Gruppspelen i våra cuper börjar gå mot sina avgöranden och så här gick det igår i Hisingsmästerskapen och Västra Cupen!

 

TISDAG 25/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 3

FTU (6B) – Brämaregårdens FC (7C) 6-0

6B-laget FTU tog en säker seger och säkrade därmed avancemang i årets HM. Det blev hela 6-0 i gårdagens match mot Brämaregården

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om segern:

”Vi är numret större idag. Spelar enkel och fin fotboll första halvlek, slarvar och bjuder in de i andra halvlek men vi har kanske 10 ytterligare lägen som vi borde sätta. Vinner rättvist.”

BFC: Benjamin Landeback hade följande att säga om matchen:

”Igår fick en del av oss fick spela på ovana positioner då vi var bara 11 personer. Tycker att vi spelade lite bättre offensivt än förra, skapar ungefär 4-5 klara målchanser. Defensivt finns det mycket att jobba på då vi släpper till alldeles för stora ytor mellan våra lagdelar. Kul att se våra nya killar komma igång med laget.”

Segern gör att FTU slutade tvåa i gruppen och därmed är klara för kvartsfinal

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp D

Assyriska BK (division 2) – Sandarna BK (4B) 5-1 (2-1)

Assyriska säkrade gruppsegern efter hela 5-1 på Sandarna. ABK:s Carl-Oscar Korenado satte 1-0 ganska tidig men SBK:s Ted Madjar kvitterade strax efter. Innan paus hade dock Korenado gett Assyriska ledningen och denna gången släppte de inte den. I andra gick ABK ifrån till 5-1 efter mål av Daniel Albano NevesZinedin Kassal och Socras Lutonda Luzayadio

Sandarnas målskytt Ted Madjar sa så här om matchen:

”Ja, de är ju några nivåer högre än oss absolut! Men tycker ändå att vi kämpar på bra i matchen och skapar några lägen men lyckas inte sätta dit alla! Men ger dem ändå en match, trots resultatet!”

Segern gjorde alltså att Assyriska vann gruppen. SBK slutade sist. 

 

Näsets SK (5B) – Azalea BK (6C) 5-1 (4-1)

Näset tog chansen och hemvändaren Kristoffer Frantzich var på målhumör och svarade för ett hattrick i redan i den första halvleken. Det stod 4-0 redan efter 26 minuter där även Casper Jonasson noterades för ett mål för NSK. Azalea fick förvisso in ett tröstmål (Daniel Ohlson) innan paus men direkt i andra satte Jonasson 5-1

NSK:s kapten Vasileios Liolios sa så här om segern:

”Känns skönt att få avsluta gruppspelet med en vinst. Lite halv-snöigt på plan idag men gick ändå att spela boll. Vi tar tag i matchen från start, har mycket bollinnehav och många chanser framåt. Står 4-0 efter 25 minuter där Koffe Frantzich gör hattrick och Casper Jonasson ett mål till. Vi gör en felpass i mitten i slutet på första och det blir 4-1 i halvlek. Andra fortsätter likadant med oss som spelförande och Azalea som försöker spela fram till mål men når inte riktigt dit, Casper står för 5-1 runt 45:e minuten därefter går tempot ner ganska rejält, vi har mycket boll man vare sig vi eller Azalea skapar nåt farligt framför mål. Väntar på torsdagens resultat i västra cupen och hoppas gå vidare som bästa tvåa. Vi tackar Azalea och domaren Ulf Lundin för en bra match!”

ABK:s Philip Juhlin sa så här om matchen:

”En match där det inte stämde för oss alls. Näset kommer ut och är taggade och starka och vår inställning lämnar mycket att önska. Vi är väl med i matchen första 5 minuterna men släpper sedan allt vi velat göra. De är väldigt kvicka och skickliga på att hitta ytor bakom vår backlinje och straffar oss matchen igenom med deras fart på kanterna. Inte så mycket att snacka om, lättdömd och trevlig match mot ett idag dominant Näset som förtjänade vinsten. Önskar de även lycka till inför säsongen och tackar för vår medverkan i årets upplaga av Västra Cupen!”

Näset slutade tvåa och vi får se om det räcker till att gå vidare som en av de två bästa tvåorna. Alla grupper är i skrivande stund inte färdigspelade. 

 

Grupp E

IF Väster (4B) – Inter Linné IF (6A) FLYTTAD

Den här matchen kommer att spelas imorgon torsdag på Valhalla då Önneredsplan inte var spelbar igår. 

 

Styrsö BK (6C) – Kungsladugårds BK (5B) 2-0 (2-0)

Styrsö gjorde sitt och slog Kungsladugård med 2-0Niklas Tullock blev matchhjälte då han satte matchens båda mål i den första halvleken. 

SBK:s Emil Fhager sa så här om segern:

”Sista gruppspelsmatchen mot KBK där vi med största sannolikhet går vidare om vi vinner eller kryssar, vilket vi gör och vinner relativt enkelt skulle jag säga. Vi ligger rätt i nästan 60 minuter och vi rullar fin fotboll större delar av matchen. KBK har la något farligt läge men inget som Gurra och backlinjen inte har koll på. Väldigt roligt att Niklas får göra två fina mål och att Styrsö tar sig vidare i Västra Cupen. Bara att ladda om till nästa match och försöka att genomföra den lika väl som denna.”

KBK:s nya tränare Nihal Behrens sa så här om förlusten:

”Vi kommer till start med några nya namn i truppen. Vi börjar bra första 20, ligger rätt och är bra med. Styrsö gör 1-0 och efter det blir vi stressade och vill upp i banan. Istället för en kvittering gör Styrsö 2-0 innan halvlek är slut. Andra halvlek händer det inte så mycket. Men överlag är jag ganska nöjd med matchen.”

Segern gör att Styrsö är klara för avancemang i Västra Cupen. Om det blir som etta eller som en av de två bästa tvåorna bestäms av utgång i Västers flyttade match mot Inter Linné. Väster behöver vinna med fyra måls marginal med undantag för just 4-0 (då tar Styrsö det på inbördes möten). 

 

Grupp F

FC Linné (5B) – IFK Björkö (4B) 0-2 (0-0)

4B-laget Björkö kunde säkra segern i gruppen efter gårdagens 2-0 seger mot FC Linné. Det var mållöst i paus men i början av andra fick Linné ett rött och strax efter kom 1-0 genom Pontus Johansson. Precis innan matchen är slut så kan Christoffer Karlsson Gissleholm sätta dit 2-0 målet. 

Björkös Oscar Frank sa så här om segern:

”Jag tycker vi tar tag i taktpinnen från start och äger mycket boll. Vi radar upp ett par hyfsade chanser i första som vi kanske borde gjort mål på men Linné står upp bra får man ge dom. Mållöst i paus men vi kände att det var en tidsfråga innan vi skulle få hål på dom. Dom får en utvisning ungefär 10 minuter in i andra och då dröjer det inte länge innan vi gör 1-0 och får även in tvåan med några minuter kvar av matchen. Vi går obesegrade ur gruppen och ser fram emot slutspelet!”

Linnés kapten Oskar Roxström hade följande att säga om matchen:

”Ikväll möter vi ett lag som spelar bra fotboll. Vi är bra med i matchen men i andra halvlek får vi en spelare utvisad och efter det så avgör Björkö. Vi kämpar riktigt bra och vårt försvarsspel ser lovande ut så här tidigt på säsongen. Jag vill hylla hela laget som visar enorm vilja och jag längtar tills seriespelet drar igång.”

Björkö säkrade i och med segern förstaplatsen i grupp F. Linné blev tvåa men det kommer inte att räcka till avancemang om bloggens uträkningar stämmer. 

 

Pushers BK (6C) – Hönö IS (6B) 0-0 (0-0)

Inget av lagen hade något att spela för och det blev också en mållös match (även om den har rapporterats som 2-1 till Hönö). 

Hönös tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om matchen:

”Match på ett isigt ruddalen. En jämn match som vi väl vinner knappt på poäng. Det slutar 0-0. En spännande detalj var att trots att det redan stod klart att vi slutar trea och fyra i gruppen så fick vi genomföra en straffläggning. Pushers kan göra det bra lår om man får med sig gubbarna till match.”

 

/Rasta