Igår spelades gruppspelet i Östra Cupen klart och så här gick det:

 

ONSDAG 26/2

Grupp 1

Bergums IF (7A) – Björndammens BK/Öjersjö IF (5A) 2-4 (1-3)

Björndammen/Öjersjös chans var en storseger samtidigt som Lunden Överås besegrade Kongahälla. BBK/ÖIF hamnade dock i underläge redan efter tio minuter när BIF:s Belmin Dautovic satte 1-0. BBK/ÖIF höjde sig dock och Pontus Börjesson kvitterade direkt och Jamie Bengtsson Parker drog in en frispark strax efter. Precis innan paus kom även 3-1 genom Simon Tengfjord och samme man satte sen 4-1 nästan direkt i andra. Det rann dock inte iväg utan Bergum fick in en reducering genom Anton Kristiansson. Noterbart är att Bengtsson Parker brände en straff vis ställningen 4-1. Lunden Överås slog Kongahälla så det blev tre lag på sex poäng men av de lagen hade BBK/ÖIF sämst målskillnad.

BBK/ÖIF:s Pontus Börjesson sa så här om matchen:

”Yes, klassisk februarimatch i kylan där vi behövde ösa in mål samtidigt som andra resultat behövde gå vår väg för avancemang. Men med lite avstängningar i ryggen så fick vi pussla lite med elvan där bland annat den notoriskt farliga mittbacken Ras fick visa sina överstegsfinter på vänsterkanten. Vi dominerar både spel- och chansmässigt men är inte tillräckligt kliniska i sista tredjedelen trots att vi hänger fyra. Östra Cupen i all ära men det ska bli skönt att kunna släppa den turneringen tidigt i år och blicka mot serien.”

BIF:s assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”Vi började bra och stod upp väl. Hade en hel del spel och vi gjorde ett riktigt snyggt 1-0 mål av Belmin. Tyvärr släppte vi in ett omgående och sen tappade vi bort matchplanen lite och gav björndammen spelet. Trots allt har matcherna det cupen visat att vi har en hel del bra på gång.”

 

IK Kongahälla (division 3) – Lunden Överås BK (5A) 0-1 (0-1)

Det blev dramatiskt på Kongevi när grupp 1 skulle avgöras. Lunden Överås var tvungna att vinna med två bollar för att gå om Kongahälla i tabellen och därmed ha chansen att vinna gruppen. Tom Engvall såg till att gästerna ledde i paus med 1-0 och då var de alltså bara ett mål från att gå om IKK och möjligen vinna gruppen. Det blev dock inga fler mål i matchen och då Björndammen/Öjersjö inte gjorde tillräckligt många mål i sin segermatch mot Bergum så vann Kongahälla gruppen ändå trots förlusten! 

Lunden Överås nyförvärv Stefan Runeman sa så här om matchen:

”Stabil insats där vi följer matchplanen att låta ett Kongahälla utan kreativitet ha mycket boll. Chansmässigt tycker jag att vi förtjänar att göra ett till vilket hade inneburit avancemang men det är som det är. Kongahälla har förmodligen bättre förutsättningar att slå ut Qviding än vad vi hade haft men det hade varit en kul match för oss!”

Lunden Överås matchrapport hittas HÄR

Kongahälla alltså vidare från grupp 1 med minsta möjliga marginal. 

 

Grupp 2

Götaholm BK (5A) – Kortedala IF (division 3) 0-6 (0-2)

Här var det en ren gruppfinal där segrare skulle vinna gruppen. Götaholm hade även vunnit gruppen på ett kryss. Det var dock Kortedala som satte högsta fart direkt och Nihad Cengic och Najiib Abdi Qadir Dhoore såg till att KIF ledde med 2-0 i paus. I andra fortsatte målen att trilla in och Dhoore gjorde 3-0 direkt och det blev till slut hela 6-0. Idiris Ahmed svarade för både 4-0 och 6-0 och däremellan satte Yonis Hussen det femte målet. 

GBK:s Tobias Bui sa så här om förlusten:

”Förlust mot spelskickligt Kortedala! Vi övar på det spel vi vill spela senare när serien drar igång med hög press. Kortedala spelar sig ur pressen med bravur. En väckarklocka där samtliga nu vet att vi har många detaljer att fila på. Förhoppningsvis sitter det i början av april när serien drar igång! Grattis Kortedala och lycka till i cupävenryret!”

Segern gjorde alltså att Kortedala vann grupp 2 och gick vidare till slutspel. 

 

Grupp 3

Gårda BK (4A) – Lerums IS (4A) 1-3 (0-1)

Inför matchen var det färdigspelade Kode som ledde gruppen. Gårda behövde vinna med två bollar för att snuva Kode på gruppsegern. Redan bortspelade Lerum ville dock annat. Eddy-Iliyas Sehovic satte 1-0 för LIS redan efter sex minuter, ett resultat som stod sig in i paus. Patric Andersson utökade sen till 2-0 i början av andra men sen fick Gårda lite kontakt genom mål av Viktor Kihlberg och då hade LIS även en spelare utvisad. Det blev dock aldrig spännande då Andersson stängde matchen med sitt 3-1 mål!

Just tvåmålsskytten Andersson sa så här om segern:

”Skön seger mot ett disciplinerat bollförande Gårda. Tycker vi gör en bra match ända till slutsignalen. Vi stör dom med vårt höga aggressiva försvarsspel och får in ett tidigt ledningsmål. Sedan får vi ett rött kort i slutet på första halvlek och tvingas spela hela andra halvlek med en man mindre. Ett bra tillfälle att sätta vårt försvarsspel på prov. En grym andra halvlek från vår sida där vi ligger lågt och kompakt och gör det svårt för Gårda att komma till lägen. Vi spelar smart och lyckas utnyttja många kontringar som vi tar väl hand om och gör två mål till i andra halvlek.”

GBK:s Philip Jonsson sa så är om matchen:

”Tuff match idag, vi mötte ett ungt och piggt Lerum som gjorde det bra. Jag tycker vi startar matchen ganska bra, tyvärr får de in en snöpligt mål och vi hämtar oss aldrig riktigt efter 0-1. Vi ska göra det bättre sett till att vi var en man mer i över en halvlek och ändå är det Lerum som skapar mest och gör ett par mål. Vi får fila på detaljerna och se till att vi vinner när det är som viktigast senare i år, i serien!”

Kode vann alltså ”4A-gruppen” och tar sig därmed till slutspel

 

Grupp 4

Floda BoIF (5A) – Kareby IS (7C) 3-0 (0-0)

Båda lagen var redan bortspelade och det blev till slut en Floda-seger med 3-0 efter en mållös första halvlek. Isak Wernbo satte 1-0 i början av andra men sen dröjde det innan tvåan (Mio Hopkins) och trean (Albin Carlmark) kom. 

Flodas Mio Hopkins sa så här om matchen:

”I första halvlek kommer vi inte riktigt upp i något tempo. Vi fick inte riktigt de optimala förutsättningarna innan matchen då matchstarten var väldigt tidig. I andra halvlek går vi ut och sätter en högre press och vi håller ett högre tempo och lyckas tack vare det göra tre mål. Kul att säsongen dragit igång igen och det är alltid skönt att vinna.”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Stenhårt fyspass 2 dagar innan match kanske inte är världens bästa uppladdning inför match, men det är försäsong och uppbyggnad som gäller! Vi är kanske det något bättre laget i första halvlek, men egentligen skapar väl inget av lagen något speciellt. I andra halvlek så tryter våra krafter och Floda tar över och vi orkar inte hålla ihop laget utan spelar med två lagdelar. Vi har 4-5 riktigt klara målchanser men dom kommer på omställning och inte via spel som vi vill. Floda gör tre ganska enkla mål, men är ändå värda dessa då vi inte gör någon bra halvlek. Dock riktigt kul att se vårat unga lag där stommen består av 16-17 åringar verkligen visar att vi hör hemma högre upp i divisionerna. Eller framförallt kanske dessa killar. Vi får se hur länge vi får behålla dom. Grattis till Floda och önskar dom lycka till under säsongen.”

Från grupp 4 är det alltså Angered MBIK (4A) som gick vidare efter att ha besegrat både Floda och Kareby.

 

Grupp 5

Qviding FIF (division 1) – Bergsjö IF (6A) 5-0 (1-0)

Seriefinal i grupp 5 och 6A-laget Bergsjö IF höll emot bra men Qvidings Ibrahima Bah fick en 1-0 precis innan halvtid. Bah satte sitt andra strax efter paus och sen rann det iväg till 5-0 efter mål av Daniel Tidstrand, Tobias Almeskär och Sebastian Olsson.

Qvidings Daniel Tidstrand sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen lite skakigt och Bergsjö har några bra lägen, bl.a ett friläge första 10 som dem kan utnyttja. Men ju längre matchen går så tar vi över mer och mer och skapar många bra lägen som deras målvakt gör några riktigt bra räddningar på. Efter att 1-0 kommer sent i första så kontrollerar vi andra bra och fortsätter skapa många bra chanser och tillslut rinner resultatet iväg lite.” 

BIF:s Njaga Njie hade följande att säga om förlusten:

”Ja, vi visste att det skulle bli tufft mot Qviding ett mycket bra lag snabba med mycket rullande med boll. Men första 30 minuterna gjorde vi ett fantastiskt jobb vi försvarade med hela laget på vår planhalva sen ställde vi om med kontringar vi fick två guldlägen att kunna göra två mål i första men oturen stod ivägen. De fick ett mål i slutet av första halvleken och sedan tappade vi fokus och tror inte orken var riktigt där så rann det iväg 5-0 till slut men vi tar med oss första halvleken där vi gjorde det jättebra. Härligt att spela såna här matcher mot lag i de högre divisionerna så vi tackar Qviding för matchen och vi tackar även er för den grymma bloggen.”

Qviding alltså gruppsegrare. 

 

Grupp 6

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6A) – Hisingen FC (5A) 0-2 (0-0)

Hisingen FC hade grepp om gruppen och tog de poäng så var gruppsegern säkrad. Det var 0-0 i paus men i andra kunde sen först Adis Basic sätta 1-0 och lite senare ökade Stany Lokamba på till 2-0. 

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om förlusten:

”Tycker att vi gör en bra match ikväll tyvärr förlorade vi. Konditionen och matchform är inte riktigt där än. Men de finns några positiva saker att ta med sig från matchen. Grymt jobb av domarn idag och stort grattis till Hisingen till gruppsegern!”

HFC:s Eric Nordeke sa så här om segern:

”Ännu en match som gick vår väg! Gott med avancemang till slutspelet. Vi gör en bra match, första halvlek var lite tuff, vi fick inte till det trots att vi hade mest boll. Mycket beror på väl på vädret, iskallt väder och iskall plan. Syrianska får till några vassa lägen första halvlek, men det slutar 0-0. Andra halvlek spelar vi fotboll på vårt sätt, vi ligger högt uppe hela tiden och får till läge efter läge. Till slut får vi in 1-0 genom Adis som pangar in bollen hårt via gräset. Vi fortsätter att ligga på hela tiden tills vi får in 2-0 genom Stany. Efter det så vårdar vi boll, rullar runt mycket och stressar oss inte fram utan väntar på slutsignalen, till slut blåser domaren av och vi är vidare! Vi tackar Syrianska och domaren och publiken som stod ut och se hela matchen trots vinterkylan!”

Hisingen FC alltså vidare från grupp 6. 

 

Grupp 7

Gamlestaden FF (6A) – Angered BK (division 3) 0-5 (0-3)

Angered BK var favoriter och skulle även vinna gruppen på ett kryss. Krysset behövdes dock inte då det blev en säker seger för AngeredEmil Berglind satte 1-0 efter tio minuter och efter den första halvleken hade Idris Abdi skickat in två bollar och ABK hade 3-0. Berglind fullbordade sen sitt hattrick i andra och det blev 5-0 till slut. 

Just tremålsskytten Berglind sa så här om segern:

”Vi höjer oss från matchen i söndags och avgör redan i första halvlek. Vi har hög press och rullar ut Gamlestaden. Andra halvlek är mer en transportsträcka till slutsignal där vi trycker in två bollar till. Eloge till Gamlestaden som krigar på hela matchen och kul att vara vidare till kvartsfinal.”

GaFF:s Philip Bladh sa så här om förlusten:

”Ja det var en otroligt tuff match på förhand. Angered som var nära divison 2 förra året och som är ett topplag i division 3 då. Vi hade inga avbytare inför matchen och jag som är målvakt fick debutera som mittback. Angered hade otroligt mycket boll och vi är lite långsama och hängde inte med när de öka tempot och de gjorde 1-2 mål. Men vi kommer sakta in i matchen och håller siffrorna nere tack vare vår målvakt. Andra halvlek så var vi med från start och skapar några halvchanser men tyvärr inte farligt. Dom gör två mål till slut men vi var nära att reducera. Tycker att vi gör en bra match med tanke på förutsättningarna. Nu blickar vi framåt och krigar på!”

Angereds matchreferat hittas HÄR och bloggen har även lånat en bild därifrån till inlägget. 

GaFF:s matchreferat hittas HÄR

Angered BK alltså segrare i grupp 7.

 

Grupp 8

United Africa FC (5A) – Croatia Göteborg (6A) 1-1 (0-1)

Grupp 8 var redan avgjort efter att Sävedalen vunnit båda sina matcher. 6A-nykomlingen Croatia hade 1-0 i paus efter mål av Thomas Celec. Den ledningen stod sig nästan hela matchen men med fem minuter kvar kvitterade Saikou Sidibeh för UAFC.

Croatias Tom Berndtson sa så här om matchen:

”Pågrund av att Sävedalen redan var vidare så blev det mer som en träningsmatch. Så var en rätt avslagen match, där inte vi kommer upp i nivå idag. En jämn match där vi inte riktigt är påslagna och vill framåt och slå avgörande passningar för tidigt.”

Sävedalen alltså laget som tog sig vidare från grupp 8.

 

Kvartsfinalerna i Östra Cupen ser ut så här:

 

ONSDAG 4/3

IK Kongahälla (division 3) – Qviding FIF (division 1) Kviberg 2 (17.30)

Kode IF (4A) – Angered BK (division 3) Härlanda Park (17.30)

Kortedala IF (division 3) – Hisingen FC (5A) Kviberg 2 (19.45)

Angered MBIK (4A) – Sävedalens IF (division 2) Härlanda Park (19.45)

 

/Rasta