Blog Post

Semifinalklart i Västra Cupen!

Igår avgjordes kvartsfinalernaVästra Cupen!

 

MÅNDAG 2/3

Assyriska BK (division 2) – IF Väster (4B) 7-0 (1-0)

4B-nykomlingen Väster hängde med bra ett tag mot Assyriska BK och det vara ”bara” 1-0 i paus till ABK efter mål av Gabriel Garis. I början av andra kom dock 2-0 på ett självmål och sen rann det iväg till 7-0. Mustafa Ayoub svarade för ett hattrick då han satte både 4-0, 5-0 och 7-0. Christopher Mbamba och Mark Fezarit blev målskyttar för Assyriska.

IFV:s ena tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om förlusten:

”Var väl ingen chock att de skulle bli tufft idag. Assyriska är självfallet ett väldigt bra fotbollslag jämfört med oss där deras nivå är långt över vår. Lägg till att de presterade riktigt fint idag. 0-1 i paus kom vi undan med men orkade inte riktigt i andra. Hatten av till ett väldigt fint spelande Assyriska!”

ABK alltså till semifinal där de ställs mot IFK Björkö.

 

Västra Frölunda IF (division 2) – Styrsö BK (6C) 4-1 (1-1)

6C-laget Styrsö lyckades störa division 2-nykomlingen Frölunda och det var mållöst fram till slutet av den första halvleken. Lucas Ucar satte då 1-0 för Frölunda men det sista som hände innan paus var att Niklas Tullock kvitterade för SBK! Nästan direkt i andra kopplade dock Frölunda greppet om semifinalplatsen då Theodor Hult Berényi satte 2-1 och strax efter kom även 3-1 (Theodor Olsson). Det blev till slut 4-1 efter att Bryan Johansson gjort mål på straff.

Förlundas Bryan Johansson hade följande att säga om segern:

”Väldigt konstig match skulle jag säga. Känns som att vi blev ganska överraskade i första halvlek över det aggressiva sättet Styrsö spelade på. Efter paus börjar vi göra rätt saker och då börjar målen trilla in också. Svag första halvlek och en bra uppryckning i andra skulle summera gårdagens match från vår sida!”

Frölunda vidare till semifinal där de får möta Utsikten.

 

Hovås Billdal IF (5B) – IFK Björkö (4B) Kobbegården 2-3 (1-1)

Det blev en spännande match när 5B-laget Hovås Billdal skulle försöka besegra 4B-laget Björkö. Det var ö-laget som inledde målskyttet när Tobias Sundström gjorde 1-0 redan efter 11 minuter. Innan halvtid hade dock Hovås kvitterat (Eric Bergh) och i början av andra även tagit ledningen (Axel Wendt). Sen klev dock Björkös Oscar Frank fram. Med dryga halvtimmen kvar kom 2-2 och i 78:e satte han även segermålet 3-2!

Hovås Billdals ena tränare Stefan Lundberg sa så här om matchen:

”En riktigt jämn match där vi förlorar på två misstag. Under hela matchen så har vi och Björkö perioder då respektive lag är bättre. Björkö inleder målskyttet efter en fin presentation av deras vänsterytter. Vi äter oss tillbaka in i matchen och gör rättvist 1-1. I andra inleder vi bra och gör 2-1. Därefter känns det som vi kontrollerar matchen bra men ett hårt skott och ett litet misstag så är det 2-2 igen. Därefter tar Björkö över igen men det känns som vi återigen är på väg tillbaka in i matchen. Då gör vi en riktig indianare och Björkö kan enkelt rulla in bollen till 3-2. Vi trycker på i slutet utan att skapa den där riktiga farligheten. Känns surt just nu då vi lika gärna kunde vunnit matchen men det är riktigt roligt att se hur mycket bättre fotboll killarna spelar i år jämfört med samma tid förra året. Det lovar gott! Vi önskar lycka Björkö lycka till i semin.”

Björkö ställs mot Assyriska i semifinalen.

 

Älvsborg FF (4B) – Utsiktens BK (U21) 1-4 (1-2)

Utsikten kopplade greppet om matchen med två mål en bit in i första. I matchminut 12 kom 1-0 (Samir Bosnic) och bara minuter senare satte Andreas Jernarp tvåan. Det sista som hände i den första halvleken var dock att Raphael Akendo fick in en reducering för ÄFF. De kom dock inte närmare och istället kunde Gustav Klintberg göra 3-1 innan Jernarp stängde matchen helt med sitt 4-1 mål

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här om förlusten:

”Vi gjorde det bra, de gjorde det bättre. Rättvis seger för Kiken, bara att önska lycka till i semi.”

ÄFF:s referat hittas HÄR

UBK alltså till semi där de möter Frölunda

 

Semifinalerna spelas nästa torsdag (12/3). 

 

/Rasta

2143 / 2521

Lämna ett svar

Required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.