Igår onsdag spelades Södercupens gruppspel klart och så här gick det:

 

ONSDAG 26/2

Grupp 1

IK Virgo (4B) – Dalen/Krokslätts FF (division 3) 0-2 (0-0)

Det blev division 3-laget Dalen/KFF som spelade hem grupp efter att de igår besegrade IK Virgo med 2-0. Det var mållöst i paus men sen satte Emil Andersson Bark 1-0 tidigt i andra och lite senare kom även 2-0 (målskytt Simon Fridell). 

Dalen/KFF:s tränar Joakim Ahlgren sa så här om segern:

”Kul att möta mitt gamla Virgo igen. Väldigt många med från min tid, vilket är mycket trevligt. Jag tycker att vi vinner välförtjänt idag. Märktes att vi hade tränat lite mer än dom.”

Virgos matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat en bild därifrån till inlägget.

Segern gör alltså att Dalen/KFF vinner sin grupp och går till semifinal

 

Grupp 2

Guldhedens IK (4A) – Lindome GIF (division 1) 2-3 (0-2)

4A-laget Guldheden hade en liten chans att krångla sig vidare men det började tufft mot duktige Lindome. ”Zebrorna” tog nämligen ledningen redan efter fem minuter genom Fredrik Karlberg och innan paus kom även 2-0 (Rasmus Tengfjord). Direkt i andra fick sen GIK lite konstakt tack vare ett självmål men Karlberg gjorde 3-1 bara några minuter senare. Svante Möller reducerade sen på straff men närmare än så kom inte Guldheden.

GIK:s målskytt Svante Möller sa så här om matchen:

”Förutsättningarna var ju att vinst med tre mål behövdes för att gå vidare till slutspel. Det var aldrig nära att ske. Lindome tog som väntat kommandot över bollinnehavet men tycker ändå vi står upp på ett okej sätt, särskilt i andra halvlek då vi är mer kompakta i försvarsspelet och kommer upp med några kontringar. Även om äventyret i Södercupen är över finns det en del positivt att ta med sig framöver!”

Lindomes matchrapport hittas HÄR

Lindome vann alltså gruppen och är klara för semi

 

Grupp 3

IF Mölndal Fotboll (5B) – Kållered SK (division 3) 1-5 (0-1)

Kållered gjorde det som förväntades och laget tog ledningen redan i första minuten genom Mattias de Wall. Det var förvisso ”bara” 1-0 i paus men tidigt i andra kom både 2-0 (Johan Karlsson) och 3-0 (Marcus Alm). Det blev sen 5-1 till KSK efter att Emil Hernborg och Patrick Abrahamsson gjort mål för KSK och Oskar Sehlin fått in ett tröstmål för Mölndal

Kållereds ena tränare Jamal El Moussaoui sa så här om segern:

”Skönt att vara igång med lite cupmatcher efter 7 veckor med bra träning. Vinst mot Balltorp och nu Mölndal där belöningen blev en semifinalplats mot duktiga Landvetter känns kul. Vi är inne i en lite tuffare träningsperiod där vi idag går in i 9:e passet på 11:a dagar. Vi har nu luftat samtliga i truppen som vart tillgängliga för spel och börjar nu forma delarna i vårat spel just för att helheten ska se bra ut inför premiären. Kul att vara tillbaks i Gbg-fotbollen igen.”

Kållered alltså gruppetta och klar för semifinal. 

 

Grupp 4

Landvetter IS (division 3) – Mölnlycke IF (4B) 2-0 (0-0)

Gruppfinal där Mölnlycke IF behövde vinna för att snuva LIS på gruppsegern. Matchen stod och vägde och var mållös en bit in i andra innan LIS nyförvärv Omar Conteh satte 1-0. I slutminuten kom även 2-0 (målskytt Albin Gustavsson). 

LIS tränare Oscar Marek sa så här om segern:

”Vi gör en stabil match utan utan imponera. Blir mycket bollinnehav utan att skapa riktigt heta målchanser. Mölnlycke har ett par omställningar på deras snabba offensiva spelare men skapar inte heller de några heta chanser. Efter 0-0 i paus pratar vi om att flytta bollen lite snabbare och med mer noggrannhet vilket ger oss mer tryck där till slut 1-0 kommer av vårat nyförvärv Omar Conteh i sin debut. Sen är det rätt avslaget då Mölnlycke måste göra två mål för att gå om oss och det känns inte riktigt som att de tror på de. 2-0 kommer i sista sparken efter att deras målvakt tagit upp en hemåtpass och vi gör mål snabbt då deras spelare ska diskutera med domaren. Önskar Mölnlycke lycka till i serien samtidigt som det ska bli kul med en semifinal i cupen för vår del.”

MIF:s ena tränare Sudo Sulejmanovic hade följande att säga om matchen:

”Vi har 0-0 i halvlek trots att vi inte gör något av det vi bestämde innan matchen. Gör några förändringar i halvlek och vågar mer i andra, det såg bättre ut stundtals men finns mer att önska.”

LIS matchrapport hittas HÄR

Landvetter vinner alltså gruppen på imponerande maximala 9 poäng och 15-0 i målskilland. 

 

Mossens BK (5B) – Johannebergs IF (6C) 5-1 (2-0)

Båda lagen var redan avhängda men äran stod på spel då det var derby när Mossens BK och Johannbergs IF drabbade samman på Åbyvallen igår. Mossen tog kommandot då Abraham Kjellberg gjorde 1-0 tidigt och det stod 2-0 i paus efter ett självmål. I början av andra avgjordes matchen då det snabbt blev både 3-0 (Karl-Johan Holm) och 4-0 (Axel Sandquist). Det blev till slut 5-1 efter att Henrik Larsson fått in ett tröstmål för ”Lövet” och David Åsenhielm gjort matchens sista mål. 

MBK:s kapten Victor Ahl sa så här om segern:

”Det blev en ganska komfortabel seger där vi får göra en del mål. Tyvärr får vi inte hålla nollan. Det är bra att ha nån match på försäsongen där man får föra spelet, få till fina kombinationer i anfallsspelet och göra lite mål. Det bygger självförtroende inför säsongen. Vi är inte på nån formtopp ännu och det ska vi inte heller vara men det känns inte som att vi är på botten heller, vi presterar ändå hygglig fotboll. Men flera gör sin första match för året och det tar lite tid innan allt sitter. Sammantaget tycker jag att vi tar med oss positiva saker ur segern, men vi är inte nöjda, utan det ger snarare mersmak för vart vi vill nå spelmässigt och motivation för att nå dit.”

JIF:s Jakob Högberg hade följande att säga om förlusten:

”Inte mycket mer att säga än att vi inte spelade vårt spel. Vi lyckades inte heller få ordning på Mossens tekniska spelare som rörde sig väldigt bra och drog isär oss.”

 

Det är alltså dags för semifinal i Södercupen och det är ganska väntade lag då alla de fyra gruppettorna var de lag från högst division i respektive grupp. Så här spelas iallafall semifinalerna:

 

LÖRDAG 29/2

Dalen/Krokslätts IF (division 3) – Lindome GIF (division 1) Lindevi IP (12.00)

Kållered SK (division 3) – Landvetter IS (division 3) Lindevi IP (14.00)

 

/Rasta