Idag på morgonen kom det väntade beslutet från Folkhälsomyndigheten (FHM) som ger grönt ljus för tävlingsspel för alla idrotter och alla åldrar från och med 14 juni. Detta är dock i enlighet med de riktlinjer som finns, tex utomhus och med max 50 personer. HÄR skriver Fotbollskanalen om detta. 

Göteborgs Fotbollförbund gick i veckan ut med sina planer om det blev ett positivt besked från FHM. För division 4-7 så kommer säsongen att avgöras i en enkelserie som börjar med omgång 12. GFF vill inte tvinga några lag att spela innan uppehållet (juli månad) och för de lag som har matcher i juni (omgång 12 och framåt) så krävs det att båda lagen går med på detta. Annars flyttas matchen till efter uppehållet. 

I skrivande stund är det lite oklart vad som gäller angående träningsmatcher. För tävlingsmatcher gäller 14 juni. Detta bör varit en fråga som behandlats i dialogen mellan SvFF och FHM. Det rimliga är att träningsmatcher är ok innan 14/6 , särskilt då FHM tidigare sagt att det egentligen inte är själva matcherna som är problemet utan allt runt omkring.

Troligtvis får vi svar under dagen. 

 

/Rasta