Imorgon är det dags för semifinaler i både Östra Cupen och Hisingsmästerskapen!

 

ONSDAG 11/3

ÖSTRA CUPEN

SEMIFINALER

 

Hisingen FC (5A) – Sävedalens IF (division 2) Härlanda Park (19.00)

5A-nykomlingen Hisingen FC skrällde ordentligt när de slog ut Kortedala IF i kvartsfinalen efter bland annat ett hattrick av Ali Sanduvac och totalt 15 varningar och tre utvisningar! Känslan är ju dock att cupsagan tar slut här då det blir riktigt tufft motstånd i form av division 2-laget Sävedalens IF. SIF fick slita lite mot Angered MBIK (4A) men vann till slut med 4-2 i sin kvartsfinal. SIF slog division 3-laget Angered BK med 3-2 i helgen.

 

Qviding FIF (division 1) – Angered BK (division 3) Kviberg 2 (19.00)

Regerande mästarna Qviding har haft en ganska lugn resa hittills och besegrade Kongahälla (division 3) i sin kvart med 2-0, även om det var mållös i paus. Angered BK totalt pulveriserade 4A-laget Kode i sin kvart då de vann med hela 10-0! ABK föll som sagt i helgen med Sävedalen med 2-3. Qviding också med 2-3 men mot seriekollegan FC Trollhättan. Det ska bli intressant att se om Angered kan ställa till det för favoriten Qviding.

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

SEMIFINALER

 

Hisingsbacka FC (division 3) – Torslanda IK (division 3) Backavallen (19.00)

Både lagen återfanns i samma grupp i gruppspelet där Torslanda IK vann gruppen en poäng före Hisingsbacka. I seriekollegornas möte vann TIK med 3-2 och säkrade därmed gruppsegern. HBFC var ytterst nära åt åka ur i kvarten men två sena mål av Abubakar ”Babu” Dumbuya fixade en 3-2 seger mot 4B-laget IK Zenith. Torslanda hade det lite mindre svettig och vann sin kvartsfinal med 2-0 mot Kärra KIF (4A).

 

Finlandia/Pallo AIF (5A) – Eriksbergs IF (4B) Tuvevallen (20.00)

HM kommer att ha ett finallag från antingen division 4 eller 5. 5A-laget Finlandia/Pallo AIF tog sig till semi efter 3-2 mot FTU (6B). Eriksberg vann med samma siffror mot ett annat 6B-lag, nämligen BK Skottfint. EIF åkte dock på en lite jobbig förlust i helgen då laget föll med hela 0-6 mot 4A-laget Guldheden. Det ska väl sägas att detta bara vara två dagar efter matchen mot Skottfint och det roterades i truppen en hel del. Finlandia/Pallo var på andra sidan av en målrik match då de besegrade Bergsjö IF (6A) med hela 6-1 i sin helgmatch. Känslan att det kan bli en riktigt tight match och Finpa ska absolut inte underskattas. 

 

/Rasta