Det är dags att börja beta av listan med lokalfotbollens 10 bästa målskyttar de senaste 10 säsongerna!

plats 10 hittar vi ingen mindre än Daniel Vedberg (till vänster på bilden)!

 

10. Daniel Vedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Vedbergs målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

Efter den första presentationen ser det ut så här:

Christian Brile 2 poäng

Daniel Åman 1 poäng

Andreas Elfström 1 poäng

Kristofer Landahl 1 poäng

Gamlestadens tränare Christian Brile hade alltså Daniel Vedberg som nummer 10 listan medan de andra hade med Vedberg men inte på rätt placering! 

 

Anfallaren (född 1988) har levererat både på och utanför planen de senaste tio åren och så här har målproduktionen sett ut:

 

2010: Götaholm BK (6A) 15 mål

2011: Slottsskogen/Godhem IF (5B) 18 mål

2012: Slottsskogen/Godhem IF (4B) 11 mål 

2013: Götaholm BK (6A) 26 mål

2014: Götaholm BK (6A) 22 mål (vinst i skytteligan)

2015: Gårda BK (5A) 11 mål 

2016: Gårda BK (4A) 4 mål

2017: Götaholm BK (6A) 2 mål 

2018: –

2019: –

 

Efter att ha varit en stabil målskytt i moderklubben Götaholm testade den gode Vedberg sina vingar i nysatsande Slottsskogen/Godhem och där blev det två fina säsonger där han var lagets bästa målskytt både 2011 och 2012. 2011 slutade SG tvåa i 5B och tog klivet upp i 4B, där laget slutade sjua 2012. Målskyttet tog dock riktig fart när han återvände till Götaholm och på två säsonger där blev det 48 mål och han bildade ett fruktat anfallspar med Mattias Strömberg (till höger på bilden). Götaholm var dock fast i sexan och när Gårda BK vann 6A 2014 hängde Vedberg på med upp i femman. 2015 var han Gårdas bästa målskytt när laget slutade trea i 5A och tog klivet upp i fyran. Säsongen 2016 blev det bara fem matcher för Gårda i 4A och fyra mål.

På pappret gick Vedberg tillbaka till Götaholm men flyttade även till Karlstad i samma veva men det blev två mål säsongen 2017 på fyra matcher.

Vedberg bor numera i Karlstad och tillhör Skattkärrs IF. Säsongen 2018 blev det 8 mål 14 matcher när SIF slutade i mitten i division 4 Värmland. Förra året blev det bara ett mål för Skattkärr när tyvärr laget trillade ur fyran.

Här finns ett klipp från Rasta-TV sommaren 2012 (ber i förväg om ursäkt för en hel del tramsande):


Under sina glansdagar i sexan med Götaholm var Vedberg en komplett lokalfotbollsanfallare. Snabb i djupled, kunde avsluta med båda fötterna och näsa för mål.

Det hände även en hel del grejer runt omkring Vedberg och här finns en länk till den gamla bloggen Götaholmaren och omröstningen till Årets Wedberg 2013!

 

Självklart har bloggen även tagit ett snack med Vedberg själv!

Du är på plats 10 över lokalfotbollens bästa målskyttar de senaste 10 åren! Vad säger du om utmärkelsen? 

Jättekul med en sådan här omnämning, det betyder att man gjort något bra under tiden som anfallare, men det är ju beroende av att man har spelare runt sig som ger en chanser att göra mål så att jag får tacka alla jag spelat med i Göteborg, tack! Jag hade gärna fått uppleva att vinna en serie med ett lag men det är en sak som dem flesta kanske inte får uppleva på lokal nivå så jag nöjer mig verkligen med denna utmärkelsen.

Hur såg ett typiskt Daniel Vedberg-mål ut på den gamla goda tiden? 

Ett typiskt mål av mig går nog att jämföra med Maradona eller Messi, man tar emot en halvtaskig boll av säg Josef la Carrubba i knähöjd under Gårdatiden och efter detta så blir ett antal översteg och kroppsfinter och därefter en chipp från 25 m i bortre. Skämt åsido förutom Josefs passningar så skulle nog alla hålla med om att ett typiskt mål av mig är en djupledsboll som jag sätter bredvid målvakten!

Är det några särskilda mål du kommer ihåg från dina glansdagar i Göteborg? 

Ärligt talat så minns jag inte många av målen jag gjort men man har väl gjort någon chipp, volley eller ett långskott. Jag skulle alla dagar i veckan säga att jag hellre gör ett skitmål som betyder att vi vinner matchen före att göra ett dribblingsnummer.

Hur går fotbollskarriären numera uppe i Karlstad? Rykten om en skada efter ett försök till cykelspark?

Man kan väl säga att jag inte kommer att få denna utmärkelsen i Karlstad😂. Jag hade en bra tid när jag började i Skattkärr då jag gjorde ett antal mål och slog mig in i startelvan men det förstördes i en match mot Arvika borta där vi låg under med 4-2, jag hade redan gjort ett mål och jagade efter mål för att kunna komma tillbaka i matchen och jag på ett inlägg försöker göra en cykelspark, när jag ska ta emot mig med min högra arm så går armbågen ur led, det oturliga i denna situationen är att en blodsven även går av i armen vilket betyder operation i ca 10 h, läkaren fick ta en ven ifrån mitt ben och stoppa i och 3 ärr senare så är jag till det närmsta återställd, rörligheten är begränsad i att böja armbågen och även sträcka ut men jag kan leva livet och det är det viktigaste, det värsta är nog att jag inte ens var i närheten av bollen heller…🤷‍♂️ cykelsparkar skall bara utföras av proffs och jag är inget proffs.

Stort tack och lyckat till med allt!

Tack själv och stort lycka till med bloggen och ditt eget fotbollsspelande!

 

Bloggen har också fått tag i Vedbergs gamla parhäst från både SG och Götaholm, Mattias Strömberg (alltså till höger på bilden), för en liten intervju!

Du spelade med Daniel både i SG och Götaholm. Hur minns du honom som anfallare och målgörare?

När vi spelade tillsammans var Daniel en spelare som kunde i längre stunder upplevas som ganska kall och inte så delaktig i spelet för att sedan kunna göra tre mål på några halvchanser. En spelare som var svår för motståndare att kunna läsa av. Stod motståndare högt med backlinjen så kunde Daniel gå och vänta på ett läge i djupled eller bara springa längs linjen och vänta på rätt läge. 

I Götaholm bildade ni ett fruktad anfallspar med bland annat 74 tillsammans på två säsonger. Vad var det som gjorde att ni passade så bra ihop på topp? 

Vi hade rätt kemi i våra personligheter både utanför och på planen. Vi kunde ställa krav på varandra och visste vilka knappar vi kunde trycka på för att få igång varandra. Det var många motståndare som upplevde oss som ett gammalt gift par. En styrka i det mentala spelet var att vi tävlade väldigt mycket mot varandra i att skapa lägen och hitta lägen i spelet. Det pågick hela tiden en kamp mellan oss. 

I spelet var Daniel forwarden längst fram som högg på alla lägen, medan jag var den som försökte skapa lägen åt honom genom att vara fysisk och hitta ytor genom att sätta press på backlinjen. Jag tror att det passar Daniel att ha någon bredvid sig som kunde störa moment i spelet och göra backlinjen obekväm. Jag tror att många lag tyckte att det var jobbigt att möta oss eftersom vi kunde anpassa oss till hur motståndare ställde sin backlinjen, vi hade alltid en plan för hur vi skulle springa om vi mötte ett lag med backlinjen högt respektive lågt. 

Är det något särskilt mål du kommer ihåg som Daniel gjorde?

Jag minns många mål som bara kom från ingenstans. En match mot Croatia stängde Daniel matchen efter en kvart, han sprang ifrån allt och alla och låg helt rätt i djupledsspelet. 

Roligaste målet är annars när vi tävlade som mest i att göra mål. Vi hade vi gjort två mål vardera i en match mot Partille. Jag kommer i ett friläge och rundar målvakten och rullar in den mot mål. Daniel ser vad som håller på att hända och tar en maxlöpning och kastar sig för att få målet. Daniel träffar bollen och springer stressad fram till domaren för att berätta att han var sist på bollen.

Det hände ju en del både på och utanför planen. Är det något du vill tilläga om Daniel?

Det finns massor. Jag har många roliga minnen både utanför och på planen. Daniel har alltid vågat att vara sig själv vilket jag har uppskattat hos honom. Jag tror många känner igen sig i hur viktigt det är att ha något i laget som höjer stämningen eller bjuder på sig själv för att få andra att skratta. 

Vi ska inte underskatta gemenskapen utanför fotbollen och vilken effekt det ger på planen. 

Tack för allt ditt slit med bloggen som ger oss intressant läsning om den lokala fotbollen.  

 

Bloggen har även pratat med Vedbergs lagkamrat från tiden i Gårda BK, Josef La Carrubba:

Vedberg blev er bästa målskytt i femman säsongen 2015. Vad minns du av hans strutar från den säsongen?

Jag minns att han var väldigt stark i straffområdet. Dels fysiskt men han hade även en förmåga att vara på rätt plats. Sen hade han en del mål som han knappt själv visste om att han gjorde. Några gånger var det väl så att han fick ett skott på sig som gick i mål.

Vad var det för egenskaper som gjorde honom till en bra målskytt?

Vedberg var ju snabb, stark och hade en genombrottskraft. Han kändes väldigt rak i sitt spel. Krånglade inte till det så mycket utan alltid rakt mot mål. Starkt i luftspelet.

Har du några andra minnen från hans tid i Gårda, på eller utanför planen!

Daniel var ju en väldigt skojig typ som var lätt att tycka om. Det jag framförallt minns från honom är att det väldigt ofta vår svårt att förstå vad han menade när han försökte förklara saker. Det kunde t.ex. vara taktik inför en match och så skulle han flika in. Efter han hade pratat klart blev ofta alla i laget väldigt förvirrade av det han sagt. Det slutade alltid med att taktiksnacket fick börja om för alla kom av sig.

 

Imorgon presenterar vi plats nummer 9

 

/Rasta