Idag kom det nya direktiv från Folkhälsomyndigheten (FHM) som kommer att påverka fotbollen. De nya allmänna råden när det gäller idrottsföreningar ser ut så här:

Den stora förändringen är alltså att även träningsmatcher bör skjutas upp. Innan var FHM:s tolkning att lokala träningsmatcher var ok.

 

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) uppdaterade också sina råd och riktlinjer idag:

SvFF följer alltså FHM:s råd och avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna. 

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand sa så här om de uppdaterade råden:

Som bekant så har de olika distrikten i Sverige haft olika förhållningssätt till träningsmatcherna innan dagens beslut. Vissa distrikt gick ut med rekommendationer att inte spela träningsmatcher och vissa godkände det (bland annat Göteborg Fotbollförbund). Stockholms Fotbollförbund skulle dragit igång sina lokala seniorserier imorgon (17/4) men har nu skjutit upp starten till 6 maj

Enligt den informationen som bloggen har så kommer Göteborgs Fotbollförbund att komma ut med uppdaterad information imorgon fredag (17/4). 

Med absolut största sannolikhet kommer GFF att följa både FHM och SvFF och stoppa träningsmatcher. I nuläget är seriespelet uppskjutet till 31/5 och vi får se om detta kvarstår eller om det kommer nya datum där. 

Men räkna med att det inte blir några träningsmatcher inom den närmaste framtiden. 

 

Självklart är folkhälsan det vikigaste och anser experterna på FHM att vi inte ska spela matcher så får vi självklart köpa det. Sen hade det underlättat om de varit tydligare i sin kommunikation redan från början. 

 

/Rasta