målvakt som agerade libero gör att vi ej gör mål på de bra lägen som uppstår i djupled. Det är 0-0 efter full tid och straffar som kan gå hur som helst. Denna gången vann SG så grattis till dem!” 

Båda lagen står nu på en poäng inför sista omgången och kommer inte att ta sig vidare. Visst skulle något av lagen kunna knipa andraplatsen med rätt resultat men det lär inte räcka med fyra pinnar för att gå vidare som en av de två bästa tvåorna. Gruppspelet avslutas som sagt på onsdag där Donsö möter Tynnered och SG tar sig an Älvsborg.

 

Grupp C

Utsiktens BK (U19/U21) – Hovås Billdal IF (5B) 3-0 (0-0)

Utsiktens unga lag lyckades inte få hål på 6C-laget SK Argo i första matchen (som slutade 0-0) och till helgens möte med Hovås Billdal kom de med en betydligt starkare trupp. Bland annat Erik Gunnarsson, Lucas Hedlund, Andreas Jernarp och Emir Bosnic som alla spelade division 1-fotboll förra säsongen. 5B-laget Hovås Billdal stod dock emot bra och det var 0-0 i paus. Tidigt i andra kom dock 1-0 till UBK då Karl Bohm hittade rätt. Oscar Samuelsson utökade till 2-0 innan Lucas Hedlund avslutade målskyttet strax innan full tid. 

Hovås Robin Börjesson sa så här om matchen:

”Tycker vi håller ihop det bra under första halvleken även om Utsikten för spelet. Efter deras andra mål går luften ur oss lite. Idag möter ett bra lag och det skiljer några divisioner oss emellan. Men känslan är ändå att vi har något på gång!”

UBK toppar gruppen inför sista matchen där de ställs mot GFF. Hovås får ta sig an SK Argo och seger där för Hovås kan betyda avancemang. 

 

SK Argo (6C) – Göteborgs FF (4B) 0-1 (0-0)

6C-laget SK Argo kom stärkta efter 0-0 mot Utsikten medan GFF lite oväntat föll mot Hovås Billdal med 2-3. Med vinden i ryggen tryckte GFF på mot ett defensivt och väl samlat Argo i den första halvleken. Det skapades väl lite ströchanser och Argo spelare fick offra sig i eget straffområde för att täcka skott. Argo lyckades dock smyga upp och skapa någon ströchans. GFF fortsatte trycka på i den andra halvleken och var nära några gånger. I slutet öppnade det dock upp sig lite mer och Argo hade några bra omställningslägen. Det såg ut att bli mållöst men med bara 3-4 minuter kvar slog Aron Lund en fin hörna som Knut Axelsson kunde nicka in i mål! Sett till hela matchen ett rättvist resultat även om Argo ännu en gång visade prov på fin och samlad defensiv. 

Argos matchrapport hittas HÄR

GFF tar sig an Utsikten i sista matchen och vid seger har laget en bra chans att gå vidare. Argo möter Hovås Billdal i sin sista match. Gruppspelet avgörs nu på onsdag.

 

Grupp D

Sandarna BK (4B) – Näsets SK (5B) 0-1 (0-0)

5B-laget Näsets SK tog en fin seger i lördags när Sandarna BK (4B) besegrades med 1-0. Det såg länge ut att bli mållöst men med bara två minuter kvar klev anfallaren Kristoffer Frantzich (som alltså är tillbaka i NSK!) fram och tryckte in en frispark!

SBK:s Edvin Moenza sa så här om matchen:

”Ingen bra match alls från våran sida. Näset är hetare och har en större vilja matchen igenom och vinner rättvist. Bara att ta nya tag och komma igen.” 

NSK:s Simon Slomic hade följande att säga om segern:

”Jag tyckte det var en ganska bra utförd match av oss även om några spelare saknades. Svårspelat framförallt i första halvlek då vi hade en enorm motvind mot oss. När det började släppa i andra halvlek så blev Sandarna aldrig riktigt farliga och tillslut kunde vi även trycka dit det viktiga målet på frispark av hemvändaren Kristoffer Frantzich! Skön seger och vi blickar nu framåt mot sista matchen i gruppen mot Azalea BK. Ska bli spännande.”

Grupp D avslutas redan imorgon tisdag (25/2) och då ställs NSK mot Azalea och Sandarna möter Assyriska. Alla fyra lagen har faktiskt fortfarande chansen att vinna gruppen

 

Azalea BK (6C) – Assyriska BK (division 2) 1-1 (1-0)

6C-laget Azalea fortsätter att visa fin defensiv och följde upp 1-1 matchen mot Sandarna med 1-1 även mot division 2-laget Assyriska BK. Det var faktiskt Azalea som tog ledningen strax innan paus genom Kasper Andersson. Det var faktiskt bara åtta minuter kvar innan Meriton Qoraj kvitterade för Assyriska

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Vi vet ju att Assyriska kommer med högre tempo, bättre bollspelare och rimligare tänkt att de är bättre på alla punkter. Vi behöver ju anpassa oss efter det och samtidigt vill vi försöka spela boll. Vi gör det överlag bra och alla gör ett fint jobb, samtidigt missar vi en del fina lägen, men det är ju försäsong med allt det innebär i trubbighet. Överlag är det ytterligare en fullt godkänd insats där det kollektiva jobbet är mycket fint att se. Bra domarinsats och trevligt motstånd på en blåsig Åkeredsvall.”

Gruppen är nu helt öppen inför avgörandet imorgon tisdag där alla fyra lag  (iallafall i teorin) har chans att nå avancemang. Azalea ställs mot Näset och Assyriska möter Sandarna

 

Grupp E

Kungsladugårds BK (5B) – IF Väster (4B) 0-1 (0-0)

Väster tappade en 2-0 ledning till 2-2 i senaste matchen mot Styrsö medan KBK kryssade mot Inter Linné (0-0). Det såg länge ut som det skulle bli oavgjort och mållöst när de gamla 5B-kombattanterna gjorde upp. Med vara sex minuter kvar av matchen kunde dock Västers nyförvärv David Lager skicka in segermålet!

Västers ena tränare, Magnus Pettersson, sa så här om matchen:

”Vi är nöjda med segern, den var efterlängtad, och våran prestation under svåra förhållanden. Var nästan parodiskt under stora delar av matchen då vinden var den aktör som styrde och ställde. Vi ser fram emot att välkomna Linné på tisdag och är taggade inför ännu en batalj i cupen.”

KBK:s kapten Marcus Weimén hade följande att säga om förlusten:

”Alltid kul att få chansen att spela mot Väster igen. Vi hade några tuffa bataljer förra säsongen vilket bloggen också var uppmärksam att påpeka. En ganska jämn match sett över 60 minuter. Tycker inte att något av lagen hotade så värst mycket även om Väster hade mer boll, framförallt sista halvleken då vi fick kriga i kraftig motvind. Med cirka 5 minuter kvar fick de en frispark i farligt läge och med lite finess (och hjälp av vinden) lyckades de flytta bollen närmare mitten varje gång vinden fick bollen att börja rulla vilket gjorde att vår 4-manna mur var helt meningslös när frisparken sedan slogs. Vi blev mer fokuserade på domaren som tillät detta och skottet gick via en styrning på egen spelare och rätt in i mål. Hade inte varit orättvist med ett 0-0 resultat men får gratulera Väster till vinsten.”

Västers matchrapport hittas HÄR

Gruppen spelas klart imorgon tisdag och då tar Väster emot Inter Linné. KBK möter Styrsö. Det ska tilläggas att tabellen som återfinns på förbundets sida är felaktig då Inter Linné fått tre poäng från sin första match mot KBK (då de vann straffläggningen). Egentligen ska både Inter Linné och KBK stå på en poäng inför sista matchen.  

 

Inter Linné IF (6A) – Styrsö BK (6C) 0-3 (0-3)

6C-laget Styrsö visade styrka i första matchen då de hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Väster. I den matchen kvitterade Mattias Janicijevic sent för ö-laget och han hade fler cupmål i sig. I mitten av den första halvleken satte Janicijevic nämligen både 1-0 och 2-0 mot Inter Linné. Strax innan paus gjorde Emil Fhager 3-0 och Styrsö kunde sen bevaka ledningen i andra.

SBK:s Balder Fors sa så här om segern:

”Otroligt hemska förutsättningar till en bra fotbollsmatch. Vi märkte ju på uppvärmningen att matchen helt och hållet skulle påverkas av vinden. Vi började bra, tog det ganska lugnt, vi förde matchen, de pressade oss högt, vilket ledde till att vi kunde komma igenom lite lättare, och där hittade vi Mattias som krigade in 1-0, och några minuter senare tunnlade målvakten, sprang runt honom och la in bollen, fint mål. 3-0 görs genom ett snyggt spelmål avslutat av Emil Fhager, sedan händer det i princip ingenting i andra, det var i typ omöjligt att spela i den helt sjuka medvinden, så vi spelade väl egentligen bara av matchen på ett lugnt sätt. Men Inter Linné hade några vassa gubbar och det hade vart bra mycket roligare att möta dem när det inte blåser orkan! Nu laddar vi inför den otroligt viktiga matchen mot KBK på tisdag!”

Inter Linnés nya assisterande tränare Mohammed Krayem-Lindfors hade följande att säga om matchen:

”De första femton minuterna var vi med i matchen och kunde pressa de högt upp och rullade bollen bra längst marken fast det blåste jättemycket. Sen tog Styrsö över mer och mer och kunde hantera vindarna de hårda vindarna bättre än oss och gick upp till 3-målsledning efter tre snabba mål och slarv av våra spelare. Det kändes som våra spelare inte va med för fem öre och det såg stundtals riktigt illa ut. Vår sämsta insats hittills i år och detta såg man på våra spelare efter matchen.”

Styrsö har greppet om gruppen inför den sista matchen, där de möter Kungsladugård. Inter Linné ställs mot IF Väster. Alla de matcherna spelas alltså redan imorgon tisdag.

 

Grupp F

FC Linné (5B) – Hönö IS (6B) 3-1 (1-1)

Futsal Club Linné tog sin andra raka seger i årets Västra Cupen när de besegrade Hönö IS i lördags på Kobbegården. Den evigt unge Jesper Strand satte 1-0 efter redan efter fem minuter. Simon Seesai kvitterade dock för Hönö innan paus. Strand ger dock Linné ledningen igen i början av andra och Blend Keshto kan sen fastställa slutresultatet i slutminuterna. 

Tvåmålsskytten Strand sa så här om segern:

”Extremt svårtspelad match. Vinden var vår största fiende idag. Vi försökte spela ”vårt” spel, vad det nu är. Men någon form av att rulla boll. Men vi är stabila, gör mål på våra chanser, släpper in ett rätt billigt mål, (bollen blåste in). Strand hänger 2, Blend 1. Jakten på Europa Leauge har börjat på allvar! 4-1-3 Linné!”

HIS tränare Kristofer ”KL” Landahl hade följande att säga om matchen:

”Ett rättvist resultat. Vi håller ihop det bra första halvlek och kunde med lite tur haft en ledning i paus. Vi trodde nog att vi skulle ta över i den andra halvleken då vi äntligen skulle få spela med vinden (stormen) i ryggen. Men Linné vinner andra halvlek med 2-0, helt rättvist. Vi är inte riktigt där idag och förtjänar inga poäng. Nya tag på tisdag mot Pushers och då får vi även tillbaka de spelarna som blev utvisade mot Björkö och ett par till som fick kasta in handduken idag. Skoj att Anton Persson 14 år, fick göra tävlingsdebut på seniornivå idag. Vill passa på att berömma domaren, kanoninsats på alla sätt och vis.”

Linné toppar gruppen inför avgörandet imorgon, där de ställs mot jagande IFK Björkö. Hönö får ta sig an Pushers BK

 

Pushers BK (6C) – IFK Björkö (4B) 1-7 (1-4)

Pushers stod upp bra i sin första match men föll mot Linné med 1-3 medan Björkö inte lyckades besegra Hönö i derbyt utan fick nöja sig med 2-2 trots två man mer i slutet. Möjligen att Björkö fick ut sin frustration från den matchen mot Pushers för det slutade med en storseger för ö-laget. Matchen avgjordes redan de första 20 då Björkö hade 4-0. Christoffer Karlsson Gissleholm satte både 1-0 och 3-0 och däremellan gjorde Alexander Bonasoni 2-0 på straff och Erik Alexandersson satte fyran. Visserligen reducerade Pushers innan paus genom Joakim Jonsson men det hjälpte inte då Björkö gjorde tre till i andra. Theo Kornbakk satte både 5-1 och 6-1 innan Anton Olsson skickade in matchens sista mål. 

Björkös ena nya tränare, Patrik Lännholm, hade följande att säga om matchen:

”Jag tycker vi gör en bra insats idag. Till motsats till Hönö senast så spelar vi mycket lugnare och och stressar inte upp oss så fort vi får boll. Vi har tålamod i vårt passningspel och sätter press i rätt läge. Samtidigt skall det sägas att det inte var världens tempo i matchen. Pushers lyckades dra ner tempot och det är inte lätt att dra upp tempot i en match ensam. En go vinst efter krysset mot Hönö senast. Så det skall bli jävligt roligt att spela en direkt avgörande match mot Linné på tisdag.”

Björkö jagar nu Linné i toppen av tabellen och just de lagen möts imorgon i sista gruppspelsmatchen. Pushers tar emot Hönö.

 

/Rasta