Det blev alltså en delad fjärdeplats. Precis som Martin Delmoro så har Toni Ceesay också hittat rätt 127 gånger i seriespel de senaste tio säsongerna!

 

4. Toni Ceesay (127 mål)

4. Martin Delmoro (127 mål)

6. Karl-Johan Levin (119 mål)

7. Tobias Bui (115 mål)

8. Shvan Kamal (113 mål)

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Wedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Ceesays målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

fjärdeplatsen delas av två spelare (och bloggen inte gick ut med några regler om vad som händer om två spelare slutade på samma antal mål) så räknas det som rätt placering om man har Ceesay eller Delmoro som fyra eller femma.  

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

 

Med bara tre placeringar kvar ser ställningen ut så här:

Christian Brile 14 poäng

Andreas Elfström 5 poäng

Kim Nordström 4 poäng

Daniel Åman 3 poäng

Tobias Larsson 3 poäng

 

En hel del som hade med Ceesay på listan och inte oväntat hade ledare Christian Brile prickat in Ceesay på rätt plats. Det hade också hans lagkamrat i FC Heden, Kim Nordström

Med bara sex poäng kvar att tävla om så har Gamlestadens Brile avgjort tävlingen då han har en ointaglig leding! Men kampen om andraplatsen går vidare !

 

Ceesay (född 1981) är tillsammans med Shvan Kamal de enda på listan som gjort mål i lokalfotbollen alla de senaste tio säsongerna! Han är dock den enda på listan som inte vunnit skytteligan någon gång de senaste 10 åren! 

 

Så här har hans målproduktion sett ut de senaste tio åren:

2010: Marieholm BoIK (5A) 4 mål

2011: Marieholm BoIK (6A) 16 mål

2012: Marieholm BoIK (6A) 18 mål

2013: Marieholm BoIK (6A) 19 mål

2014: Marieholm BoIK (5A) 16 mål

2015: Marieholm BoIK (5A) 7 mål

2016: FC Heden (6B) 16 mål

2017: FC Heden (6B) 21 mål

2018: FC Heden (5B) 2 mål

2019: FC Heden (5B) 8 mål 

 

Marieholmsikonen Ceesay hade en tuff inledning på 2010-talet då hans lag trillade ur femman och det blev bara fyra mål på nio matcher. Både MBoIK och Ceesay tog dock nya tag i 6A där både laget kämpade i toppen av tabellen och Ceesay i toppen av skytteligan. Det blev fina 53 mål på tre säsonger i sexan. Varken Ceesay eller Marieholm fick hamnade dock högst upp men en andraplats i tabellen 2013 ledde till kval och Marieholm tog sig tillbaka till femman. 2014 blev det en fin fjärdeplats i 5A och Ceesay var lagets bästa målskytt med sina 16 fullträffar. 2015 blev tyvärr ett tufft år för Marieholm då de åkte ur femman igen efter att ha förlorat en helt avgörande match i sista omgången mot Bergsjö IF. Ceesay var återigen målbäst i laget men hans sju mål räckte alltså inte till att säkra kontraktet. Tyvärr lurade lokalfotbollsdöden runt hörnet för Marieholm och det ryktades om att laget riskerade att läggas ner. Det slutade dock med en sammanslagning mellan Marieholm och Angered FC (som skulle upp i 5A efter serieseger i 6A) som då blev Angered MBIK. Sammanslagningen skedde dock utan stora delar av Marieholms gamla trupp och en av de som lämnade var Ceesay. Våren 2016 spenderades som assisterande tränare i 4A-klubben FK Kozara där han även var registrerad som spelare. Han var med i några matchtrupper på försäsongen men gjorde inga matcher alls i serien. Inför hösten blev dock abstinensen för stor och han blev klar för 6B-laget FC Heden (han var dock kvar som assisterande tränare i Kozara). Det blev en riktig succéCeesay slängde in fyra mål i första matchen mot BK S:T Jakob (seger 6-3). Målen fortsatte att rassla in under hösten och till slut blev det 16 mål 11 matcher. En tredjeplats i skytteligan och Hedens bästa målskytt! Säsongen 2017 tog både Heden och Ceesay ett steg till då laget vann 6B i en tuff kamp med Proletären och Ceesay noterade sin målmässigt bästa säsong med 21 mål. Någon seger i skytteligan blev det dock inte men väl en andraplats. De två senaste säsongerna har Ceesay fortsatt lira med Heden i 5B men målsnittet har väl dippat lite med två mål säsongen 2018 och åtta mål förra säsongen då Heden till slut åkte ur. Känslan är dock att Ceesay har några mål till kvar på kontot!

 

Här kommer ett avsnitt av Rasta-TV från 2013!

 

Självklart har även bloggen snackat med Toni själv:

Du är på en delad fjärdeplats med imponerande 127 mål! Grattis! Vad är det för egenskaper som gjort att du fortsatt leverera år efter år?

Tack så mycket! Jag skulle nog säga att jag inte krånglar till det inne i boxen utan gör det jag är bra på. Mitt huvudspel har bidragit till en del baljor också 🙂. Sedan ska förmågan att stå rätt och peta in dom där ”enkla” målen inte underskattas.

Hur har ett typsikt Toni Ceesay-mål sett ut genom åren?

Ett fint inlägg från kanten som jag dyker på med huvudet eller fötterna.

Är det något mål du är extra nöjd med?

När jag spelade med Croatia mötte vi Landvetter hemma. Det stod 1-1 i matchen och i slutet slår min lagkamrat ett tidigt inlägg några meter från planhalvan som jag drar till på volley utanför straffområdet. Bollen letade sig upp i närmsta krysset och vi vann matchen. Det målet kommer jag nog alltid ta med mig.

Du kör på i FC Heden (numera i 6C). Hur många fler mål har du på kontot?

Min ålder talar inte för att det ska bli så många fler men jag känner mig i ganska bra form. Startar vi serien så ska det nog bli några baljor till!

Vem är den bäste målskytten du sett i lokalfotbollen?

Jag vill faktiskt nämna tre stycken.

1. Tomas Hakso som jag spelade ihop med i Marieholm. Jag var 20-21 och han var en gammal räv från lite högre divisioner. Han såg inte ut som en fotbollsspelare men den mannen gjorde mål på ALLT!

2. Jimmy-Cannon, min gamla vapendragare i Marieholm. Stark och snabb som satan. Hade den killen inte varit så lat så hade han spelat högre upp i seriesystemet.

3. Mathias Ranegie. Vi mötte Majorna innan han gick vidare till Lärje-Angered och då gjorde han 10 mål på tre möten (två A-lag en B-lag) han var ostoppbar.

Stort tack! 

 

Bloggen har även tagit ett snack med Daniel Pereira som spelat i flera klubbar med Toni.

Vad är det för egenskaper som gjort att Toni var så målfarlig genom åren?

Först vill jag börja med att lyfta på hatten och gratulera Toni för otroliga 127 mål genom alla åren i lokalfotbollen. Det kommer också bli många fler då jag tror att Toni kommer att spela i minst 5 år till 😊.

Toni är en riktig vinnarskalle som spelar som att varje division 3,4,5,6 och 7 match är en VM-final. Han har också den egenskap som få i lokalfotbollen har och det är att läsa av spelet och veta var anfallet kommer att avslutas och då behöver han bara vara redo och stöta dit foten, huvudet etc. Sedan så har det hänt att Toni har överraskat och gjort en eller två gubbar och avslutat i mål men det är väldigt sällsynt. Man kan säga att en viss spelare är beroende av lagkamrater men inte i alla fall då han som jag beskriver i början vet att bollen kommer att hamna vid en viss punkt eller att målvakten kommer att släppa en retur osv. Toni är väldigt stor och väldigt stark på huvudet så där vinner han väldigt mycket i boxen. Man kan säga att han är en väldigt bra One touch målgörare (Mario Jardel).

Är det något särskilt mål du kommer ihåg som han har gjort?

Jag kommer ihåg att vi spelade kval upp till div 5 och Toni fick ett läge och brände det men han tog tillvara på egna returen och gjorde mål. Alla vi spelare var så klart överlyckliga och gav honom en klapp på axel i halvlek förutom assisterande tränaren som var förbannad för att han inte gjorde mål i första läget så man kan säga att det inte blev allt för mycket taktiksnack i halvlek 😊.

Hur har ett typiskt Toni Ceesay mål- sett ut?

Ett typiskt Toni Ceesay mål har varit när fyra försvarare håller i honom och han hoppar upp med alla hängandes på honom och nickar in bollen och ofta är det väldigt välplacerat.

Vilket är det minst troliga sättet Toni gör mål på?

Toni skulle nog aldrig försöka sig på en bicicleta eller något akrobatiskt och har han någon gång gjort det eller säger att han har gjort det så är det långt ifrån sanningen😊 och visst det kan se akrobatiskt ut men då har någon dragit ner honom och han har träffat bollen på något sätt.

Han börjar bli till åren. Hur länge tror du han orkar hålla på?

Känner jag Toni rätt och att han får vara skadefri och att frugan låter honom spela mm 😊 så kommer han lira i minst 5 år till då han brinner för att göra mål och sedan springa tillbaka till mittlinjen för att vara redo att göra ett till mål. Han är också den speltypen som kan hålla på i väldigt många år då han inte är beroende av snabbhet, eller behöva dribbla bort motståndare mm, han kan leva på att vara stor och stark och vara smart i boxen för att leverera.

Stort tack! 

 

Bloggen har också tagit ett snack med Ceesays nuvarande tränare i FC Heden, Tobias Larsson:

Vad är det för egenskaper som gör Toni till en så pass duktig målskytt?

Tonis främsta egenskap är hans vinnarskalle, oavsett om det är träning eller match så SKA han vinna till varje pris. Sedan är han stor, stark och fysisk vilket gör att så fort en försvarare ligger efter i markeringen får de svårt att komma åt han och det ringer i målburen. 

Vad har han betytt för Hedens offensiv sen han kom till klubben? 

Med Tonis intågande i Heden så fick vi in så mycket hjärta så svårt att peka på någon specifik egenskap som utvecklat vår offensiv utan det är helheten som gör att om man inte gör jobbet så får man höra det och han själv främst i ledet med sitt slit match efter match.

Är det något särskilt Toni-mål i Hedentröjan du vill lyfta fram? 

Målet alla talar om i Heden är när han får en djupledsboll, redan här tänker nog de flesta VA??? en djupledsboll på Toni slår man inte! Men ack va fel alla hade för just i denna matchen var det precis som om El fenomeno (Brasse-Ronaldo för den som inte hänger med i referensen) äntrat planen. Vissa skrek offside, andra han ska dopingkontrolleras för den speeden ska han inte kunna besitta. När han sprintat förbi en hel backlinje rullar han retligt enkelt in bollen och ett skickligt utfört nummer i hög fart avslutas med ett fint mål.

Många anfallare flyttar längre ner i banan när de börjar bli till åren. Kommer Toni att sluta som mittback? 

Nja, har han helst längst fram dels för målen han ger oss men också för att undvika nackspärren gubbarna högre upp i banan skulle få av hårtorkarna som skulle ske från backlinjen när det slarvas på plan.

Stort tack!

 

Till sist har bloggen pratat med Roni Mezo (till vänster på bilden) som stött på Ceesay i 6B med sitt BK S:T Jakob:

Vilka egenskaper var det som gjorde Toni till en så pass stabil målskytt?

Toni har den självklara fysiska fördelen men utöver den är han också extremt duktig på att hitta luckor och stå på rätt plats. Han är en smalare Zlatan som kan göra mål med huvud axlar knän och tå!

Minns du några särskilda mål som han gjorde mot er?

Såg att han gjort 7 mål mot oss och jag kan minnas fel men jag tror att vi har ett bissa-mål där som sticker ut i minnet.

Kommer du ihåg om ni snackade innan matcherna hur ni skulle få stopp på honom?

I lokalfotbollen är det sällan man pratar om enskilda spelare i genomgången. För min del har jag endast nämnt två spelare i genomgångarna, Gunnarsson (Hällesåker) är den ena och Toni är den andra. Tyvärr har det inte alltid hjälpt men det är det klassiska att ligga nära och inte ge honom någon yta.

Grattis till välförtjänta placeringen!

Stort tack!

 

Imorgon tar vi oss in på topp-3

 

/Rasta