Fjärdeplatsen på listan delas faktiskt (därav ingen femteplats) mellan två spelare men vi börjar med kultliraren Martin ”Kobran” Delmoro! Det har blivit hela 127 mål de senaste 10 säsongerna!

 

4. Martin Delmoro (127 mål)

6. Karl-Johan Levin (119 mål)

7. Tobias Bui (115 mål)

8. Shvan Kamal (113 mål)

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Wedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Delmoros målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

fjärdeplatsen delas av två spelare (och bloggen inte gick ut med några regler om vad som händer om två spelare slutade på samma antal mål) så räknas det som rätt placering om man har Delmoro som fyra eller femma! Detsamma gäller för spelaren han delar fjärdeplatsen med. 

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

 

Efter sex presentationer ser ställningen ut så här:

Christian Brile 12 poäng

Andreas Elfström 4 poäng

Daniel Åman 2 poäng

Håkan Alavurt 2 poäng

Kim Nordström 2 poäng

Tobias Larsson 2 poäng

Kristofer Landahl 2 poäng

 

Inga konstigheter här och Brile fortsätter att ligga i täten och har snart en ointaglig ledning. Öckerös Andreas Elfström satte en fin tvåpoängare och har andraplatsen. 

 

Martin ”Kobran” Delmoro (född 1975) har nått en nästan mytisk nivå i lokalfotbollen och så är ser hans målproduktion ut:

 

2010: Elisedals IS (6A) 23 mål (vinst i skytteligan)

2011: Fadini FF (7A) 8 mål 

2012: Västkustens BK (6A) 2 mål

2013: Elisedals IS (7B) 32 mål (vinst i skytteligan)

2014: Elisedals IS (7A) 31 mål (vinst i skytteligan)

2015: Elisedals SI (7A) 30 mål (vinst i skytteligan)

2016: Gamlestaden FF (7A) 1 mål

2017: –

2018: –

2019: –

 

Delmoro inledde 2010-talet starkt med en seger i 6A:s skytteliga med 23 fullträffar för sitt Elisedal. Inför säsongen 2011 blev det dock spel i numera nedlagda Fadini FF (där han spelat tidigare i karriären). Det blev en tung säsong för laget (sist i 7A med noll poäng) och det spelades bara tio matcher då inte mindre än fem lag drog sig ur! Delmoro lirade nio av de matcherna, och gjorde 8 av lagets 13 mål. Fadini gick tyvärr i graven säsongen efter och Delmoro begav sig till 6A-laget Västkustens BK. Där blev det dock bara fem matcher och två mål säsongen 2012.

Till säsongen 2013 var han tillbaka i grönt och Elisedal. Där blev det tre osannolika säsonger med totalt 93 mål och tre raka skytteligasegrar i sjuan! På de tre säsongerna gjorde Elisedal som lag 132 mål totalt. Kobran stod alltså för 70% av lagets mål de tre säsongerna! Imponerande även att som 40-åring göra 30 mål på en säsong.

Han lämnade dock för spel med nystartade Gamlestaden FF i 7A till säsongen 2016 och gjorde mål direkt i premiären. Det skulle dock visa sig bli både hans enda seriematch för GaFF och således även hans enda seriemål. Vi får anta att det var det sista målet i en strålande lokalfotbollskarriär. Delmoro finns fortfarande kvar på Fogis som spelare i Gamlestaden men det blev alltså inga fler matcher.

Delmoro är dock kvar i lokalfotbollen då han faktiskt har sadlat om till domare!

 

Tyvärr (men inte helt oväntat) fick bloggen tyvärr inte tag i någon intervju med huvudpersonen själv men väl med lite gamla tränare, lagkompisar och motståndare!

Bland annat har bloggen pratat med Marcus Wulcan (numera sportjournalist på GT) som tränade Elisedal säsongen 2015!

Vad var det för egenskaper hos Delmoro som gjorde att han var en sån fruktad målskytt i lokalfotbollen?

Han var snabb, låg hela tiden på gränsen till offside och var ENORMT sugen på att göra mål. Han petade bollen förbi sin gubbe, stack och var duktig när läget kom. När jag hade honom var han 40 år men han var väldigt lätt i kroppen och i steget. Han var alltid först på plats till matcherna och värmde upp i evigheter, inte sällan på egen hand.

Är det något mål du minns extra mycket från den säsongen?

Ja, han hade öst in mål i en match, säkert fyra-fem stycken, när vi fick frispark i bra läge. En annan kille, som väldigt sällan nätade, klev fram, satte den och blev jublande glad. Då sprang Delmoro fram till domaren och sa att bollen hade snuddat hans kalufs så att han skulle få målet. Och det fick han. Mycket möjligt att han var på bollen ytterst lite, men det påverkade knappast utgången och han som slog frisparken kunde ju gott ha fått det kan man tycka.

Hur var det att coacha en sån målpetare? 

Mycket egendomligt på alla sätt och vis. Jag ville ha ett spelande lag med mycket tålamod, Delmoro ville ha alla bollar i djupled så fort det bara gick. Offside ville skriva ett längre reportage om honom, men det tackade han nej till. Martin Delmoro var utan tvekan en jävel på att göra mål, men också den mest egoistiska fotbollsspelaren jag sett i hela mitt liv. Dessutom hade han ett jävla humör och jag har för mig att han vägrade bli utbytt någon gång. Svårt att peta en kille som gjorde mål hela tiden, men kollektivet blev inte sällan lidande då han inte direkt var görsugen på att passa någon annan i bra läge. Det var inte helt enkelt att ha honom i gruppen om man säger så. En udda fågel men med stor kärlek till fotbollen.

Vilken målskytt på elitnivå genom historien skulle du jämföra honom med?

Hm, svårt. En Inzaghi-typ kanske.

 

Bloggen har även pratat med Tobias Prodan som spelade tillsammans med Delmoro i Elisedal. Prodan syns bakom målvakten på bilden medan Delmoro är andra från vänster på nedersta raden. 

Vad var det för egenskaper som gjorde att det blev så mycket mål för ”Kobran” i EIS-tröjan?

Det intressanta med Delmoro var att han varken var speciellt snabb eller överdrivet teknisk, men han hade en otrolig känsla för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Han levde verkligen upp till sitt smeknamn, när chanserna väl dök upp så högg han direkt likt en kobra. Utöver det så var han oerhört klinisk, fick han bollen i närheten av straffområdet så var jag rätt säker på att den snart låg i nätmaskorna, oavsett hur mycket folk det var i vägen. Hans målsnitt på 2 mål per match i över 50 matcher talar sitt tydliga språk.

Är det något mål du minns extra mycket?

Jag minns säsongen 2014 då han var helt omöjlig att stoppa. Han gjorde över 30 mål och jag var tvåa i den interna skytteligan med 2! Han gjorde med andra ord det mesta framåt. I slutet av den säsongen skulle vi möta Koda FC som låg tvåa i tabellen och behövde vinna, medan vi inte hade något direkt att spela för. 

Vi visste att vi skulle få det tufft, Koda var bra mycket mer vältränade och bra mycket mer motiverade. Vår coach bestämde sig därför för en taktik där vi helt enkelt skulle parkera bussen, 10 personer på egen planhalva och Delmoro själv på andra halvan.

Matchbilden blev som förväntad, Koda hade 90% bollinnehav och spelade runt utanför vårt straffområde men lyckades inte riktigt komma igenom. De fick visserligen 1-0 i mitten av första, men vår buss fortsatte stå parkerad och vi skapade absolut ingenting framåt. Koda kände väl sig bekväma i att bara spela av resten, men de hade inte räknat med ”Kobran”. Matchen började närma sig sitt slut och vi var oerhört tillbakapressade då en lång undanrensning damp ner hos Martin vid mittplan. Han tog emot den, rundade back och målvakt och vips så var det 1-1. Resultatet stod sig, Koda missade förstaplatsen och vi lyckades få med oss en pinne utan att knappt ha haft bollen.

Hur många assist hade han egentligen under de här åren?

Var det något som inte var Martins starka sida så var det att passa. ☺ Visst Martin gjorde mycket mål, men det fanns en frustration hos många av de offensiva lagkamraterna som ofta stod i bättre position än Martin men som aldrig fick bollen. Han hade kanske en handfull assists under sin tid i Elisedal och då är jag generös. 

Stort tack!

 

Vi går vidare till Mattias Kitterfeldt som stött på Delmoro en hel del genom åren som målvakt i Real Maskin:

Så här säger Kitterfeldt när Kobran kommer på tal:

Åh gamla goa Martin. Ja han har väl gjort ett gäng mål på mig. Jag minns Martin som en superlugn kille på planen. Gjorde inget väsen av sig på något vis men oj så bra han var i djupled och sen perfekt tajming i avsluten som bara rullades in likt Henry. Otroligt svår att fånga in med sin fina tajming i allting.

 

Även Göteborgs City FF:s Anders Hultberg har minnen av  Delmoro. Bland annat säsongen 2014 i 7A där Delmoro gjorde fem mål på två matcher mot City.

Den första matchen minns jag väl. Delmoro gör 1-0 tidigt på straff efter att ha skojat upp vår mittback på läktaren. Backen försöker då göra en glidtackling, blir bakifrån. Solklart rött för målchansutvisning och straff. Delmoro säker som alltid gör 1-0. Sen gör vi faktiskt både 1-1 och 2-1. (Parantes att jag gör ena och assist till andra). Vi var det bättre laget sen matchen, trots en man mindre. Men då blev det en drömmatch för Delmoro som då kunde ligga på rulle/kontring för Elisedal var rejält tillbakapressade. Och då vår mittback fick tidigt rött hade vi en ersättare som hade en tuff match. Så Delmoro gjorde både 2-2 och 3-2 på kontring. Han hade en jävla speed med boll som var imponerande. Vi fick lite mer koll på honom i andra halvlek, och kunde pressa på. Sen fick vi ett till rött, två gula, men fortsätter pressa på för ett kvitteringsmål. Men Delmoro skulle få sista ordet då han sent i matchen kunde kontra in spiken i kistan till 4-2. Andra matchen mot dom det året var vi i zoonen. Vi var alldeles för bra för Elisedal och hade en trygg 3-0-ledning. Vi spelade mer eller mindre av matchen och hoppades på ett fjärde. Men då får Delmoro en kontring som vanligt, snabb som fan sticker ifrån backlinjen. Men blir kapad, inget rött denna gång. Men återigen stensäker och en reducering i slutminuterna.

 

Bara fyra platser kvar på listan och imorgon får vi reda på vem som delar fjärdeplatsen med Delmoro

 

/Rasta