Idag kom Göteborgs Fotbollförbund ut med ny information angående seriestarten!

 

När det gäller seniorseriernaherrsidan så är det enkelserie som gäller och matcherna kan spelas så snart som det kommer klartecken från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet. Detta besked väntas komma senare i veckan.

Hela vårschemat kommer att strykas och det är höstschemat (alltså efter att serien vänder) som gäller. Förbundet har gjort vissa justering för att det ska bli rätt med hemma- och bortamatcher (då vissa lag flyttat på sina omgångar). Förbundet går också ut med att inga lag ska känna sig tvingade att spela i juni utan då måste båda lagen vara överens om detta. De matcherna som skulle spelats i juni (efter att serien vänder) behöver bokas efter att lagen kommer överens. Nytt speldatum måste in senast 7/6. Så vissa lag kommer kanske dra igång i juni men alla serier kommer vara igång vecka 32 (första veckan i augusti). 

Klicka HÄR för att komma till informationen på GFF:s sida. 

Så vi får avvakta FHM:s besked senare i veckan men det mesta tyder på att det kommer ge grönt ljus. Blir det så borde det också gå att spela träningsmatcher i juni om det är ok med tävlingsmatcher. 

Igår skrev bloggen om SvFF:s beslut att ge Neutrala IF rätt i sin överklagan och de kommer alltså att delta i seriespel 2020. Klicka HÄR för det inlägget. Bloggen blev även påmind om att 5B saknar ett lag då Mölnlycke-Sjövalla drog sig ur nu under försäsongen. Frågan är om något lag från sexan i så fall ska ersätta Mölnlycke-Sjövalla. Det laget som i så fall står på tur är just Neutrala IF (då de hamnade sist i kvalgruppen till division 5). Det finns dock regler om att platser inte ersätts om det är för tätt inpå seriestart men lite svårt att veta hur det tolkas i dessa tider. Klart är det iallafall att NIF kommer att spela, sen får vi se i vilken division eller serie det blir. 

 

/Rasta