Även Västra Cupen är framme vid sina semifinaler:

 

TORSDAG 12/3

Västra Frölunda IF (division 2) – Utsiktens BK (division 1) Ruddalen 1 (18.00)

Stekhet Ruddalenderby när Frölunda tar emot Utsikten i den första semifinalen! Inget av lagen förtog sig i sina kvartsfinaler då båda vann med 4-1. Frölunda hade förvisso bara 1-1 i paus med 6C-laget Styrsö men trampade sen ifrån i den andra halvleken. UBK hade 2-0 ganska tidigt mot 4B-laget Älvsborg men trots en reducering av ÄFF precis innan paus var det aldrig någon fara. Lagen har redan möts i en träningsmatch denna försäsongen där Utsikten vann med 4-1 efter bland annat ett hattrick av Lucas Hedlund. I helgen föll UBK med 1-2 mot division 2-laget Husqvarna FF (med bland annat ex-Näset spelaren Victor Kalasho i truppen). Frölunda kommer med en storseger mot division 3-laget IK Kongahälla (6-0) i ryggen. 

 

Assyriska BK (division 2) – IFK Björkö (4B) Ruddalen 1 (20.00)

Regerande VC-mästarna Assyriska BK hade ”bara” 1-0 i paus i sin kvartsfinal mot 4B-nykomlingen IF Väster men växlade upp i andra och vann med 7-0 (hattrick av Mustafa Ayoub). 4B-laget IFK Björkö hade det betydligt svettigare mot Hovås Billdal (5B) och Oscar Frank blev stor matchhjälte när han både kvitterade och satte segermålet i 3-2 vinsten. ABK föll i helgen mot division 2-laget Stenungsund (1-2). Björkö får självklart ses som underdogs och det ska mycket till om de ska kunna störa Assyriska över 90 minuter.

 

Finalen spelas på Ruddalen nästa onsdag 18/3 klockan 19.00

 

/Rasta