Redan imorgon lördag kliver Södercupen in i sitt slutspel och som vanligt är det semifinaler direkt!

Bloggen kollar till läget:

 

LÖRDAG 29/2

SEMIFINALER 

Dalen/Krokslätts IF (division 3) – Lindome GIF (division 1) Lindevi IP (12.00)

Imorgon smäller det alltså med två semifinaler på Lindevi och först ut är regerande mästarna Lindome GIF som tar emot Dalen/KFF (även om Lindome tekniskt är bortalag). Division 1-laget Lindome får gälla som favoriter och laget slutade tia i division 1 Södra förra säsongen. LGIF vann sin grupp men det blev ”bara” 3-2 mot 4A-laget Guldheden och 3-1 mot 5B-laget Fässberg. Intressant notis är att John Alvbåge numera vaktar kassen hos ”Zebrorna”. Dalen/KFF slutade åtta förra säsongen i division 3 Nordvästra Götaland med fem poäng ner till negativt kval. I gruppspelet blev det säkra 5-1 mot 6C-laget Göteborgs SIF och 2-0 mot IK Virgo. Känslan är att Lindome skruvar upp det lite och tar detta!

 

Kållered SK (division 3) – Landvetter IS (division 3) Lindevi IP (14.00)

Landvetter var som bekant ytterst nära att kliva upp i division 2 förra säsongen men föll i kvalet efter att ha slutat tvåa i division 3 Nordvästra Götaland (en pinne efter segrarna Västra Frölunda). Laget vann sin grupp och det blev maximala nio poäng på tre matcher och 15-0 i målskillnad. Kållered svarade för en stabil säsong 2019 och slutade fyra i division 3 Nordvästra Götaland men var aldrig riktigt inblandade i toppstriden och var 11 poäng bakom tvåan Landvetter. KSK vann sin grupp i Södercupen efter 5-1 mot Mölndal (5B) och 3-1 mot Balltorp (4B). 

Känslan här är att Landvetter är tar det och att vi kommer att få se en repris på de tre senaste finalerna. Alltså en match mellan Lindome och Landvetter. 2018 vann Lindome med 2-1 i final och förra året blev det 1-0 till Lindome. 2017 svarade dock Landvetter för en riktigt fin 5-0 seger

 

Finalen spelas nästa onsdag (4/3) på Lindevi 19.00.

 

/Rasta