Vi har kommit till plats nummer 9 och där hittar vi Samir Taha som landade på fina 112 fullträffar!

 

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Vedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Tahas målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

Efter två presentationer ser ställningen ut så här:

Christian Brile 4 poäng

Andreas Elfström 2 poäng

Kristofer Landahl 1 poäng

Daniel Åman 1 poäng

Håkan Alavurt 1 poäng

Tobias Larsson 1 poäng

 

Flera hade Samir Taha på sin lista men bara GaFF:s tränare Christian Brile hade honom på rätt plats. Maximalt 4 poäng för Brile efter två presentationer alltså! 

 

Taha (född 1987) har spelat för en hel del klubbar på Hisingen och så här har hans målproduktion sett ut de senaste tio åren:

 

2010: KF Velebit (4B) 3 mål

2011: –

2012: Backa BK (7C) 31 mål (vinst i skytteligan)

2013: Backa BK (6B) 14 mål

2014: Backa BK (6B) 31 mål

2015: Backa BK (6D) 19 mål

2016: –

2017: –

2018: Hisingen FC (6D) 14 mål

2019: –

 

2010 blev det tre mål på 18 matcher för Taha när han var med och vann 4B med KF Velebit. 2011 blev det spel i division 3 med Velebit innan han säsongen efter tog klivet ner till nystartade Backa BK i division 7. Där var han spelande tränare och det blev otroliga 95 mål på fyra säsonger! I en match mot AIF Göteborg 2012 gjorde Taha inte mindre än tio mål när laget vann med 13-0!

 

Backa BK krossade 7C 2012 där det blev 16 segrar16 matcher och hela 87-13 i målskilland. Taha svarade för en tredjedel av målen och vann skytteligan överlägset. Etableringen i sexan gick bra och Taha fortsatte att ösa in mål. Borde han inte ha vunnit skytteligan 2014 tänker ni då han gjorde 31 mål igen? Det sjuka den säsongen var att han var tio mål bakom vinnaren av skytteligan i 6B det året. Syrianska/Arameiskas Aleksander Yildirim satte nämligen otroliga 41 mål.

Taha satsade sen på tränarkarriären och ingick i tränarstaben i Hisingsbacka FC (där det även blev någon strömatch). 2018 dök han dock upp i målprotokollet igen i Hisingen FC (som hade kopplingar till hans gamla lag Backa BK). Det blev 14 mål12 matcher i 6D och han var klubbens bästa målskytt.

Förra säsongen var han åter registrerad för Hisingsbacka FC (där han även var assisterande tränare) i division 3. Inga mål men ombytt i tre matcher enligt statistiken. Den kommande säsongen (om det nu blir någon) är han tillbaka i lokalfotbollen och kommer att tillhöra 5A-laget Finlandia/Pallo AIF!

Totalt blev det alltså 112 mål de senaste tio säsongerna i lokalfotbollen för Samir Taha!

 

Bloggen har självklart tagit ett snack med Samir själv:

Du kliver in på plats 9 med 112 mål de senaste 10 säsongerna, grattis! Var har du för egenskaper som har gjort dig till en bra målskytt?

Måste verkligen säga att jag inte räknat med att hamna på den här listan va skoj! Inga större egenskaper att höja ögonbrynen för, men ska jag säga något är det väl att jag har en god spelförståelse och bra i en mot en situationer. Har ju totalt sett gjort 4-5 säsonger som anfallare, skolade om mig själv från mittfältet.

Hur skulle du beskriva ett typsikt Samir Taha-mål?

Många av mina mål kom av individuella prestationer där jag lyckats ta mig förbi 1-2 försvaret innan jag kom till avslut.

Du hade ett par riktigt fina säsonger i Backa BK med massor av mål! Vad minns du från den tiden?

När Mefailj Useinov satte de avgörande målet för serie segern i division 7 något jag kommer bära med mig väldigt länge. De så mycket än bara ett mål, får inte glömma att de va ett lag som vi starta med bara spelare från området, vi lyckads även gå rent våran allra första säsong. 

Har du något favoritmål som du gjort?

Favoritmål måste nog vara ett mål som inte är inräknat här, en träningsmatch mot FC Fyrklövern som pratades upp i hela Hisingen och blev ett litet el clasico med närmare 500 supportrar på backavallen vi pratar träningsmatch men med så mycket betydelse, där jag lyckas dra ett skott från ca 25 meter rätt upp i krysset på en målvakt i fyrklövern som jag växtupp med under hela min ungdomstid och även idag är vi riktigt goda vänner trots allt. Målet kom också i 90:e minuten! 

Du kommer att lira med Finlandia/Pallo AIF den (förhoppningsvis) kommande säsongen. Kommer vi få se några mål där?

I Finlandia/Pallo har vi en bra trupp och tyvärr har vi faktist spelare som är bättre än mig på det jobbet, så jag har blivit ner flyttat ett steg kommer och få se mig på det centrala mittfältet.

Du satsar också på tränarrollen. Vad vill du se hos dina anfallare som tränare?

Jag vill se bra speluppfattning, spel utan boll och bollkänsla då tycker jag hen inte behöver ha så bra avslut då man kommer få väldigt många chanser under matchen. Kyla är nästan viktigare än avslut också för den delen.

Stort tack! 

 

Bloggen har även fått tag i Mauricio Vergara Tapia (här till höger på bilden)! Samirs barndomskompis och målvakt för FC Fyrklövern i den nämnda träningsmatchen mot Backa BK

Så här säger Mauricio om Samir och matchen i fråga:

”Ja, vart ska man börja med Samir Taha, till en början en barndomsvän som man har spelat med i många år i klubbar som Lundby IF och Velebit. Under åren vi spelade ihop i Velebit så måste han ha varit den bästa tekniska defensiva mittfältare i hela division 3 efter sin stora förebild Ronaldinho. Alltid försöka sig med den extra dribblingen eller tunneln. När det sedan begav sig till Backa BK och blev en 9:a så hade man den känslan att detta kan ju bara gå bra, och det gjorde det också. Han hittade nätet vecka efter vecka och har ett svagt minne av att han gjorde typ 10-11 mål en match, helt galet. Sen ska man inte glömma att han gjorde en del mål i Finpa och Tuve IF också. El Clasico Hisingen skulle spelas för andra gången och även då var Backavallen fullsatt, tror det kan ha varit 200-300 pers. Andra mötet mot Backa BK så gör Samir ett av hans finaste mål där han konstigt nog drar till ett långskott från säkert 20-25 m som han sätter till höger om mig i krysset, han kommer in från vänsterkanten och boom säger det. När jag säger konstigt nog så är det för att han var inte speciellt känd för att skjuta långskott. Än idag skojar vi om hur usla skott han hade (har) hahaha.”

 

En annan som minns är AIF:s Tomas Wingfors som var med i den beryktade 0-13 förlusten mot Backa BK där Taha satte tio bollar. 

”Kommer ihåg den matchen. Det enda roliga för oss med den matchen var att domaren skrev fel i matchrapporten så under något dygn såg det ut som vi hade vunnit med 13-0. Och i och med det så såg det ut som Samir hade gjort 10 självmål!”

 

Även BK S:T Jakobs Carl-Magnus Jarlert minns Taha då han bland annat satte 6 mål i en 6B-match mot de ljusblåa säsongen 2014:

”Minnet kan spöka men minns honom som en Henrik Larsson-typ. Och så tyckte jag att vi ändå hade ganska bra koll på honom i matcherna men ändå stod han där som målskytt gång på gång.”

 

Bloggen har även pratat med Joel Sjöqvist (numera en av tränarna i Angered BK) som haft en hel del att göra med Samir genom åren, bland annat i Hisingsbacka FC.

Hur skulle du beskriva Samir som spelare och vilka egenskaper gjorde honom till en fruktad målskytt?

Extremt hårt arbetande anfallare. Låter klyschigt men en forward en backlinje avskydde att spela emot. Sprang på allt, smarta löpningar, rivig och slet i allt runtomkring och när chansen dök upp kylig och smart i boxen. Ett fysiskt monster och hatten av för en mäktig attityd. Alltid bra, sanslös hög lägstanivå.

Minns du något särskilt mål du sett honom göra?

Kan jag inte minnas, gjorde bara för jävla tråkiga baljor. Kan däremot minnas att jag ångrar att jag inte höll honom tillbaka när han ville spela efter knäskada. Tjatade hål i huvudet på mig att han var redo för spel. Inbytt sent i matchen, minuter senare seglade Samir ihop och hans gubbar körde in med bil på planen och körde upp honom till sjukan, korsbandet av. Baksidan av att vara en så jävla vinnarskalle kan vara förnuftet får sig törn. En gubbe alla mår bra av att ha i sitt lag.

 

Imorgon tar vi oss vidare uppåt på listan och då är det dags för plats nummer 8

 

/Rasta