Igår spelades det semifinal i Västra Cupen!

 

LÖRDAG 21/3

Västra Frölunda IF (division 2) – Utsiktens BK (division 1) 0-3 (0-3)

Utsikten kopplade greppet om Ruddalenderbyt redan efter en kvart då Karl Bohm satte 1-0. Innan paus hade Andreas Jernarp och Bohm även gjort både 2-0 och 3-0. Den andra halvleken bjöd inte på några mål och Utsikten kunde till slut ta en säker seger och säkra en finalplats. 

UBK:s kapten Erik Westermark sa så här om segern:

”Första halvlek gör vi väldigt bra då dom inte får skapa något alls. Sedan i andra går vi nog ut med någon sorts av underskattning då vi inte har någon sorts av bolltempo, presspel eller organiserat spel. Så vår andra är under all kritik. Dock är det inte många matcher vi spelat tillsammans med laget och vi lär känna varandra mer och mer, samtidigt så har vi riktigt bra lag så vi kommer att bli mycket bättre.”

Frölundas Bryan Johansson hade följande att säga om förlusten:

”Det var inget snack om saken man ser till 90 minuter av matchen. Vi var inte alls påkopplade i första halvlek och därav straffade dem oss med 3-0 första 45. Andra halvlek kom vi in i det men inte tillräckligt för att hota dem. Idag förlorar vi mot ett bättre lag och det är bara att lyfta på hatten.”

UBK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad därifrån (foto Michael Rindarp). 

 

När det gäller Utsiktens finalmotståndare så verkar det mesta peka på att det blir Assyriska BK. ABK skulle ha mött IFK Björkö i sin semifinal (den 12/3) men tätt inpå matchstart ställde Björkö in. Det var oklart om matchen skulle spelas och nu verkar det som ABK kommer att tilldelas en WO-seger

 

Bloggen får återkomma med speldatum för cupfinalen

 

/Rasta