Gruppspelet i Västra Cupen är nu nästan färdigspelat men det blev lite förskjutet då matchen fick flyttas pga snön. Så här gick det iallafall i onsdagens och torsdagens matcher:

 

 

Grupp A

Askims IK (4B) – Önnereds IK (5B) 1-0 (1-0)

Det blev en 1-0 seger för Askim men det räckte inte till fortsatt spel i årets Västra CupenGustav Fredriksson blev matchens enda målskytt strax innan paus.

Önnereds Gustav Bye sa så här om förlusten:

”Vi kommer dit och inser att det inte kommer bli en lättspelad match då planen har sett bättre dagar. Måste även passa över konstruktiv kritik till Askim som måste inhandla bättre bollar så man slipper spela med vad som kändes som fyror och där luften gick ur efter en passning. Det var en jämn match där båda lagen skapade målchanser. Askim drog det längre strået idag och fick in en boll i nät. Askim har något intressant på gång där många unga duktiga killar är spelar med hjärta. Finns inte jättemycket annat att säga om matchen idag tyvärr.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Segern gjorde att Askim slutade tvåa i gruppen men sex poäng och målskillnad 2-2 kommer inte räcka till avancemang. 

 

Västra Frölunda IF (division 2) – Öckerö IF (division 3) 3-0

Frölunda tog det säkra före det osäkra och fixade gruppsegern efter 3-0ÖckeröLucas Ucar och Hampus Furublad såg till att de grönvita ledde i paus med 2-0. I den andra halvleken stängde sen Bryan Johansson matchen med sitt 3-0 mål. 

ÖIF:s Ludvig Wiklander sa så här om förlusten:

”Tyvärr blev det förlust mot ett starkt V. Frölunda. Vi förlorar med 3-0 där vi hade kunnat fina till siffrorna något, men Frölunda är duktiga och förtjänar denna vinsten. Vi hade några fina lägen men tyvärr blev det ingen utdelning denna gången. Det jag tycker vi kan ta med oss från denna matchen är att vi kämpar på genom hela matchen även ifall vi ligger under med 3-0. Sen har jag inte så mycket mer att säga än ett lycka till, till Frölunda i turneringen.”

Frölunda vann alltså gruppen och gick vidare till kvartsfinal. 

 

Grupp B

Donsö IS (5B) – Tynnered FC (5B) 3-2 (2-2)

Donsö var bortspelade inför matchen men Tynnered hade fortfarande en chans att gå vidare. Det var dock seger med ett par bollar samtidigt som Älvsborg var tvungna att förlora. Det skulle visa sig att inget av det inträffade. Det var en målrik första halvlek där Albert Hansson satte 1-0 för ö-laget innan Mattias Tuncay och Fatmir Muric vände på matchen med varsitt Tynneredsmål. Innan paus var det dock 2-2 efter att Erik Kristensson hittat rätt. Den andra halvleken bjöd på ett mål och det var Viktor Gustafsson som satte 3-2 för Donsö! 

DIS Albert Hansson sa så här om segern:

”En fin fin seger där vi verkligen spelar bra fotboll. Blandad startelva med både seniorer och juniorer där alla visar att de vill ta en plats i år. Tynnered står upp bra stundvis men mesta dels av matchen är de vi som tillåts styra spelet. Vår höga press med snabb återerövring av bollen gjorde de svårt för dem att skapa något eget. Donsö vinner rättvist.”

TFC:s kapten Naser Aziz Rahman hade följande att säga om förlusten:

”Självklart en tuff förlust för oss idag. I första halvlek gör vi tyvärr två misstag som resulterar i att Donsö tar vara på dem. Andra halvlek pressar Donsö oss mer men vi försvarar oss hyfsat bra samt låser ytorna där de försöker att komma in. Vi lyfter laget och genom en kontring på kanten trycker Donsö in 3-2. Vi blir bortblåsta på två ”offside” friläge som kan diskuteras vidare och hade förmodligen ändrat matchbilden. I fotboll ingår förluster och misstag, det är inget som sänker oss som lag, snarare höjer vi oss och tar med oss det positiva från matchen och utvecklar det vidare. Med en ny tränare och ny fotbollsfilosofi tvivlar jag inte på att vi kommer vara jobbiga att möta i serien. Grattis till Donsö!”

 

Älvsborg FF (4B) – Slottsskogen/Godhem IF (7B) 4-1 

Matchen skulle ha spelats igår (onsdag) men flyttades till idag (torsdag). ÄFF hade greppet om gruppen och det räckte med kryss för att säkra förstaplatsen. Det slutade även med en stabil seger med 4-1

ÄFF:s målvakt Simon Saebbö sa så här om matchen:

”Vi försökte spela vårat spel och följa våran spelidé men föll tyvärr ner i motståndarnas tempo under perioder av matchen. Lite halvdant in i duellspelet men efter pausevila började det ordna upp sig. Kul att se de unga spelarna få kliva fram på nytt. Vi tar med oss segerkänslan och jobbar vidare med förbättrings-områdena till måndagens viktiga match.”

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om förlusten:

”Vi visste vi skulle möta ett duktigt lag idag så en match där dom vinner rättvist! Vi har några sekvenser vi tar med oss från idag. Bara att jobba vidare!”

Segern gör att ÄFF vinner gruppen och tar sig vidare.

 

Grupp C

Göteborgs FF (4B) – Utsiktens BK (U19/U21)

Matchen fick flyttas och spelas imorgon fredag 18.30 på Ruddalen 2.

 

Hovås Billdal IF (5B) – SK Argo (6C) 4-0 (1-0)

Hovås hade chansen att ta sig vidare medan SK Argo var bortspelade. Det var dock Argo som var aningen bättre inledningsvis men det var Hovås som höjde sig och satte 1-0 (Robin Börjesson) precis innan paus. Efter en jämn inledning på andra kunde sen Hovås gå ifrån efter mål av Eric Bergh, Love Smedberg (ett drömmål på volley) och Daniel Danestedt (i slutminuten). 

SK Argos matchrapport hittas HÄR

Hovås Billdal leder nu gruppen och skulle GFF och Utsikten kryssa imorgon så vinner de gruppen. Även om GFF vinner med max två bollar (om det inte blir 5-3 eller mer) så tar Hovås gruppen. Skulle Utsikten vinna så slutar Hovås tvåa och då får vi en knepig situation. De två bästa tvåorna går som bekant vidare. I nuläget är Styrsö bästa tvåan (7 poäng +5) men efter där är det Näset som slutade på 6 poäng och målskillnad 7-5. Om Utsikten vinner imorgon så vinner de gruppen och Hovås slutar tvåa med 6 poäng och 7-5 i målskillnad. Alltså exakt samma som Näset och det är omöjligt att avgöra vem som blir näst bästa tvåan efter Styrsö. Vi får se vad som händer om nu Utsikten vinner. 

 

Grupp E

IF Väster (4B) – Inter Linné IF (6A) 7-1 (6-0)

Väster visste att de var vidare vid seger och att de skulle ta gruppen om de öste in mål och fick bättre målskillnad. Detta var också exakt det som hände då Väster körde över Inter LinnéArijan Stovrag satte 1-0 efter fem. Efter en kvart var det 3-0 (målskyttar Niklas Pettersson och Karl-Anton Pettersson). Väster hade hela 6-0 i paus där Arvid Liljedahl gjorde både 4-0 och 5-0 innan Robert Eckerman satte sexan. Inter Linné fick in ett tröstmål efter paus genom Braulio Rodriguez på straff innan Johan Tapper avslutade målskyttet (även det på straff). 

Västers ena tränare, Daniel ”Dalla” Natanaelsson, sa så här om segern:

”Tre poäng handlade det om inför matchen och tre poäng blev det. Det visade sig ganska snabbt att vi skulle vara klassen bättre än motståndet. 6-0 i paus där vi spelade ganska trevlig fotboll och rullade upp det rätt bra några gånger. Andra halvlek var en avslagen historia men eloge till ett trevligt motstånd som kämpade på hela vägen. Nu väntar Assyriska och det är klart att 2×45 mot dem blir en utmaning. Men kul!”

Väster vann alltså gruppen med Styrsö som tvåa. Båda lagen alltså klara för slutspel. 

 

/Rasta