Imorgon ska gruppspelet i Hisingsmästerskapen spelas klart och bloggen kollar till förutsättningarna! I årets HM går både ettan och tvåan vidare till slutspel. Enligt bloggens uppgifter går målskillnad före inbördes möten. 

 

ONSDAG 26/2

Grupp 1

Eriksbergs IF (4B) – IF Vardar/Makedonija (5A) Rosenhill (18.45)

Eriksberg toppar gruppen och vinner den om de tar poäng mot Vardar. Vardars chans är att vinna matchen och då hamnar alla tre lagen på tre poäng (Kärra KIF är färdigspelade). Vinner Vardar går man automatiskt förbi Kärra på bättre målskillnad. Vinner Vardar med två mål vinner man gruppen före Eriksberg men skulle det rinna iväg och bli en fyramålsseger så halkar Eriksberg ner och missar slutspel. Då går Kärra vidare som tvåa. 

 

Grupp 2

Hisingsbacka FC (division 3) – Torslanda IK (division 3) Backavallen (18.45)

Gruppfinal där ettan Hisingsbacka redan har säkrat slutspel efter två raka segrar. Torslanda har bra läge också där de vinner gruppen vid vinst och säkrar andraplatsen vid kryss. Även om de skulle förlora så kan de lösa andraplatsen. Om TIK förlorar med 0-1 mot HBFC så måste Velebit vinna med 8-0 för att gå om. Med tanke på att Backatorp föll med 0-7 mot Torslanda senast så kan det rinna iväg. 

 

Backatorp IF (7C) – KF Velebit (4B) Backavallen (20.15)

Velebits enda chans att nå slutspel är en storseger samtidigt som Torslanda förlorar mot redan slutspelsklara Hisingsbacka FC. 

 

Grupp 4

FC Bosona-Bosna IF (5A) – BK Skottfint (6B) Länsmansgårdens IP (19.45)

I grupp 4 är redan färdigspelade Finlandia/Pallo AIF klara gruppsegrare efter två raka segrar. Nu ska det avgöras vilket lag som tar andraplatsen och därmed gör Finpa sällskap i slutspelet. Vinnaren tar andraplatsen och blir det kryss så tar FC Bosona-Bosna IF det på bättre målskillnad. 

 

/Rasta