Imorgon smäller det igen i cuperna med avgörande gruppspelsmatcher i både i Hisingsmästerskapen och Västra Cupen!

 

TISDAG 25/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 3

FTU (6B) – Brämaregårdens FC (7C) Sälöfjordsvallen (20.15)

IK Zenith har redan avgjort gruppen men då även tvåorna går vidare till slutspel så ska det avgöras om det blir 6B-laget FTU eller 7C-laget Brämaregården. Vinnaren tar andraplatsen och skulle det bli oavgjort så är det FTU som tar det tack vare bättre målskillnad. 

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp D

Assyriska BK (division 2) – Sandarna BK (4B) Ruddalen 2 (18.30)

Inför sista matchen så toppar Assyriska BK gruppen och vid seger så säkrar de förstaplatsen. Sandarna ligger sist i gruppen men har faktiskt en teoretisk chans att krångla sig vidare! Då måste dock Majornas Milan vinna med tre bollar samtidigt som Näset och Azalea kryssar! 

 

Näsets SK (5B) – Azalea BK (6C) Åkeredsvallen (18.30)

Även båda lagen här har chansen att ta sig vidare. Näset behöver vinna matchen samtidigt som Assyriska tappar poäng för att ta gruppsegern. Azaleas chans är att besegra Näset samtidigt som Sandarna slår Assyriska. Azalea skulle även kunna gå förbi Assyriska om laget kryssar mot Sandarna men då måste Azalea vinna mot Näset med ganska många bollar.  

 

Grupp E

IF Väster (4B) – Inter Linné IF (6A) Önneredsplan (18.30)

Väster har avancemanget i egna händer och seger skulle betyda avancemang även om laget slutar tvåa i gruppen. 7 poäng som tvåa skulle garantera att laget blir en av de två bästa tvåorna. Inter Linné har faktisk också chansen att vinna gruppen med då krävs en storseger mot Väster samtidigt som KBK slår Styrsö (men inte med för mycket). Ett kryss för Väster hade också kunnat räcka till gruppseger om Styrsö förlorar. 

Det ska noteras att tabellen på förbundets sida inte stämmer. Inter Linnés match mot Kungsladugårds BK slutade 0-0 och inte 2-0 till Linné (det var efter straffarna). 

 

Styrsö BK (6C) – Kungsladugårds BK (5B) Apelsinplan (18.30)

Liknande scenario här. Styrsö har allt i egna händer och går vidare vid seger (laget har dessutom bättre målskillnad än Väster i nuläget). KBK skulle kunna krångla sig vidare om de vinner sin match med rätt siffror samtidigt som Inter Linné slår Väster (fast inte med för mycket). Förlorar Väster så tar Styrsö gruppen vid kryss. 

 

Grupp F

FC Linné (5B) – IFK Björkö (4B) Åkeredsvallen (20.00)

Linné toppar grupp F efter två raka segrar och det räcker med kryss för att laget ska säkra gruppsegern. Björkö jagar bakom och vid seger så snuvar de Linné på gruppsegern. 

 

Pushers BK (6C) – Hönö IS (6B) Ruddalen 2 (20.00)

Här spelas det om ära då inget av lagen kan gå vidare. 

 

/Rasta