Igår spelades det semifinaler i både Östra Cupen och Hisingsmästerskapen!

 

ONSDAG 11/3

ÖSTRA CUPEN

SEMIFINALER

Hisingen FC (5A) – Sävedalens IF (division 2) 1-7 (0-2) 

5A-nykomlingen Hisingen FC skrällde sig till semifinal genom att slå ut division 3-laget Kortedala men som väntat blev det tufft igår mot division 2-laget Sävedalen. HFC höll emot en dryg halvtimme innan Axel Sammels satte 1-0 och innan paus kom även 2-0 (Derrick Ddungu). I andra rann det sen iväg när SIF gjorde fyra raka mål mellan matchminut 56 och 62. Ddunga gjorde 3-0 innan Fredrik Ahlnäs ökade på till 4-0. Både femman och sexan gjordes av Anton Salihu. Hisingen fick in ett tröstmål genom Ali Sanduvac men det blev till slut 7-1 till Sävedalen efter ett sent självmål. 

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om förlusten:

”Otroligt kul att få testa sig med ett division 2 lag. Tycker att vi tar med oss första halvlek. Två mål vi inte riktigt kan göra så mycket på och stundtals får vi igång lite spel och individuella prestationer. Men det var två olika nivåer på lagen och ett vältränat och organiserat Sävedalen satte oss på plats efter 17 raka vinster. Tycker att vi dör ut och tappar det mesta när vi oturligt nog släpper in 3-0. Men inget snack om saken, Sävedalen var duktiga och förtjänade gårdagens vinst. Otroligt nöjd över vårt lags insats i Östra Cupen men nu blickar vi framåt och fullt fokus på seriespelet! Tack till Sävedalen, supportrarna och domaren.”

SIF:s tränare Sebastian Chitsaz hade följande att säga om segern:

”Jag tycker att vi gör en bra insats idag. Hisingen FC är ett bra lag, vilket vi visste redan på förhand. Ett lag som skrällt sig fram kan lika gärna fortsätta skrälla. Vi tog tag i matchen från start och släppte aldrig greppet. Hisingen stack upp lite efter vårt ledningsmål, men vi lyckades reda ut det. När vi sedan får in ett par bollar till rinner det iväg tillslut. Vi är glada för vår tredje final på fyra år. Tack till Hisingen som säkerligen kommer gå bra i serien. Grymt publikstöd på läktaren av bägge lagen. Extra kul att Hisingen supportrar spelade trummor under matchen. Mer sånt! Sedan vill jag avsluta med att berömma domartrion som gör en gedigen insats.”

Sävedalens matchrapport hittas HÄR

SIF alltså till final!

 

Qviding FIF (division 1) – Angered BK (division 3) 1-1 (0-0) 5-6 efter straffar

I den andra semifinalen skrällde det till då division 3-laget Angered BK slog ut division 1-laget Qviding FIF! Efter en mållös första halvlek så satte Qvidings skyttekung Daniel Tidstrand 1-0 tidigt i andra. Med en halvtimme kvar kom dock kvitteringen (Paul Nyman) och det blev inga fler mål under ordinarie speltid. Matchen gick därmed till straffar och där var Angered hetast och kunde ta sig till final!

ABK:s ena tränare, Joel Sjöqvist, hade följande att säga om matchen:

”Vi står oss bra i vårt eget spel även mot senaste årens seriesuveräner. Vet inte om Qviding saknar en del spelare till kvällens match då bollen hade en tendens att snabbt få luft under sig i deras spel, sett ifrån vårt håll rätt idélöst men med många individuellt skickliga spelare. Något som överraskade oss. Räknade med att Qviding skulle vara ett spelande lag med ett högt aggressivt presspel men inget av det bevittnade vi idag. Istället bjöds det på kamp med fokus på andrabollar och stor vikt på fasta situationer. Bra för oss att träna på de sakerna också. Matchen i sig bjöd på halvchanser här och var, spelmässigt kanske man skulle vara nöjd med att säga jämnt även om jag tror vi är närmare vår matchplan än Qviding. Qviding har en ribbans underkant mot slutet, vi kontrar i chanser med ett friläge i matchens sista ordinarie minut som Qvidings för dagen skickliga målvakt räddar. Straffdramatik väntade. Vi bränner femte avgörande och avgör i första sudden-straffen. Sammanfattningsvis så var det en fin mitt-i-veckan match vi rättvist går vidare ifrån.”

Qvidings målskytt Daniel Tidstrand sa så här om förlusten:

”En riktigt tung förlust där vi är långt ifrån att komma upp i den nivån som vi måste vara uppe i ettan när säsongen startar på riktigt. Däremot gör Angered en bra match och sätter en hög bra press på oss som vi inte riktigt kan kontrollera. Vi gör 1-0 i mitten av andra efter att vi snott bollen på mittplan och ställt om bra. Efter det har vi ganska bra kontroll på det och dem skapar inte så mycket lägen på oss även om Angered har bollen mest. Sen kontrar dem in 1-1 och de skapar någon mer chans i slutet av matchen där vår målvakt gör en riktigt bra räddning. Men innan dess så har vi en straffsituation som domaren drar ut till frispark istället, har vi den med oss så avgör vi matchen där. Sen kan vad som helst hända i straffläggningen.”

Angered alltså till final där de ställs mot Sävedalen! Den spelas onsdag (25/3) på Prioritet Serneke Arena klockan 21.00. 

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

SEMIFINALER

Hisingsbacka FC (division 3) – Torslanda IK (division 3) 1-0 (1-0)

Seriekonkurrenterna i division 3 Mellersta Götaland möttes redan i gruppspelet i årets HM och då vann Torslanda med 3-2. Igår fick Hisingsbacka revansch då de gjorde matchens enda mål och tog sig till final

HBFC:s Abubakar ”Babu” Dumbuya sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra match, följer matchplanen och tar ledningen i första halvlek. Tycker att vi borde ha gjort både 2-0 och 3-0 men tyvärr missar vi. Andra halvlek ligger vi lågt och försvarar kompakt därav lyckas vi hålla nollan! Stark seger, revansch är ordet igen.”

HBFC alltså till final! 

 

Finlandia/Pallo AIF (5A) – Eriksbergs IF (4B) 2-1 (1-0)

5A-laget Finlandia/Pallo AIF tog en riktigt fin seger när de slog ut Eriksberg ur cupen igår! Den första halvleken såg ut att bli mållös men Finpas Lukas Klint satte 1-0 i 44:e minuten. Den ledningen stod sig nästan hela andra halvleken men med bara tre minuter kvar kunde Alexander Berntsson öka på till 2-0! EIF replikerade ganska omgående när Blerim Peci satte en reducering. Eriksberg hann dock inte med så mycket mer och cupäventyret är över för denna gången. 

Finlandia/Pallo AIF:s kapten Richard Olsson hade följande att säga om segern:

”Stabil seger där vi jobbar hårt och gör det tufft för motståndarna, vi ligger rätt under så gott som 90 minuter och skapar de mesta målchanserna. Tycker vi är värdiga vinnare! Nu laddar vi om batterierna inför söndag och finalen!”

EIF:s Johan Magnusson Otter sa så här om matchen:

”Vi började relativt piggt de 15 första minuterna där vi skapade tryck med bra anfall. Sen kom Finpa in mer i matchen och det var en jämn tillställning till minut 44 då de fick in 1-0 från ett fint anfall. Andra halvlek pressade vi högre och spelade mer på risk och det resulterade i mer anfallslägen för Finpa än för oss. Dom hade flera lägen att göra 2-0 men brände läge efter läge men tillslut när vi hade skickat upp det mesta vi har så fick dom ett friläge med två gubbar mot våran målvakt och denna gången gjorde dom inget misstag. Vi reducerade till 2-1 via frispark när det var en minut kvar. Närmare än så kom vi inte och det blev tyvärr inte 3 raka finaler för oss utan vi får gratulera Finpa till en välförtjänt vinst och önskar dom lycka till i finalen!”

Finlandia alltså till final i årets HM och den spelas redan nu på söndag (15/3) på Bravida Arena klockan 14.00.

 

/Rasta