Blog Post

Från torsdagens HM!

Igår rullade Hisingsmästerskapens slutspel vidare:

 

TORSDAG 5/3

KVARTSFINALER

Eriksbergs IF (4B) – BK Skottfint (6B) 3-2 (2-0)

6B-laget Skottfint öppnade piggt enligt rapporterna men notoriske måltjuven Olof Möller kunde ändå sätta 1-0 för Eriksberg strax innan kvarten spelad. Precis innan paus kom även 2-0 till EIF genom Hadi Hamzeh. Nästan direkt i andra kom också 3-0 (Omar Bah) och det såg ut som Eriksberg hade kontroll på matchen. Skottfint gav dock inte upp och först reducerade Jonathan Milankovic Malmqvist till 1-3 och lite senare kom 2-3 genom Jacob Mårtensson. Matchen bjöd dock inte på några fler mål och Eriksberg är klara för semifinal. 

EIF:s Anton Efraimsson hade följande att säga om segern:

”En match jag ändå vill säga att vi var favoriter, vilket inte syntes de första 15 minuterna där BK Skottfint verkligen tog kommandot. Som så många gånger förr lyckas vi dock få en omställning där Möller springer ifrån och inte gör några misstag och slår in 1-0. Efter det tycker jag vi ändå tar kontroll i den första halvleken och får även in 2-0. Väl i början av andra gör vi 3-0 och den omedvetna känslan blir att matchen är avgjord där, men oj vad fel vi hade. BK Skottfint krigar på och lyckas reducera två gånger om och vill även säga att de är framme och nosar på en kvittering. Så en stor eloge till BK Skottfint som gör ett riktigt bra jobb och en känga till oss själva som tog för lätt på matchen med för många missar framför mål. Vill även ge extra beröm till Hadi som inte bara gjorde mål men även en grymt defensivt arbete ur min synpunkt!”

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Ute ur cupen men vi hade inte ens räknat med de extra utgifterna det innebar med att gå vidare från gruppspelet. Kul att mäta sig både med division 4 och 5-motstånd där vi visar i alla tre matcherna att vi har något riktigt bra på gång. Kul också att få spela mot ett bra motstånd, när de flesta av våra spelare är tillgängliga. Jag sticker ut hakan och säger att vi i matchen mot Eriksberg gör vår bästa prestation i både spelidé och inställning sedan vi flyttade klubben till Hisingen 2018. Med tanke på att vi förra året var nykomlingar i division 6 och nu mötte ett stabilt division 4-lag kan jag inte vara allt annat än nöjd. Detta också efter sent återbud på vår mittback Isak Gerth som hade blivit sjuk samt saknande vi vår bästa poängspelare senaste två säsongerna, André Klint, som var utomlands. Vi får igång ett bra presspel som stör Eriksberg i början av matchen, vilket tvingar dem till att slå långt. En missbdömning efter en sådan lång boll leder till 0-1. En markeringsmiss efter en hörna leder till 0-2. I början av andra förlorar vi löpduellen mot Eriksbergs snabba ytter som är en klass för sig och som snyggt kunde göra 3-0. Game over? På bara några minuter så står det 2-3 efter två snygga anfall från Skottfint och vi har cirka 17 minuter kvar för att jaga kvittering. Vi har lägen till kvittering, men Eriksbergs målvakt visar bra pondus i avgörande lägen. Räddar bl.a. en stenhård frispark från Jonas Taube. Vi satsar allt framåt sista fem. Skapar chanserna vi behöver, men har inte marginalerna med oss den här gången. Med tanke på att vi tränar ett pass i veckan så står vi upp på ett imponerande sätt mot ett stabilt division 4-lag som tränar mer än dubbelt så mycket som oss. Vårt nyförvärv Fredrik Gabrielsson kommer att bli otroligt nyttig för oss under året. En gigant i den här matchen! Vi önskar Eriksbergs IF lycka till i semifinalen!”

EIF:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från EIF.s hemsida. 

Skottfints matchreferat hittas HÄR

Eriksberg ställs nu mot Finlandia/Pallo AIF nästa onsdag (11/3). 

 

IK Zenith (4B) – Hisingsbacka FC (division 3) 2-3 (1-0)

4B-laget Zenith var ytterst nära att skrälla och slå ut Hisingsbacka igår på Hovgårdsvallen! Zenith ledde i paus med 1-0 efter att Jakob Ekh hittat rätt. Visserligen kvitterade HBFC tio minuter in i andra genom Rasmus Hegab men Zenith återtog ledningen i mitten av andra genom nyförvärvet Victor Mannerstråle! Den ledningen stod sig fram till sista tio där HBFC:s Abubakar ”Babu” Dumbuya bland annat bränner en straff. Dumbuya tar dock revansch då han först sätter 2-2 i 83:e och sedan även segermålet i 89:e! 

Matchhjälten Dumbuya sa så här om segern:

”Bra match utav oss idag, vi för spelet men Zenit lyckas göra både 1-0 och 2-1. Men vi vänder och vinner matchen med 3-2. Stark mental seger!”

Zeniths Max Påhlman hade följande att säga om förlusten:

”Det är alltid roligt att möta lag från högre divisioner och se hur man står sig. Trots förutsättningarna tycker jag vi står upp bra över 90 minuter. Vi skapar halvchanser och kommer till lägen. Vi tar ledningen både en och två gånger men lyckas inte hålla tätt i 90 min (trots att Johan, vår målvakt, håller oss kvar i matchen med straffräddning). Backa lyckas dra det längsta strået idag och vi får ta lärdom utav säsongens första förlust. Extra tråkigt att åka ur cupen, man ser alltid fram emot nya heta Hisingsderbyn.”

HBFC får nu möta Torslanda i sin semifinal. 

 

Torslanda IK (division 3) – Kärra KIF (4A) 2-0 (2-0)

Det var Torslanda IK som drog det längst strået i gårdagens möte på Torslandavallen. Matchen båda mål kom med bara några minuters mellanrum i mitten av en första halvleken. Owen Parker-Price satte 1-0 och Tim Sjöström satte tvåan. Den andra halvleken blev alltså mållös och Torslanda är klara för semi. 

Kärras Kristoffer Glasö sa så här om matchen:

”Förlust mot ett spelskickligt och anfallshungrigt Torslanda. Vi hade lite problem i början av första halvan av att etablera en disciplinerad formation då de överbelastade på kanterna och spelade igenom lite väl lätt i mitten. I andra stängde vi igen och spelade 0-0 där gubbarna tog ett hästjobb defensivt och låg rätt. Tyvärr blev anfallsspelet lidande av detta och vi hade inget att hota med. Nyttig match att ta lärdom av med vårt nya spelsystem 3-5-2, där vi fick jobba mycket på att flytta över och ligga rätt. Dock alltid surt med torsk…”

Torslanda möter nu alltså HBFC nästa onsdag om en plats i finalen. 

 

/Rasta

2153 / 2521

Lämna ett svar

Required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.