Igår var det full fart i cuperna!

 

ONSDAG 4/3

SÖDERCUPEN

FINAL

Kållered SK (division 3) – Lindome GIF (division 1) 1-5 (1-3)

Södercupen alltså framme i final och det var Kållered SK som lite överraskande inledde målskyttet redan efter sju minuter på Lindevi när Johan Karlsson höll sig framme på en hörna! Innan paus hade dock favoriten Lindome kopplade greppet om finalen, ett grepp de aldrig skulle släppa. Ett mål av Wilmer Melander och två av Ajdin Zeljkovic såg nämligen till att Lindome började den andra halvleken med en 3-1 ledning. I mitten av andra kom sen 4-1 (Rasmus Tengfjord) innan Gustav Hedlund avslutade målskyttet med sitt 5-1 mål, två minuter från slutet.

KSK:s ena tränare, Jamal El Moussaoui, sa så här om matchen:

”Som tävlingsmänniska man är tror jag alltid på chans oavsett vilket motstånd som står på andra sidan. Men när det närmar sig och jag sedan ser att Lindome kommer med starkaste man har och dessutom hemmaplan hoppas man mer att det inte ska rinna iväg för mycket. Matchbilden blev precis så som vi och alla trodde. Lindome med mycket boll och vi jobba försvarsspel. Men vi börjar piggt första 15, vinner mycket i duellspelet och får anfalla en del. 1-0 kommer genom en hörna där vi starkt forcerar in. Innan dess har vi något bra läge till. Efter det ökar Lindome tempot och resten av matchen jobbar vi försvarsspel. Lindome hinner med att göra fem vackra mål tillslut och vinner självklart välförtjänt. För oss gav denna matchen enormt mycket och detta bygger vi vidare på inför seriepremiären i april. Nu längtar vi redan till nästa match som spelas på lördag.”

Lindomes matchrapport hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget härifrån.  

Kållereds matchrapport hittas HÄR

Stort grattis till Lindome som tog sin tredje raka cuptitel

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

KVARTSFINAL

Finlandia/Pallo AIF (5A) – FTU (6B) 3-2 (3-0)

Igår spelades den första kvartsfinalen i årets Hisingsmästerskap när Finlandia/Pallo AIF tog emot FTU på Tuvevallen. 5A-laget Finpa rivstartade och hade 2-0 redan efter fem minuter efter dubbla mål av Niclas Wallerius. Precis innan halvtid kom även 3-0 när Richard Olsson höll sig framme! FTU gav dock inte upp och fick in en reducering tidigt i andra (Ali Bedir) och i slutet av matchen kom även 2-3 (målskytt Oguz Acikgöz). Närmare än så kom dock inte FTU och deras cupäventyr är över för den här gången. 

Finpas ena tränare, Cihan Köse, sa så här om matchen:

”En första halvlek som vi är rätt så nöjda med förutom att vi missar extremt mycket bra lägen! Vi avslutar ändå halvleken med 3-0. I andra halvlek kommer vi tyvärr in i FTUs tempo och vi är inte riktigt nöjda med spelet. Trots detta så skapar vi en hel del riktigt fina lägen, men vi lyckas inte döda matchen utan det blir onödigt spännande efter ett frisparksmål i minut 50 och ett reduceringsmål till i 80:e minuten, men aldrig nära till kvittering för FTU.”

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om förlusten:

”Måste säga att vi gör en riktigt bra match med tanke på omständigheterna. Finlandia äger första halvlek och vi har tur att det bara står 3-0 i halvtidspausen. Andra halvlek ändrar vi lite taktik och positioner som ger utdelning då vi äger den fram till mot slutet då vi chansar lite. Nä återigen, är stolt över grabbarna idag. Vi lyckas bland annat göra mål med en man mindre på plan. Sen hamnade jag själv på målprotokollet vilket är extra kul för en pensionär. Önskar Finlandia lycka till.”

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Finlandia/Pallo AIF alltså vidare till semifinal

 

ÖSTRA CUPEN

KVARTSFINALER

IK Kongahälla (division 3) – Qviding FIF (division 1) 0-2 (0-0)

Östra Cupen drog också igång med sina kvartsfinaler och regerande mästarna Qviding är klara för semifinal efter 2-0 mot IK Kongahälla. Division 3-laget från Kungälv höll dock jämna steg fram till paus och det krävdes ett straffmål från skyttekungen Daniel Tidstrand för att spräcka nollan tio minuter in i andra. Johan Kjellberg satte sen 2-0 med kvarten kvar. 

QFIF:s Daniel Tidstrand hade följande att säga om segern:

”En match som vi har full kontroll på, även om inte spelet sitter helt från vår sida eller att siffrorna sticker iväg. Vi skapar tillräckligt i första halvlek för att kunna göra några mål och avgöra matchen. Deras målvakt gör några riktigt bra frilägesräddningar bl.a som gör att det är mållöst i halvlek. Vi startar andra halvlek bra och får ganska snabbt en straff som vi gör mål på. Sedan fortsätter vi trycka ner dem och tillslut får vi in tvåan. Så vi gör en bra match men måste höja vår prestation om vi ska slå ut Angered i semifinalen.”

IKK:s nyförvärv Iset Thoma Hajrizaj sa så här om förlusten:

”Vi gjorde en bra match där Qviding hade svårt att göra mål på oss, men de får straff i andra halvlek, 1-0, och då tappar vi lite. 2-0 kommer lite senare i matchen men överlag så gjorde vi en bra match där vi kontrade och hade några bra lägen. Vi har ett helt nytt lag så säsongen kommer bli intressant.”

Qviding alltså klara för semifinal där de ställs mot division 3-laget Angered BK

 

Kode IF (4A) – Angered BK (division 3) 0-10 (0-5)

Visst tippas Angered BK att bli ett topplag i trean i år men känslan inför matchen var ändå att 4A-laget Kode IF kanske skulle kunna störa lite. Så blev det dock inte i gårdagens match på Härlanda Park. Angered hade 4-0 efter tjugo minuter, 5-0 i paus och hela 10-0 när domaren blåste av! Emil Berglind, Michel Hilon och Idris Abdi blev alla tvåmålsskyttar och övriga mål gjordes av Kebba Nyang, Harun IbrahimMohanad Al-Jarah och Paul Nyman.

Angereds ena tränare, Vladimir Majdandzic, sa så här om segern:

”Idag så är vi inte med första tio då vi är väldigt slarviga i samtliga skeden av vårt spel. Men sen i minut 10 (tror jag) gör vi 1-0 och sen rullar det bara på. En riktig ketchupeffekt! 5-0 i paus som blir 10-0 till slut. Vi tar med oss att vi gör så många mål, håller nollan, har flera olika målskyttar och att vi håller uppe tempot och intensitet i 90 minuter. Nu ser vi framemot helgens träningsmatch mot Sävedalen och nästa veckas semifinal mot Qviding.”

Angereds matchrapport hittas HÄR

Angered BK kommer få det betydligt tuffare i semifinalen då de ställs mot Qviding FIF

 

Angered MBIK (4A) – Sävedalens IF (division 2) 2-4 (0-2)

Division 2-laget Sävedalen gjorde det som förväntades och tog sig till semifinal men 4A-nykomlingen Angered MBIK stod upp riktigt bra. SIF hade förvisso 2-0 i paus efter mål av Derrick Ddungu och Simon Guli men en bit in i andra kom en reducering genom Yosef Ali. SIF ökade på till både 3-1 (Ddungu) och 4-1 (Anton Salihu) men Berat Deniz satte sen i frispark som spikade slutresultatet. 

Angereds ena tränare, Redian Omari sa så här om matchen:

”Vi spelade en fantastisk match mot ett fantastiskt lag! Sånt här matcher är alltid bra för oss ,man lär sig mycket av laget och den som man behöver och jobba mer på! Tempot och kvaliteten gjorde skillnaden i matchen tyckte jag. Lycka till Sävedalen!”

Sävedalens matchrapport hittas HÄR

SIF ställs mot överraskningen Hisingen FC i semifinalen. 

 

Kortedala IF (division 3) – Hisingen FC (5A) 2-3 (1-2)

Gårdagen bjöd även på en skräll när 5A-nykomlingen Hisingen FC slog ut division 3-nykomligen Kortedala IF med 3-2Kviberg! Redan innan första kvarten hade HFC:s Ali Sanduvac satt dit 1-0 på straff men lite senare kvitterade Abdi-Fatah Yaqcub Farah för KIF. Sanduvac gav dock Hisingen ledningen igen (även detta mål på straff) innan halvtid men HFC fick även sitt nyförvärv Visar Selimi (med förflutet i just Kortedala) utvisad. HFC skulle dock även göra 3-1 i början av andra när Sanduvac fullbordade sitt hattrick på en frispark! Avslutningen blev händelserik då KIF reducerade till 2-3 (Yonis Hussen) med halvtimmen kvar men målskytten själv blev utvisad fem minuter senare. I slutet fick även KIF:s Dino Degirmendzic lämna efter sitt andra gula. Matchen bjöd på inte mindre än 15 gula och 3 röda kort. 

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Helt otroligt, tror inte riktigt vi insett vilken fantastisk match vi gör. Denna matchen hade allt! Otroligt intensiv fotboll med mycket tufft spel. Kortedala har bollinnehavet under matchens gång och skapar ett antal bra lägen. Vi spelar otroligt bra defensivt och håller oss till vår matchplan. Vi får två straffar som resulterar i mål och tycker båda är välförtjänta. Vi har ett rött kort i första halvlek som jag absolut inte håller med om men. Vi spelar bra med 10man och sätter fler bollar och det är Ali Sanduvac som sätter alla dagens mål från fasta situationer och en underbar insats av honom. Kortedala får även två utvisningar och vi hade en tilläggstid på 12 minuter. Otroligt kul att vinna idag och vara vidare i cupen och nu står även Hisingen för 17 raka segrar! Vi tackar även alla fantastiska människor som tog sig till Kviberg, domaren och Kortedala IF för matchen.”

Hisingen FC alltså vidare till semifinal där Sävedalens IF väntar!

 

Semifinalerna spelas nästa onsdag (11/3).

 

/Rasta