Imorgon onsdag spelas de sista gruppspelsmatcherna i Östra Cupen och bloggen har självklart full koll på vad som gäller! Som vanligt i ÖC så är det bara de åtta gruppettorna som tar sig till kvartsfinal. Slutar lag på samma poäng så är det målskillnad som avgör före inbördes möten

 

ONSDAG 26/2

Grupp 1

Bergums IF (7A) – Björndammens BK/Öjersjö IF (5A) Kviberg 2 (17.30)

Bergum är bortspelade medan BBK/ÖIF har en liten chans att ta sig vidare. Då gäller det dock att vinna och att vinna stort. Vinner BBK/ÖIF samtidigt som Lunden Överås BK slår IK Kongahälla så hamnar tre lag på sex poäng och målskillnad avgör. Vinner Lunden med 1-0 mot IKK behöver Björndammen/Öjersjö besegra Bergum med 5-0 för att hamna först i gruppen. Så vinner Lunden med uddamålet så behöver BBK/ÖIF vinna med fem bollar. BBK/ÖIF vinner även gruppen om de vinner med 5-0 och Lunden Överås vinner med 2-0. Då har lagen exakt samma målskillnad med BBK/ÖIF tar det på inbördes möten. Alla scenarion där Lunden och BBK/ÖIF hamnar på exakt samma målskillnad vinner BBK/ÖIF på inbördes möten. 

 

IK Kongahälla (division 3) – Lunden Överås BK (5A) Kongevi (18.45)

IKK leder gruppen och poäng räcker för att säkra avancemang. Även förlust kan räcka beroende på resultatet och hur det går mellan Bergum och Björndammen/Öjersjö. För att Lunden ska gå förbi IKK behöver de vinna med två bollar men BBK/ÖIF kan alltså ändå snuva Lunden på gruppsegern och det blir målkalas mot Bergum

 

Grupp 2

Götaholm BK (5A) – Kortedala IF (division 3) Kviberg 2 (18.45)

Här har vi en ren gruppfinal då båda lagen besegrade Älvängen. Götaholm har fördelen av bättre målskillnad och tar alltså förstaplatsen vid ett kryss

 

Grupp 3

Gårda BK (4A) – Lerums IS (4A) Kviberg 2 (20.00)

Gårda har fortfarande chansen att vinna gruppen medan Lerum är bortspelade. Vinner Gårda med två bollar så går man om färdigspelade Kode och vinner gruppen. 1-0 räcker inte och 2-1 skulle göra att Gårda och Kode har exakt samma målskillnad (3-2) men då tar Kode det då de vann straffläggningen efter lagens 1-1 match. Större enmålsvinster för Gårda (3-2, 4-3 osv) gör att Gårda tar det på fler gjorda mål. 

 

Grupp 4

Floda BoIF (5A) – Kareby IS (7C) Gamlestadsvallen (17.30)

Båda lagen är bortspelade då Angered MBIK vunnit mot både Kareby och Floda och säkrat gruppsegern. Det blir alltså en träningsmatch i 2×30

 

Grupp 5

Qviding FIF (division 1) – Bergsjö IF (6A) Härlanda Park (17.30)

Gruppfinal då båda lagen besegrat Gunnared KIF. Qviding gjorde det dock med 10-0 jämfört med 1-0 för BIF. Alltså vinner Qviding gruppen vid ett kryss

 

Grupp 6

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6A) – Hisingen FC (5A) Härlanda Park (18.45)

Ännu en grupp som kan sluta med tre lagsamma poäng. Hisingen FC har dock fördel av att de vinner gruppen på ett kryss. Skulle Syrianska/Arameiska vinna så blir det målskillnad som avgör. För att Syrianska/Arameiska ska gå om Partille IF FK och vinna gruppen så behöver de vinna med tre bollar. Hisingen har ingen chans att vinna gruppen vid förlust. 

 

Grupp 7

Gamlestaden FF (6A) – Angered BK (division 3) Härlanda Park (20.00)

I grupp 7 står det mellan Gamlestaden och Angered BK då det matematiskt är omöjligt för FC Härlanda att få bättre målskillnad än både de andra lagen om alla tre lagen får samma poäng. Angered BK har fördel och vinner gruppen på kryss och kan även göra det vid förlust. GaFF måste nämligen vinna med tre mål för att kliva förbi Angered och vinna gruppen på bättre målskillnad

 

Grupp 8

United Africa FC (5A) – Croatia Göteborg (6A) Gamlestadsvallen (18.45)

Grupp 8 är redan avgjord då Sävedalen slog både Croatia och UAFC och därmed vann gruppen. 

 

/Rasta