Vi tar oss vidare uppåt på listan och på plats nummer 6 hittar vi Vrångö IF:s Karl-Johan Levin!

 

6. Karl-Johan Levin (119 mål)

7. Tobias Bui (115 mål)

8. Shvan Kamal (113 mål)

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Wedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Levins målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

 

Efter fem presentationer ser ställningen ut så här:

Christian Brile 10 poäng

Daniel Åman 2 poäng

Andreas Elfström 2 poäng

Kim Nordström 2 poäng

Tobias Larsson 2 poäng

 

Christian Brile fortsätter att briljera i toppen och verkar ha gjort sin läxa ordentligt. Ännu en maximal utdelning med både spelare och placering rätt. Vi får se om de jagande kan ta upp kampen!

 

Så här ser herr Levins (född 1991) målskörd ut de senaste tio åren:

 

2010: Vrångö IF (6C) 19 mål (delad skytteligaseger)

2011: Vrångö IF (6C) 24 mål 

2012: Vrångö IF (6C) 8 mål

2013: Vrångö IF (6C) 22 mål (vinst i skytteligan)

2014: Vrångö IF (6C) 9 mål

2015: Vrångö IF (6C) 18 mål

2016: Vrångö IF (6C) 9 mål

2017: Vrångö IF (6C) 5 mål

2018: Vrångö IF (6C) 5 mål

2019: Vrångö IF (6C) 0 mål

 

Vid en första anblick ser det ut som Karl-Johan Levin lirat alla de senaste 10 säsongerna i 6C och Vrångö IF men det är faktiskt inte riktigt sant. Det är sant att han varje säsong de senaste 10 åren dragit på sig den blåa och vita tröjan och representerat Vrångö men säsongen 2012 inleddes faktiskt i IF Väster (som då spelade i 4B)! Det blev dock bara fem matcher under våren och inga mål. Innan sommaren återvände han till Klingkärr och det blev 10 matcher och 8 mål (bäste målskytt i VIF) och han hjälpte till att rädda kvar laget i sexan. De två åren innan sejouren i Väster hade Levin öst in mål med 19 strutar 2010 (delad skytteligavinst mellan fem spelare!) och 24 fullträffar 2011! Det räcket dock inte till seger i skytteligan då  SK Argos Mikael Söderman slutade på imponerade 32 fullträffar. Året därpå hamnade dock Levin högst upp i skytteligan i 6C med finfina 22 mål! Målen fortsatte att trilla in men bland annat 18 mål säsongen 2015. Det senaste åren har dock skador påverkat speltiden och förra säsongen blev det bara 6 matcher enligt förbundets statistik och inga mål. Därmed missade tyvärr Levin att hamn i den exklusiva skaran som gjort mål varje säsong i lokalfotbollen de senaste 10 åren

Karl-Johan inte ens hunnit fylla 30 (född 1991) så får vi hoppas att han får ordning på skadorna och återvänder i målprotokollet framöver!

 

Självklart har bloggen pratat med målskytten själv:

119 mål och en sjätteplats på listan! Grattis! Är du förvånad? 

Ja, jag känner mig förvånad och hedrad. Riktigt kul initiativ. Ska bli kul att få läsa om alla målskyttar i lokalfotbollen.

Var har du för styrkor som målgörare och hur ser ett typsikt Karl-Johan Levin-mål ut?

Mina styrkor som målgörare har förändrats genom åren. När jag var yngre var jag snabb och hade bra djupledslöp. De senaste åren har min styrka mer varit fysiken i duellspelet och spelet i motståndarnas straffområde. Min största styrka som målgörare har nog ändå alltid varit att läsa spelet och ta chansen när försvararna tappat koncentrationen, då är jag där och hugger. Ett typiskt mål för mig är då jag får en långboll i djupet, deras backlinje ligger högt och jag är först på bollen och lägger den förbi målvakten med högern på målvaktens högra sida.

Bloggen har haft en tävling där det gäller att gissa de 10 bäst målskyttarna men du är inte med i många bidrag. Varför tror du att du är lite av en doldis?

Jag tror att det beror på att jag varit skadad från och till det senaste tre åren. Jag har därför inte varit lika aktiv i målprotokollet. Men tror i alla fall att spelarna i division 6C vet vem jag är.

Du är även den enda på listan som spelat i samma klubb de senaste 10 säsongerna (trodde bloggen iallafall)! Med tanke på alla mål som du gjort har du inte jagats av klubbar högre upp? 

Stämmer inte. Har spelat en halv säsong i IF Väster. Har fått några förfrågningar genom åren från klubbar i division 5-4 men har inte varit intresserad. För det finaste och största man kan uppnå är att få spela i Vrångö IF. Att få ta på sig den blåvita tröjan med guldstjärna på bröstet är som att vara i himmelen. Saknar grabbarna i laget mycket nu under tiden jag varit skadad. 

Har du något favoritmål som du själv gjort i lokalfotbollen? 

Ett mål som jag aldrig glömmer är från en match mot Önnered hemma på Klingan. Bollen dimper ner framför mig en bit utanför straffområdet. Jag klipper till och får en sådan fruktansvärt go träff på bollen. Skottet blev så hårt att folk knappt såg att det blev mål. Det var en häftig känsla, glömmer det aldrig.

Stort tack!

Tack för att ni skriver bloggen det är fantastiskt att den finns.

 

Bloggen har också pratat med lagkamraten från Vrångö, Erik Löfgren (nedre raden, andra från höger):

Karl-Johan har öst in mål för VIF de senaste 10 åren. Vad är det som gör honom till en bra målskytt? 

Karl-Johan är en klassisk måltjuv som sällan står felplacerad. Han har haft sjuka skadeproblem senaste säsongerna, men innan det var han framförallt väldigt snabb, stark och hade kliniska avslut.

Hur ser ett typsikt Karl-John Levin mål ut? 

Jag ser honom inte som någon större tekniker, utan han gjorde det ”lätta” vilket oftast gick vägen: peta, spring, skjut = mål! Men det förutsätter att du är snabb, stark och kylig vilka är hans ledord.

Har du något favorit-mål av Karl-Johan att plocka fram ur minnet? 

Han har frälst oss så många gånger att det är löjligt. Ett antal säsonger hade vi ett direkt uselt lag, men han höll oss kvar i serien mer eller mindre på egen hand. Svårt att välja ut ett specifikt mål, då hans mål sällan stack ut. Men man blev alltid förvånad om han gick av planen mållös.

Vilket sorts mål är det mest sannolikt att Karl-Johan INTE gör?

Han är så högerfotad man bara kan bli, så det skulle väl vara att han drar ett skott från mittplan med vänstern.

Stort tack!

Ha det fint!

 

Bloggen har även pratat med lagkamraten Carl Levin (till vänster):

Vi får börja med att reda ut släktskapet, det är för många Levin i Vrångö att hålla ordning på! Hur är du och Karl-Johan släkt?

Vi är faktiskt inte släkt överhuvudtaget. Jag har inga förfäder ute på Vrångö utan mitt Levin kommer från de östra delarna av Skåne. Men det är ändå en skön känsla när man ser tre Levins i startelvan. 

Vad har Karl-Johan för egenskaper på fotbollsplanen som gjort att det blivit så många mål de senaste 10 åren? 

Styrkan och kylan att både avsluta pricksäkert och inte ta ut sig allt för mycket i defensiven.

Hur skulle du säga ett typiskt Karl-Johan Levin mål ser ut?

Nu är jag nog en av dem i Vrångö som sett minst Kålle-mål men jag får ge det ett försök: Kålle med en försvarare i ryggen får en boll till sig, han vänder bort försvaren och i samma rörelse har han nu näsan mot mål och bollen framför sig. Med en försvarare dragandes i ryggen placerar han sedan in bollen i bortre burgaveln.

Uppenbarligen är gräset grönast på Klingkärr! Vad tror du det är som gjort att han stannat i Vrångö IF (nästan) alla dessa år? 

Jag har fått berättat för mig att hans far, Jan Levin, är Vrångö IFs bästa målskytt. Det har nog varit en morot att slå farsgubben.

Stort tack!

 

En annan som stött på Levin och hans målskytte är Önnereds IK:s ledare Marcus Carlström (som också var med i Guldringen SK under tidigt 2010-tal):

Vad är det för egenskaper på planen som gjort att det blivit så mycket mål för Karl-Johan genom åren?

Han är snabb, löpvillig och även stark. När han får lägena sätter han ditt dom. Sen slutar ju aldrig han eller Vrångö kämpa. 

Är det några mål som du särskilt kommer ihåg? 

Nej, men det känns som vi ofta dominerar matchen men det går inte slappna av en sekund för helt plötsligt är han fri och gör mål!

Hur gick snacket innan matcherna när det gällde att stoppa honom?

Det var väl det mesta av vårat defensiva snack att en skulle ligga i rygg på han och den andre mittbacken skulle ta djup och det funkade stundtals bra men när vi kom fel så var det mål.

Stort tack! 

 

Imorgon tar vi oss in på topp-5 och ser vilka lirare som återfinns där! 

 

/Rasta