Imorgon avslutas även Västra Cupens gruppspel och så här ser det ut. Även i Västra Cupen är det målskillnad som går före inbördes möten om lagen har samma poäng. Gruppettorna och de två bästa tvåorna tar sig vidare till kvartsfinal.

 

ONSDAG 26/2

Grupp A

Askims IK (4B) – Önnereds IK (5B) Kobbegården (18.30)

Önnered har inget att spela för efter två tuffa förluster mot Öckerö och Frölunda. Askim däremot har en liten chans att krångla sig  vidare. Laget behöver besegra Önnered samtidigt som Öckerö slår Frölunda. I det scenariot så hamnar tre lagsex poäng och målskillnad avgör. Vinner Öckerö med uddamålet så behöver Askim vinna med fyra bollar för att vinna gruppen. Skulle Askim och Öckerö hamna på exakt samma målskillnad som så vinner Askim på inbördes möten men händer samma sak med Frölunda så tar Frölunda det på inbördes möten.

 

Västra Frölunda IF (division 2) – Öckerö IF (division 3) Ruddalen 2 (18.30)

Frölunda har grepp om gruppen och vinner på kryss. Även förlust kan räcka för Frölunda. Öckerö behöver vinna med minst två bollar för att gå om Frölunda i tabellen. Dessutom kan som sagt Askim smyga förbi om Frölunda skulle förlora.

 

Grupp B

Donsö IS (5B) – Tynnered FC (5B) Apelsinplan (18.30)

Donsö är redan bortspelade men nya seriekollegan Tynnered har fortfarande chansen att gå vidare. Tynnered behöver vinna samtidigt som Älvsborg förlorar. TFC har dock lite mål att plocka in och skulle ÄFF förlora sin match mot SG med 0-1 så behöver Tynnered vinna med 4-0. TFC har även en chans att gå vidare som en av de bästa tvåorna vid seger. 

 

Älvsborg FF (4B) – Slottsskogen/Godhem IF (7B) Påvelund (18.30)

ÄFF toppar gruppen och kryss räcker för att säkra gruppsegern. SG är redan bortspelade och även om de skulle skrälla så skulle ÄFF kunna gå vidare både som etta men även som en av två bästa tvåor. 

 

Grupp C

Göteborgs FF (4B) – Utsiktens BK (U19/U21) Påvelund (20.00)

Båda lagen har chansen att vinna gruppen. UBK leder och säkrar gruppsegern med vinst. Skulle GFF vinna så går man förbi UBK men skulle kunna bli snuvade på gruppsegern av Hovås Billdal om de vinner sin match mot Argo. 

 

Hovås Billdal IF (5B) – SK Argo (6C) Ruddalen 2 (20.00)

SK Argo är bortspelade trots att de bara släppt in ett mål än så länge. Hovås Billdal däremot kan vid seger både vinna gruppen eller gå vidare som en av de två bästa tvåorna. 

 

/Rasta