Vi har kommit till plats nummer 3 på vår lista och där hittar vi målmaskinen Kristoffer Frantzich som smällt in 129 mål de senaste 10 åren!

 

3. Kristoffer Frantzich (129 mål)

4. Toni Ceesay (127 mål)

4. Martin Delmoro (127 mål)

6. Karl-Johan Levin (119 mål)

7. Tobias Bui (115 mål)

8. Shvan Kamal (113 mål)

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Wedberg (109 mål)

 

Innan vi tittar till Frantzich målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

 

Med bara två placeringar kvar ser ställningen ut så här:

Christian Brile 16 poäng

Andreas Elfström 7 poäng

Kim Nordström 4 poäng

Daniel Åman 4 poäng

 

Brile briljerar i toppen och har som sagt redan avgjort och satte inte oväntat även Frantzich som trea. Andreas Elfström hade också Näsetanfallaren på rätt plats och tog därmed greppet om andraplatsen!

 

Frantzich (född 1993) är tillsammans med Tobias Bui den yngsta spelaren på listan. Så här har hans målproduktion sett ut de senaste 10 säsongerna:

 

2010: Näsets SK (5B) 12 mål

2011: Näsets SK (4B) 21 mål (vinst i skytteligan)

2012: Näsets SK (4B) 15 mål

2013: –

2014: –

2015: Näsets SK (6C) 45 mål (vinst i skytteligan)

2016: Näsets SK (5B) 32 mål (vinst i skytteligan)

2017: –

2018: Näsets SK (5B) 4 mål

2019: –

 

Frantzich spenderade de tre första åren på 2010-talet i Näsets SK där det bland annat blev uppflyttning från 5B och en skytteligasegern i 4B 2011 med 21 mål. Samma säsong, 2011, var nykomlingen Näset ytterst nära att ta klivet upp i division 3 men föll i kvalet. Inför säsongen 2013 lämnade Frantzich lokalfotbollen för att spela division 2-boll med Fässbergs IF. För Frantzich personligen blev det en ok säsong då han svarade för 10 mål (hälften av lagets) men FIF åkte rätt ur och påbörjade ett ras som inte slutade förrän i division 6. Frantzich fortsatte dock åt andra hållet i seriesystemet och gick till IS Halmia i division 1 Södra. Där blev det dock mest inhopp för anfallaren men tre mål och bland annat ett fint segermål i 80:e minuten hemma mot Motala AIF och även spel mot Malmö FF i Svenska Cupen. Efter äventyret i Halmstad så bar det hemåt till västra Göteborg och Näset igen. Säsongen 2015 krossade NSK allt motstånd i 6C och Frantzich krossade allt motstånd i skytteligan då han vann på fantastiska 45 mål! Det är fortfarande den högsta noteringen de senaste 10 åren i någon serie i lokalfotbollen när det gäller gjorda mål på en säsong. Målen fortsatte att rassla in säsongen efter i 5B där Frantzich vann skytteligan igen, denna gången med 32 mål, men andraplatsen för Näset räckte inte till uppflyttning. Nu var det dags för ännu en sväng högre upp och det blev spel med Älvsborg FF i division 3. Det blev en bra säsong för ÄFF som efter en rafflade slutstrid blev tvåa men föll i kvalet till division 2. För Frantzich blev det en säsong med en hel del skador och sex mål totalt. Med bara några omgångar kvar kom även en allvarlig knäskada i slutet av matchen mot Kärra (där Frantzich hade fullbordat en vändning från 0-3 till 4-3). Resten av säsongen var körd och även stora delar av säsongen 2018.

Ännu en gång återvände han till Näset ( i 5B) men det blev inte spel förrän till hösten där till slut blev fyra mål. Locktonerna från klubbar högre upp vann dock igen och säsongen 2019 blev det spel med IK Kongahälla i division 3 (7 mål).

Inför säsongen 2020 så är Frantzich ännu en gång tillbaka i Näsets SK och det lär bli en del mål i 5B om nu säsongen kommer igång. Innan covid-19 hann stänga ner alla matcher hann han avgöra med matchens enda mål mot Sandarna BK i Västra Cupen och sätta ett hattrick mot Azalea BK i samma turnering.

 

Självklart har bloggen snackat med anfallaren själv:

Det har blivit en väldig massa mål genom åren. Vad är det för egenskaper du haft som gjort att det blivit så många mål?

Ja, det stämmer, det har blivit en del mål och mina främsta egenskaper genom åren har väl varit bra skott, stark och snabb (när jag var yngre). 

Hur ser ett typsikt Kristoffer Frantzich-mål ut?

Ett typiskt Frantzich mål är la antigen ett stenhårt skott alternativt friläge.

Är det något mål som du minns extra mycket?

Ett mål jag minns lite extra är nog ett matchavgörande mål i 90:e med Halmia.

Säsongen 2015 blev det otroliga 45 mål (det mesta under en säsong de senaste 10 åren) i 6C! Vad minns du av den säsongen?

Ja precis, det blev ju några mål det året och det jag egentligen minns var att vi var en riktigt gött gäng med bra ledare, en stark tro på truppen och det vi gjorde, sen kom jag precis från spel i division 1 så formen var ju betydligt bättre då än nu!

Har du någon egen favoritmålskytt genom åren?

Skulle säga Drogba.

Stort tack!

 

Bloggen har även pratat med hans gamla lagkamrat från Näsets SK: Patrick Abrahamsson (numera i Kållered SK):

Du spelade bland annat med Kristoffer under den beryktade 45-måls säsongen 2015 i Näset! Vad är för egenskaper som gör honom till en så bra målskytt? 

När jag spelade med honom skulle jag säga hans skott/avslut. Han är väldigt duktig på att avsluta i hög fart, samtidigt som han är en typisk målgörare som går ganska direkt på mål, utan att göra det svårare än vad det behöver vara.

Hur skulle du beskriva ett typsikt Frantzich-mål? 

Skulle säga att han får bollen i djupet och går på vänster sida om försvararen och avslutar med stenhård vrist i bortre hörnet.

Är det några av hans mål du minns extra mycket? 

Nu var det kanske 5-6 år sedan jag spelade med Frantzich men var det en match jag kom ihåg lite extra var det sista matchen 2015 när han gör 8 mål. Det spelade ingen roll hur mycket andra laget försökte, de kunde inte stoppa honom.

Du gjorde 23 mål den säsongen. Vad var det som gjorde att ni funkade så bra tillsammans? 

Vi hade en ganska sjuk säsong när vi vann serien med 108 gjorda mål, utan att förlora en enda match. Med det laget vi hade 2015 tror jag vi hade varit ett topplag i division. 4. I Västra Cupen under de åren slog vi de flesta division 4 lag och spelade jämt mot division 3 lag (o-o mot VF om jag inte minns fel). När jag spelade med Frantzich spelade jag vänsterytter och agerade kanske mer framspelare än vad jag gjort mina senaste år. Just det året låg vi två bakom ganska stor del av dem målen. Det var inte ovanligt att gjorde han mål så assisterade jag honom eller tvärtom när jag gjorde mål assisterade han mig. Anledningen att vi hade en bra kemi tror jag beror på att vi båda släppte bollen ganska snabbt och inte tog en massa onödiga touch. Såg jag att han var påväg att gå i djupet var det bara för mig att snabbt droppa den framför backlinjen, så var det mål varje gång. Försvararna var inte i närheten av att från stillastående accelerera upp till den fart han hade med sig in i löpningen. Även fast jag hade ett ganska bra avslutsläge kunde det vara roligt att lägga upp honom till ett ännu bättre läge, då jag visste att han spelade på samma sätt när jag hamnade i dem lägena.

Stort tack! 

 

Bloggen har även snackat med några målvakter som genom åren släppt in en del Frantzich-mål. Vi börjar med FC Härlandas Marcus ”Sås” Johansson! Säsongen 2015 släppte han bland annat fyra baljor från Frantzich i en 2-6 förlust mot Näset. 

Så här minns han den säsongen:

”Mitt främst bestående intryck från säsongen 2015 är att 6C var en ganska stark och jämn serie med många bra lag. Vi i Härlanda slutade på femte plats och tog väl ett av våra första steg till att etablera oss som ett lag i toppen/övre halvan av sexan. Även om det som sagt var en jämn och stark serie detta år så stack Näset ut och knep förstaplatsen i överlägsen stil. Minns Näset som ett komplett lag som kändes väldigt skolat och organiserat med ett par spetsar, där Frantzich var den som hotade allra mest. Minns särskilt väl vårt höstmöte med Näset där vi fick stryk med 6-2. En bit in i första halvlek ligger vi under med ett par bollar och Frantzich har gjort åtminstone en balja. Det uppstår en situation där en Näsetspelare kommer halvt fri från kanten, jag som målvakt kommer ut och får en hand på bollen men får även en smäll över ögonbrynet. Det visar sig att ögonbrynet är spräckt och jag kan inte svära på detta men jag tror faktiskt att det var Frantzich som kom fri och var inblandad i situationen, haha. Men en ren olyckshändelse och såklart inga hard feelings från min sida! Efter smällen fick jag hjälp av en fantastiskt snäll ledare från Näset som bandagerade min panna och skjutsade mig till akuten, där det blev till att sy igen ögonbrynet. Såhär knappt fem år senare känns det som ett fint och småroligt minne, skadan och förlusten till trots”.

 

Robert Ahlberg vaktande kassen för Hovås Billdal 2016 i 5B och har även spelat med Frantzich i Näset.

Kristoffer Frantizch kliver in på en tredjeplats över de bästa målskyttarna de senaste 10 åren. Vad är det som gör honom till en så bra avslutare?

Koffe hade en grymt bra fysik samt en vänsterfot som skulle få Super-Mac grön av avund. Lägg där till en viss egoism så har du svaret. 

Säsongen 2016 stötte ni på varandra i 5B när du spelade med Hovås Billdal. 32 mål blev det för Frantzich och fem av dem gjorde han på dig! Minns du något från de matcherna?

När vi mötte Näset borta det året så gjorde Koffe ett klassmål då han tar med en krossboll och sedan på halvvolley lägger in den i bortre hörnet. Grym balans och teknik i ett. 

Hur skulle du säga ett typsikt Frantzich-mål såg ut?

Jag hade ju förmånen att spela ihop med Koffe under några år i Näset och det fanns nog ingen som sköt lika mycket som han under en säsong. På den tiden trivdes han bäst på vänstersidan i en 4-3-3-uppställning, där han fick med sig bollen i fart. Sedan skall det tilläggas också att det kunde gå nästan en hel match utan att Koffe fick något uträttat men så dök chansen upp och vips låg bollen i mål utan att någon hann blinka. 

Som målvakt i lokalfotbollen, vilka anfallare har du haft extra svårt för och vilka har du gillat att möta?

Genom mina år i lokalfotbollen så var det alltid svårt att möta Mikael Söderman under sin tid i Sandarna BK. Det var verkligen en Bra Kille som kunde både sparka in bollen i mål likväl snacka in bollen i mål. Han hade jag riktigt svårt med, troligen för han alltid lyckades med att få mig ur balans. Av anfallare som jag gillade att möta så var det Erik Wallander i Älvsborg FF. Främst var det av samma anledning som Mikael Söderman gentemot mig. Jag lyckades ofta få ett övertag mot honom även om han lyckades pilla in något mål genom åren på mig. Man saknar lite det trash talk som finns på en fotbollsplan, särskilt på vår gärdsgårdsnivå och det är vi läsare som skall tack för allt som du gör för lokalfotbollen.

Stort tack!

 

Bara två placeringar kvar på listan och imorgon kollar vi in andraplatsen! 

 

/Rasta