Igår skulle ska gruppspelet i Hisingsmästerskapen spelats klart men två matcher fick flyttas då planerna inte var spelbara.

 

ONSDAG 26/2

Grupp 1

Eriksbergs IF (4B) – IF Vardar/Makedonija (5A) FLYTTAD

Snön ställde till det och matchen är schemalagd till nu på söndag (1/3) klockan 18.00Sälöfjordsvallen men om Rosenhill är spelbar kommer den att spelas där istället.

Eriksberg toppar gruppen och vinner den om de tar poäng mot Vardar. Vardars chans är att vinna matchen och då hamnar alla tre lagen på tre poäng (Kärra KIF är färdigspelade). Vinner Vardar går man automatiskt förbi Kärra på bättre målskillnad. Vinner Vardarmed två mål vinner man gruppen före Eriksberg men skulle det rinna iväg och bli en fyramålsseger så halkar Eriksberg ner och missar slutspel. Då går Kärra vidare som tvåa. 

 

Grupp 2

Hisingsbacka FC (division 3) – Torslanda IK (division 3) 2-3 (0-3)

HBFC hade redan säkrat avancemang inför matchen och Torslanda behövde minst ett kryss för att säkra slutspel. TIK tog det säkra före det osäkra och gick på knock direkt och hade 3-0 i paus efter mål av Dominic WooldridgeAxel Takvam och Elliott Bäcklund. Hisingsbacka vaknade till i slutet av matchen och kunde reducera både till 1-3 (Kebba Sanyang) och 2-3 (Dennis Balint) men närmare än så kom de inte.

HBFC:s Haris Skenderovic sa så här om matchen:

”I första halvlek var vi alldeles för naiva i uppspelsfasen vilket Torslanda utnyttjade och straffade oss tre gånger om. Andra halvlek kom vi upp lite i nivå. Vi tryckte ner de och vi kunde spela lite mer på deras planhalva. En dålig genomförd match från vår sida och många som underpresterade tyvärr.”

Båda lagen alltså vidare från gruppen. 

 

Backatorp IF (7C) – KF Velebit (4B) Backavallen 0-7 (0-4)

Velebits enda chans att nå slutspel var en storseger samtidigt som Hisingsbacka slog Torslanda. Nu vann ju TIK men Velebit tog iallafall sin uppgift på allvar. Laget hade 4-0 i paus efter mål av Serdar KaymazDenis GavrilovAndreas Kakic och Franjo Ladan. Målen fortsatte att trilla in i den andra halvleken efter att både Ladan och Gavrilov blev tvåmålsskyttar innan Boris Skokic satte 7-0.

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”En match som tyvärr var över redan innan den startade, då vårat hopp låg på att Hisingsbacka skulle slå Torslanda, något dom tyvärr inte lyckades med idag. Så trots att vi inte hade något att spela för kom vi överens om att göra något bra utav det när vi ändå kommit ner. Vi vinner komfortabelt med 7-0, har en hel del fina kombinationer samt gör fina mål. Så vi tackar Backatorp för en trevlig match och önskar alla lag som är kvar i HM ett stort lycka till!”

BIF:s nya tränare Johnny Gillberg sa så här om matchen:

”Vi har legat i dödens grupp i HM. Nu ska det bli kul att möta motstånd i samma nivå som oss.”

 

Grupp 4

FC Bosona-Bosna IF (5A) – BK Skottfint (6B) FLYTTAD

Ännu en match som fick flyttas och den spelas nu imorgon fredag på Bravida 19.00. Vinnaren blir tvåa i gruppen och går till slutspel. Bosona-Bosna tar det vid kryss. 

 

/Rasta