Imorgon är det full fart i cuperna!

 

ONSDAG 4/3

SÖDERCUPEN

FINAL

Kållered SK (division 3) – Lindome GIF (division 1) Lindevi (19.00)

Imorgon är det dags för den första cupfinalen och som vanligt är Södercupen först ut! Lindome GIF gör sin femte raka final och kommer med två raka titlar i bagaget. Senast dessa lagen möttes i finalen var 2016 och då vann Kållered med 1-0! Lindome säkrade sin finalplats efter hela 6-0 (hattrick av Robert Lipovac) mot Dalen/Krokslätts FF medan KSK hade det tuffare och slog seriekonkurrenten Landvetter med 2-1 i en tät match!

Lindome kliver helt klart in som finalfavorit

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

KVARTSFINAL

Finlandia/Pallo AIF (5A) – FTU (6B) Tuvevallen (20.15)

Dags för första kvarten i årets HM. Finlandia/Pallo AIF (5A) vann båda sina matcher i sin grupp. Det blev 2-0 mot BK Skottfint (6B) och 2-1 mot FC Bosona-Bosna IF (5A). FTU tog sig vidare efter att ha blivit tvåa i sin grupp efter 0-3 mot Zenith (4B) och hela 7-0 mot Brämaregårdens FC (7C). Den spontana känslan här är att Finpa tar sig till semi. 

 

ÖSTRA CUPEN

KVARTSFINALER

IK Kongahälla (division 3) – Qviding FIF (division 1) Kviberg 2 (17.30)

Även Östra Cupen kliver in i sitt slutspel och bjuder på fyra kvartsfinaler imorgon. Kongahälla gick vidare på målskillnad efter en rafflande avslutning där tre lag hamnade på samma poäng. Med ett måls marginal så lyckades IKK vinna gruppen. Qviding hade det betydligt lugnare i sin trelagsgrupp där det blev två raka segrar och 15-0 i målskillnad! Enligt bloggens uppgifter kommer Qviding med ett starkt lag med spelare från sin a-trupp och då får de självklart finna sig i att vara favoriter! 

 

Kode IF (4A) – Angered BK (division 3) Härlanda Park 1 (17.30)

4A-laget Kode tog sig vidare som gruppsegrare i grupp 3 före sina seriekollegor Gårda BK och Lerums IS men fick vänta in resultatet i deras möte för att veta om de var klara för slutspel. Angered BK hade inga större problem att städa av 6A-gängen Härlanda (3-0) och Gamlestaden (5-0) och vinna sin grupp. Angered siktar säkert på toppen av division 3 i år igen och då bör man ta den här matchen! 

 

Angered MBIK (4A) – Sävedalens IF (division 2) Härlanda Park 1 (19.45)

4A-nykomlingen Angered MBIK hade lite oväntat tufft mot 7C-laget Kareby (seger 2-1) men spelade sen hem gruppsegern efter 4-0 mot Floda (5A). Division 2-laget Sävedalen gjorde det som förväntades även om det dröjde sent innan avgörande kom mot kämpande  6A-nykomlingen Croatia (2-0) i första matchen. Gruppsegern säkrade efter hela 7-1 mot United Africa FC (5A). SIF är favoriter här och testade på att möta en möjlig framtida cupmotståndare i helgen när det blev en 1-3 förlust mot Qviding

 

Kortedala IF (division 3) – Hisingen FC (5A) Kviberg 2 (19.45)

KIF är nykomlingar i division 3 och vann sin grupp efter en 1-0 seger mot Älvängen (5A) och hela 6-0 mot 5A-nykomlingen Götaholm. Hisingen FC (även de nykomlingar i 5A) är det slutspelslagen som håller till i den lägsta divisionen och de lär få det tufft här. Laget imponerade dock i gruppspelet där de slog 4A-laget Partille IF FK (1-0) och Syrianska/Arameiska (6A) med 2-0 och därmed vann gruppen. Kortedala får tipset men HFC kan säkert streta emot bra!

 

/Rasta