Imorgon avslutas även gruppspelet i Södercupen och som vanligt är det stenhårda bud där bara ettorna går vidare till slutspel! Reglerna 2019 var att målskillnad går före inbördes möten och bloggen utgår från att de reglerna kvarstår.

 

ONSDAG 26/2

Grupp 1

IK Virgo (4B) – Dalen/Krokslätts FF (division 3) Krokslättsvallen (18.15)

Dalen/KFF har greppet om gruppen och tar förstaplatsen om de tar poäng. IK Virgos chans är helt enkelt att vinna matchen och då smiter de förbi och går till semifinal.

 

Grupp 2

Guldhedens IK (4A) – Lindome GIF (division 1) Lindevi (18.45)

Lindome leder gruppen och vinner gruppen om de tar poäng. Skulle Guldheden skrälla och vinna så hamnar alla tre lagen på tre poäng (Fässberg är redan färdigspelade). Guldheden behöver vinna med tre måls marginal för att gå förbi Lindome och vinna gruppen. Fässberg kan inte vinna gruppen.

 

Grupp 3

IF Mölndal Fotboll (5B) – Kållered SK (division 3) Kållered Sportcenter (18.15)

Kållered toppar gruppen inför sista matchen och tar förstaplatsen om de tar poäng. Skulle Mölndal vinna så hamnar alla tre lagen på tre poäng (Balltorp är det tredje laget). Vinner Mölndal med 1-0 så går faktiskt Balltorp vidare på fler gjorda mål än Kållered. Vinner Mölndal med 2-0 eller 3-0 så går också Balltorp vidare med bäst målskillnad. Skulle Mölndal vinna med 4-0 så kliver de själva upp på samma målskillnad som Balltorp men faller då på inbördes möten. Mölndal behöver alltså vinna med fem bollar för att själva gå vidare, vilket inte känns så troligt. Skulle Mölndal vinna med 2-1 så hamnar Balltorp och Kållered på samma målskillnad och då tar Kållered det på inbördes möten.

 

Grupp 4

Landvetter IS (division 3) – Mölnlycke IF (4B) Landvetter IP (19.00)

Landvetter leder gruppen efter två raka segrar och 13-0 i målskillnad. Mölnlycke IF har dock chansen att snuva LIS på semifinalplatsen vid seger. LIS alltså gruppsegrare vid poäng.

 

Mossens BK (5B) – Johannebergs IF (6C) Åbyvallen (19.45)

Båda lagen är bortspelade från slutspelet men får iallafall lira ett derby och visa vem som bestämmer runt Mossens IP även om matchen spelas på Åbyvallen

 

/Rasta