Redan ikväll rullar Västra Cupen vidare med sina kvartsfinaler!

 

MÅNDAG 2/3

Assyriska BK (division 2) – IF Väster (4B) Kobbegården (18.00)

Det blir tufft för 4B-nykomlingen IF Väster då de ställs mot division 2-laget Assyriska BK som även är regerande VC-mästare. Båda lagen vann sina grupper på sju poäng där Assyriska lite oväntat kryssade mot 6C-laget Azalea. Väster kryssade i sin match mot Styrsö BK (som också slutade på sju poäng och gick vidare som bästa tvåa). ABK får ju gälla som favoriter. 

 

Västra Frölunda IF (division 2) – Styrsö BK (6C) Önneredsplan (18.00)

Division 2-nykomlingen Frölunda hade inga problem att vinna sin grupp och tog maximala nio poäng på sina tre matcher. Enda gången de var lite illa ute var när de fick vända 1-2 till seger 3-2 mot 5B-laget Önnered. Styrsö är det slutspelslagen som hör hemma i den lägsta divisionen och 6C-laget gick vidare som bästa tvåa i sin grupp. Där blev det bland annat en fin 2-0 seger mot 5B-laget Kungsladugårds BK och 2-2 mot 4B-nykomlingen IF Väster. Frölunda bör ju vinna detta utan några större problem. Särskilt över 90 minuter.     

 

Hovås Billdal IF (5B) – IFK Björkö (4B) Kobbegården (20.00)

Hovås Billdal klunsade sig vidare från sin grupp efter en andraplats och fina segrar mot GFF (3-2) och SK Argo (4-0). Här ställs de mot stabila 4B-laget Björkö som vann sin grupp. Ö-laget inledde lite knackigt med 2-2 i derbyt mot 6B-laget Hönö men redde upp det med segrar mot Pushers (7-1) och FC Linné (2-0). Den på förhand ovissaste matchen men Björkö känns ju tyngre. 

 

Älvsborg FF (4B) – Utsiktens BK (division 1) Önneredsplan (20.00)

4B-laget ÄFF gjorde det riktigt fint i gruppen och tog maximala nio poäng och hade 10-2 i målskillnad. Nu ställs de mot Utsiktens BK och vi får väl se vilket lag UBK kommer med. De inledde gruppspelet med sitt U19-lag och började med att kryssa (0-0) mot 6C-laget SK Argo. Sen vred de upp det lite och kom med ett renare U21-lag (spelare både från a-truppen och U19) och då blev det 7-0 på två matcher och gruppseger. A-laget har inte match förrän till helgen så känslan är att de kommer med ett starkt lag och tar detta. 

 

/Rasta