Igår var det dags för finalen i Hisingsmästerskapen på Bravida Arena!

 

SÖNDAG 15/3

Hisingsbacka FC (division 3) – Finlandia/Pallo AIF (5A) 3-2 (2-1)

Det var 5A-laget Finalndia/Pallo AIF som tog ledningen i finalen redan efter sju minuter då Linus Forslund satte in 1-0. Favoriterna HBFC repade sig dock och innan paus kunde laget göra både 1-1 (Martin Johansson Zanjanchi) och även 2-1 (Desmond Richards). Finpa gav sig dock inte och med en halvtimme kvar var det 2-2 efter ett självmål. Gläjden varade dock inte så länge hos Tuve-laget då Adam Ben Sassi gjorde 3-2 för Hisingsbacka strax efter, ett resultat som stod sig matchen ut!

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om förlusten:

”Det var en match som på förhand bjöd på tuffaste möjliga motstånd när Hisingsbacka stod på andra sidan. Dom var ju självklart stora favoriter men vi hade en tilltro att vi kunde bjuda upp till fight med ett starkt försvarsspel och ta vara på de chanser vi skulle skapa framåt, framförallt på våra fasta framåt. Redan innan matchen börjar så får göra en rockad då Tobbe fick kliva av på uppvärmningen. När matchen blåses igång så var det som vi trodde, Hisingsbacka stod för bollinnehavet vilket inte var något bekymmer för oss, så länge dom inte fick spela ostört centralt. Vi får ändå en drömstart när vi i en spelvändning får en hörna tillslut. Pontus slår en bra hörna på rätt yta och vi skarvar den vidare av Agge och Linus kommer löpande perfekt och stöter bollen i mål. 0-1 och motståndarna blir lite tagna på sängen. Tyvärr så vara inte ledningen allt för länge när Hisingsbacka slår ett dåligt inlägg men som vinden tar tag i och bollen blåser in i bortre delen av målet och det var utjämnat. Bara tio minuter senare så tar även Hisingsbacka ledningen med 2-1 efter ett inlägg på bortre och nick i mål. Tyvärr missar domaren en solklar foul i momentet innan med en knuff med raka armar som gör att deras anfallare kan gå upp ostört och nicka in bollen. Tyvärr så åker vi på en skada på Walle i situationen innan vilket tvingar oss till ett ytterligare byte. Vår känsla är att det är två skitmål vi släpper in. Vi har några farliga omställningar men förvaltar inte dem tillräckligt bra och halvleken slutar med en 2-1 ledning till Hisingsbacka. Vi gör några ändringar i halvlek för att försöka få lite mer folk i anfallet och samtidigt stoppa vändningarna som Hisingsbacka gjorde väldigt bra i första. Andra fortsätter likt första, vi försvarar oss helt ok och Hisingsbacka står för bollinnehavet. I mitten av andra så får vi återigen utdelning på en fast situation när Richard styr in en hörna och så stod det 2-2. Återigen blir lyckan kortvarig då Hisingsbacka i ett mycket snyggt anfall gör 3-2. Vi försöker få ännu fler spelare med i anfallet nu vilket öppnar upp ännu större ytor för Hisingsbacka och spelet böljar fram och tillbaka. När det är ca 10 kvar så missar domarna en ganska solklar hands situation när deras spelar tar ner bollen med bröstet ner på handen och sedan ut över linjen men vi fick varken straff eller hörna där. Hisingsbacka försöker självklart spela på klockan medans vi bara få upp bollen. Det sista som händer är att vi får en frispark där vi flyttar upp allt vi har och lyfter in bollen. På de sista 8-10 sekunderna som bollen befinner sig i straffområdet så har jag aldrig sett så många motlägg och ett avslut i målvaktens huvud och flipperspel utan dess like men vi har inte marginalerna på vår sida där. Hisingsbacka vinner ändå välförtjänt men vi ger dom en rejäl fight om det. Hisingsbacka är ett bra lag med många spelare som har riktigt bra fötter, ett lag med väldigt fin rörelse och kommer säkert få en rolig säsong. Därför är vi så väldigt nöjda och stolta över vår insats idag och tror att vi kan stor nytta med dagens förlust. Stort grattis Hisingsbacka som är värdiga HM mästare 2020!”

HBFC:s Haris Skenderovic sa så här om segern:

”Vi kommer inte upp i nivå men vi gör det som krävs för att ta hem titeln vilket är det viktigaste. Hisingen är svart!”

Stort grattis alltså till Hisinsgbacka FC som alltså är nya HM-mästare!

 

/Rasta