Vi har kommit upp till de riktigt höga placeringarna och på andraplats hittar vi Kassim Coaney!

Imponerande 161 mål har Coaney hunnit med de senaste 10 säsongerna och det är ganska bra marginal neråt på listan!

 

2. Kassim Coaney (161 mål)

3. Kristoffer Frantzich (129 mål)

4. Toni Ceesay (127 mål)

4. Martin Delmoro (127 mål)

6. Karl-Johan Levin (119 mål)

7. Tobias Bui (115 mål)

8. Shvan Kamal (113 mål)

9. Samir Taha (112 mål)

10. Daniel Wedberg (109 mål)

Innan vi tittar till Coaneys målproduktion så kollar vi till vår tävling! Det gällde alltså att lista de 10 spelarna man trodde hade gjort flest mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Rätt spelare på rätt placering ger 2 poäng och rätt spelare fast på fel placering ger 1 poäng!

Priset till segraren är ett presentkort på 1000:- på Team Sportia Göteborgsgruppens webshop Sport99.se!

 

Med bara en placering kvar ser ställningen ut så här i toppen:

Christian Brile 18 poäng

Andreas Elfström 9 poäng

Daniel Åman 6 poäng

Kim Nordström 5 poäng

 

Här var det flera som satte Kassim Coaney som näst bäste målskytt de senaste 10 åren. Bland annat Brile, Elfström och Åman!

 

Coaneys (född 1987) målskytte har sett ut så här de senaste 10 åren:

 

2010: KF Velebit (4B) 7 mål

2011: –

2012: FC Fyrklövern (7B) 31 mål (vinst i skytteligan)

2013: Lindholmens BK (6B) 29 mål (vinst i skytteligan)

2014: FC Fyrklövern (6C) 33 mål (vinst i skytteligan)

2015: FK Kozara (4A) 21 mål

2016: FK Kozara (4A) 15 mål

2017: FK Kozara (4A) 15 mål

2018: –

2019: KF Velebit (4B) 10 mål

 

Coaney inledde 2010-talet med spel i KF Velebit och det blev 7 mål och serieseger i 4B (med bland annat #9 på listan Samir Taha). Säsongen 2011 spenderades sedan i division 3 där det blev 5 mål när Velebit slutade på en fin fjärdeplats. 2012 vände Coaney neråt i seriesystemet och där inleddes några riktigt målglada säsonger. 2012 blev det spel i nystartade Hisingsklubben FC Fyrklövern. Laget krossade allt motstånd i 7B och vann serien obesegrade (17 vinster och ett kryss). Målskillnaden landade på 102-12 och av de målen gjorde Coaney 31 och vann självklart skytteligan. Bland annat blev det sex mål för Coaney i en 13-0 överkörning av Elisedal. Året efter lämnade dock Coaney FCF för ett annat lag från Hisingen, nämligen Lindholmens BK. Där blev det också både serieseger med LBK i 6B men även seger i skytteligan efter 29 fullträffar! Då LBK ”bara” gjorde 62 mål totalt så stod han alltså för nästan hälften av målen. Tyvärr kom dock Lindholmen aldrig till spel i 5B säsongen 2014 och Coaney återvände till FC Fyrklövern (då i 6C). För tredje året i rad blev det seger i skytteligan och även Coaneys bästa notering de senaste 10 åren. 33 mål stannade produktionen på den säsongen och bland annat blev det 9 mål i samma match när laget krossade Järnbrott med 11-1! Det blev en femteplats för FC Fyrklövern i 6C men tyvärr blev det också laget sista säsongen då de gick i graven efter detta.

Inför säsongen 2015 anslöt Coaney till Gamlestadslaget FK Kozara i 4A där det blev fina 51 mål på tre säsonger och det kröntes av serieseger i 4A säsongen 2017. 2018 blev det spel i trean med Kozara, där Coaney svarade för fem mål, men laget åkte ur direkt. Säsongen 2019 återvände Coaney till klubben han inledde 2010-talet i, nämligen KF Velebit. Där blev det 10 mål för ett Velebit som slutade tvåa men inte lyckades kvala upp till trean.

Känslan är att Coaney lär fortsätta fylla på sitt målkonto i 4B så fort den serien drar igång!

 

Bloggen har självklart tagit ett snack med Kassim själv:

Du har öst in mål i lokalfotbollen de senaste 10 åren. Vad har du för egenskaper som gjort att det blivit så mycket mål? 

Vill börja med att säga att jag är överraskad att det blivit hela 161 mål genom åren och en andraplats på topp 10 listan det är stort! Med tanke på hur många duktiga spelare, speciellt forwards, som finns runt om i lokalfotbollen.

Ja, det har blivit en del mål men jag har haft turen att alltid spela med väldigt bra spelare och nästan alltid i topplagen/serie segrarna i dem olika serierna, det har ju bidragit till att man kommit till väldigt många fler lägen och har möjlighet att göra fler mål. Men om det är någon specifik egenskap som kanske gjort den lilla extra skillnaden så är det väl snabbheten och viljan att alltid göra allt som krävs för att få bollen över linjen (får nästan kosta ett ben 😅).

Hur skulle du säga ett typiskt Kassim Coaney-mål ser ut? 

Hm, ett typiskt Kassim-mål hur ska jag beskriva det haha. Den frågan är lite svår, det har vart lite olika sätt med olika lagen jag spelat med. Exp med FC Fyrklövern/Lindholmen så var det oftast på djupet bakom backlinjen och så sprang man sig fri och runda målvakten men med Kozara var det helt annorlunda för där var vi inprincip bollförande laget i varje match och spelade en helt annan fotboll med mycket kortpassningar och instick istället för längre bollar på djupet. Och även där varierade det med Daniel Pereria, Milan Tanaskovic/Robin Malmros som tränare. Men om man ska sammanfatta det hela så är det väl lite gott och blandat allt ifrån springa sig fri till ett tillslag i boxen och ett och annat mål på huvudet.

Är det några särskilda mål genom åren du vill lyfta fram som betytt extra mycket? 

Återigen en svår fråga då väldigt många mål betytt väldigt mycket. Alla målen mot Semberija med Kozara var speciella för de matcherna betydde väldigt mycket och var alltid grym inramning, det är svårt att säga men måste jag välja något så är det väl de två målen mot Lektorp med Lindholmen i seriefinalen vi vann med 2-1 och tror det var deras enda förlust det året. De målen blev avgörande för vi lyckades att vinna resterande matcherna och tillslut vinna serien med två poäng marginal. Det var kul för Lindholmen hade jagat uppflyttning länge och ständigt kommit på andra/tredjeplats.Tråkigt att man efter uppflyttningen vart tvungna till att lägga ner verksamheten. Finaste målet är dock utan tvekan Mossen borta med Kozara inlägg av Nuri och drar till med en halv cykelspark upp i bortre krysset visste själv inte att jag hade det där i mig haha målvakten i Mossen var min före detta tränare/lagkamrat Mattias i Lindholmen så det var lite extra kul.

Är det någon målvakt genom åren som det varit extra skönt att göra mål på?

Nja egentligen ingen skillnad vem som står i mål så länge man gör mål, men att göra mål på Andreas Bertilson på träningarna med Velebit är alltid skönt för ibland känns det som att man skjuter mot en mur så lyckas man få in bollen på honom så har man gjort något bra.

Har du någon egen favoritmålgörare inom elitfotbollen? 

Ronaldo R9 utan tvekan den bästa forwarden någonsin i mitt tycke förutom honom så är det Henry/Etoo/Lewandowski inom elitfotbollen som mitt öga fastnat för.

Stort tack!

Stort tack själv och stort grattis till alla på denna listan grymt jobbat extra stort tack till alla fantastiska spelare man fått spela med under åren utan er hade detta inte vart möjligt (med glimten i ögat). 

 

Bloggen har även pratat med lokalfotbollsprofilen och numera tränare i 5A-laget Lunden Överås BK, Magnus ”Böjen” Carlsson, som haft en hel del att göra med Coaney genom åren:

Hur skulle du beskriva Kassim som fotbollsspelare och vilka styrkor har han som gjort att det blivit så mycket mål?

Först och främst är Kassim en LAGSPELARE & Ledare som tar ett stort ansvar ute på planen. Han jobbar stenhårt för att vara där bollen kan tänkas dyka upp…en bra egenskap. Sen har ju många mål kommit mot lag som naivt nog stått högt i sitt försvarspel och då är man chanslösa i spelet bakom sig. Här tror jag ca 50% av hans mål tillkommit.

Hur har ett typiskt Kassim Coaney-mål sett ut?

Skulle väl kunna säga att när en motståndare tappar boll i fel läge och en medspelare hittar Kassim på rulle, då är det nätrassel!

Är det några mål du minns extra mycket?

Han har gjort mål för mig i LUNDBY IF 2006, FINLANDIA 2007, KOZARA 2018, men jag har inget direkt minne av något speciellt mål.

Vilket sorts mål är det MINST troligt att man får se från honom?

Han gör mål på många olika sätt.. men det som skulle överraska mig skulle vara ett långskott från längre än 20 meter utifrån.

Som tränare, vilka egenskaper vill du se hos en anfallare?

Enkelt…att man gör MÅL! Nej, men skämt åsido det finns ju många olika typer av forwards men generellt en spelare som alltid sniffar sig till en målchans, tar den där jobbiga löpningen bakom backlinjen, är först på första ytan vid inspel, sticker dit huvudet i en duell mot en större back. Sen att man vid ett par eventuella missar FORTSÄTTER att ta sina avslut och att man tror på sig själv.

Stort tack!

 

Bloggen har även pratat med Kassims gamle lagkompis från tiden i FC Fyrklövern, Marcus Lindberg:

Vad var det som gjorde Kassim till en så fruktad målskytt i Fyrklövern?

Vad som gjorde Kassim till en så fruktad målskytt var att han var fruktansvärt snabb. Han kunde göra mål från vilken situation som helst, då han bara kunde rycka förbi hela försvaret. Han var bra med båda fötterna samt duktig i luftspelet med sina volleys och nickar. Jag skulle jämföra honom med Drogba, fast en kvick Drogba.

Är det några särskilda mål som han gjorde som du kommer ihåg?

Han gjorde så många mål, jag har svårt att hålla reda på alla. Så jag kan tyvärr inte nämna något speciellt haha. 

Vad hade du för knep på träningen för att sätta stopp för honom?

Mitt knep var att alltid gå upp i ryggen så fort han fick bollen och inte låta honom vända upp. Om han kom rättvänd med boll så höll jag oftast avstånd och var beredd att han skulle rycka förbi. På så vis hade jag kanske 2-3 meter tillgodo för att hänga med i djupled. Jag måste säga att jag blev verkligen en bättre fotbollsspelare, jag som är back, och som fick möta Kassim varje träning. Man fick alltid ge det där lilla extra för att försöka stoppa honom från att göra mål på träningarna.

Tack!

 

I Kassims nuvarande klubb återfinns Paolo Rossi och han säger så här om sin lagkamrat:

Vad är det som gör Kassim till en så pass bra anfallaren? 

Det som utmärker Kassim tycker jag är hans oerhörda snabbhet, samt att han är en riktigt bra boxerspelare. Han kan hota både bakom backlinjen, men kan också användas som target för att låsa fast bollen och lyfta upp laget. Men det som utmärker Kassim mest för mig är hans oerhörda vinnarskalle. Viker aldrig ner sig och kan visa vägen för laget.

Kommer du ihåg några särskilda mål som han gjort för er? 

Svårt att komma på bara såhär. Men dom mål som dyker upp först måste vara dom två han gjorde mot Älvsborg hemma på IP. Uselt väder, regn och kallt. Tillbakapressade i princip hela matchen men ändå löser han två mål från ingenstans.

Du spelar mot honom på träning varje vecka, hur stoppar man honom? 

Oj. Inte hamna i löpdueller i alla fall haha.

Stort tack! 

Tack själv! En riktigt intressant och rolig lista att läsa!

 

Stenkullens ledare Ingemar ”Ingo” Holm har stött på Coaney både i Lindholmens BK i sexan (som tränare i Lekstorps IF) och på senare tid i FK Kozara (som ledare i Stenkullen).

Vad har Kassim för egenskaper som gör honom till en så pass vass anfallare?

Ruggigt snabb, ett enormt målsinne! Framförallt öste han in mål när jag var i Lekstorp och han spelade med Lindholmen som vann serien och vi kom tvåa det året och kvalade oss upp. Tror han gjorde 35 mål gjorde! Jag undrade vad en sån helt grym spelare gjorde i 6:an. Sen fortsatte han göra mål mot oss i Stenkullen, kom ihåg att jag tipsade Lerum som gick upp i division 2 det året om han när han spelade i Lindholmen.

Kommer du ihåg några speciella mål han gjorde mot er?

Ah, jag vet när vi satte våran bäste gubbe på han och som totalt tog bort han men han rörde bollen tre gånger den matchen och Lindholmen vann med 3-2 och Coaney hade gjort tre mål!

Vilka egenskaper vill du att en anfallare i Stenkullen ska ha?

Vi har en fantastisk anfallare i Stenkullen som har allt man önskar, gjorde 24 mål förra året: Tobias Hansson. En pådrivare, målsinne, lagspelare, smart, hyfsat snabb, om då som vi har snabba bra yttrar så blir han perfekt.

Stort tack!

 

Till slut har bloggen även fått tag i Carl-Johan Rentner som lirar i Järnbrotts IF och som var med och förlorade med 1-11 mot FC Fyrklövern i en match där Coaney gjorde 9 mål! 

Enligt matchrapporten var det Rentner som stod i mål för JIF men han minns det så här:

”Jag tror Fredrik Petterson stod i mål. Kan varit så att det blev ett sent byte inpå match pga skada. En riktigt tråkig match där vi var tvungna att ringa runt och jaga för att få ihop folk. Har inte så mycket att säga mer än att jag personligen tappade inställningen nånstans längs vägen. Jag ska inte säga att jag gav upp, men nära på. Inte ok. Framför allt inte som kapten. Jag fick mig ett par väl valda av Mangan Lindberg efter matchen 🙂.”

 

Imorgon är det dags att presentera vem som är den bästa målskytten i lokalfotbollen de senaste 10 åren!

 

/Rasta