Vi har kommit till plats 7 på listan och där hittar vi Tobias Bui!

 

7. Tobias Bui (115 mål)

8. Shvan Kamal (113 mål)

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Wedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Buis målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

 

Efter fyra presentationer ser ställningen ut så här:

Christian Brile 8 poäng

Andreas Elfström 2 poäng

Daniel Åman 2 poäng

Kristofer Landahl 1 poäng

Håkan Alavurt 1 poäng

Tobias Larsson 1 poäng

Kim Nordström 1 poäng

 

Brile fortsätter att dominera i toppen och satte som vanligt både målskytt och placering

 

Bui (född 1993) har de färskaste meriterna på listan och så här ser hans målproduktion ut de senaste tio åren:

 

2010: –

2011: –

2012: BK Elit (7A) 1 mål

2013: Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (7A) 13 mål

2014: Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6B) 7 mål

2015: Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6B) 21 mål

2016: Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6B) 4 mål – Gamlestaden FF (7A) 6 mål

2017: Gamlestaden FF (6A) 7 mål

2018: Gamlestaden FF (6A) 28 mål (vinst i skytteligan)

2019: Götaholm BK (6A) 28 mål (vinst i skytteligan)

 

Som en av de yngrelistan så blev det inte så mycket mål på det tidiga 10-talet men under åren i Syrianska/Arameiska så blev det ändå fina 45 mål på fyra säsonger med toppnoteringen 21 mål säsongen 2015. Under 2016 blev det sen en flytt till 6A och Gamlestaden FF där det blev 6 mål efter sommaren. Det blev sen 7 mål säsongen 2017 innan målproduktionen exploderade 2018 med 28 fullträffar och vinst i skytteligan. Där trodde nog många att det kanske skulle bli en flytt högre upp i seriesystemet men istället blev det en lite oväntad flytt till serie- och lokalrivalen Götaholm BK där Bui även klev in som spelande assisterande tränare. Säsongen blev en succé och Götaholm vann 6A och Bui gjorde återigen 28 mål och vann skytteligan för andra året i rad. Känslan är att den målproduktionen kommer att fortsätta i femman!

 

Bloggen har självklart tagit ett snack med Bui själv: 

Grattis till en sjundeplats på listan över de 10 bäst målskyttarna i lokalfotbollen de senaste 10 åren! Målproduktionen har verkligen exploderat de senaste två säsongerna med totalt 56 mål! Vad är det som ligger bakom detta? 

Tack så mycket, väldigt kul att vara med i denna listan! Ett litet ”fel” i beräkningen är att säsong 2018 blev det 31 mål, men då Bergsjön SK blev diskkvalificerade så räknades 3 mål bort. Säsong 2019 blev det 34, men då Öjersjö lämnade WO i sista matchen så drogs det av 6 mål. Rätt summa de senaste 2 säsongerna skall vara 65 mål! Största anledningen till att det blivit så många mål är väl att jag har tagit fotbollen lite mer seriös än de tidigare åren. Mer träning, mer matcher och fler avslut.

Vad är det för egenskaper du har som gör dig till en bra målskytt? 

Jag har nog inga främsta egenskaper, utan har lite av allt. Gör mål på många olika sätt. Sen har väl alla målskyttar ett öga för mål och bra avslut.

Hur ser ett typiskt Tobias Bui mål ut? 

Den är nog ganska simple. Lite som Robben så gillar jag skära inåt från sidan och komma till avslut med min vänster fot. ”Borra in den i bortre”.

Har du något favoritmål du gjort i lokalfotbollen? 

Har nog inget favoritmål. Jag blir lika glad varje gång jag gör mål, det är en härlig känsla!

Har du någon favoritmålskytt genom tiderna från elitfotbollen? 

Jag har ingen favoritmålskytt då jag tidigare både varit back och mittfältare. Favoriten idag är Dybala. Skön bolltouch, bra avslut och framförallt en bra målgest!

Stort tack! 

Stort tack själv, det är en ära att få vara med i denna listan!

 

Bloggen tänkte bara passa på att förklara hur listan har tagits fram. Under de senaste 10 åren har utan tvekan hundratals mål tagits bort på grund av att lag dragit sig ur eller blivit uteslutna. Med största sannolikhet har alla spelare på den här listan drabbats av detta under dessa 10 säsonger och blivit av med mål, antingen därför att ett motståndarlag dragit sig ur men även då deras egna lag inte slutfört säsongen. Det är omöjligt att få fram dessa siffror och det enda rimliga och rättvisa är att gå efter förbundets officiella statistik på målskyttar. Det blir inte rättvist om vissa spelare kan räkna med sina borttagna mål och andra inte. Sen får man självklart räkna hur man vill själv.    

 

Så här säger Götaholms huvudtränare Behar Tahiri om sin anfallare!

Tobias gjorde hela 28 mål förra säsongen för Götaholm! Vad är det som gör honom till en sån bra målskytt?

Han är otroligt effektiv framför mål. Tror inte jag har stött på en anfallare som är lika effektiv, i lokalfotbollen. Lagkamraterna Sharre och Nemo har på senare tid ifrågasatt Tobbe och hans chanser att lyckas med förra säsongens bedrift i årets upplaga av div 5. Så det är lite upp till bevis för Tobbe. 

Hur skulle du beskriva ett typsikt Bui-mål?

Svårt att säga då han gör mål från olika håll och kanter. Men att placera den i bortre tycker han om att göra. 

Finns det något eller några mål från förra säsongen som du minns extra väl?

Det måste ändå vara matchen mot Öjersjö på bortaplan. Vi gör en usel match försvarsmässigt och släpper in 5 mål. Ändå lyckas vi vinna matchen med uddamålet. Detta efter att Tobbe gjort hela 5 mål!

Stort tack!

 

Gamlestadens tränare Christian Brile säger så här om sin gamla spelare:

Bui är GaFF:s bästa målskytt genom tiderna. Vad är det för kvaliteter som gjorde honom till det? 

Utöver att han är en en vass avslutare med bra teknik och fart så missar han ju sällan eller aldrig en match. Sen så var han given hos oss med 90 minuter nästan jämnt.

Hur skulle du beskriva ett typsikt Bui-mål? 

Det finns egentligen två typiska. Första är att han vänder felvänd och klappar till med vänstern och det andra är på omställning där han kommer fri med målvakten.

Har du något favoritmål av Bui i GaFF-tröjan? 

Då får vi ta ett mål som var avgörande. Hemma mot Real 2018 där Tobbe för ovanlighetens skull nickar in en boll efter en feldömd hörna och avgör matchen. Kanske inte snyggast men skönast.

Inför förra säsongen lämnade Bui för seriekonkurrenten Götaholm och skulle istället försöka göra mål på GaFF! Vad är knepet för att få stopp på hans målgörande? 

Han jobbar aldrig hem, så det är viktigt att man har folk hemma vid omställningar. Annars det klassiska, ligg tätt och gå på kropp.

Stort tack! 

 

Imorgon får ni se vem som är på plats nummer 6 på listan! 

 

/Rasta