Nu börjar äntligen seriespelet att närma sig och det händer fortfarande en del i våra klubbar ute i lokalfotbollen och vi tar oss ett Silly-svep!

 

Hos Kortedala IF (nykomling i division 3) står det nu klart hur ledarstaben kommer att se ut. Mhammad Omeirat kliver in som huvudtränare och Belton Ssewankambo går in som assisterande tränare. När det gäller KIF:s trupp har laget fyllt på med två intressanta spelare:

Milos Andelkovic (född 2000). Tillhörde GAIS U19 förra säsongen men satt på bänken i de flesta matcherna i Superettan för a-laget fram till hösten. Det blev ett par inhopp men i slutet av förra säsongen blev det utlåning till division 2-laget Stenungsunds IF.

Kim Dickson (född 2001). Tillhörde GAIS U19 förra säsongen men satt på bänken i de flesta matcherna i Superettan för a-laget fram till hösten. Det blev något enstaka inhopp men i slutet av förra säsongen blev det utlåning till division 2-laget Stenungsunds IF.

 

Hos en annan division 3-nykomling, Öckerö IF, så har klubben uppdaterat sin trupp och det är en hel del spelare som lämnat (även om många inte spelade mycket i a-laget 2019). Här är i iallafall listan på spelare som lämnat/slutat:

John Arnesson (Hälsö BK)

Fernando Martins (slutat)

Rasmus Sundqvist (slutat)

Fabian Magnusson (slutat)

Andreas Eklund (slutat)

Rickard Larsson (slutat)

Christian Lyckemark (slutat)

Marcus Olsson (slutat)

Victor Sundström (slutat)

Daniel Aronsson (slutat)

Mauricio Matus ( slutat)

 

4A-nykomlingen Ytterby IS har gjort klart med 23-årige Daniel Ivanovski Alexandersson som senast spelade med IK Kongahälla.

 

I 4A har även FC Komarken förstärkt. Amar Zubcevic ansluter från Lunden Överås BK.

 

I 5A fortsätter Lunden Överås BK att rusta för en snabb återkomst till fyran. Laget har gjort klart med två nya spelare:

28-årige mittbacken Petter Allansson kommer senast från spel med Mölnlycke-Sjövalla IS FK och var innan dess på äventyr i USA med collegefotbollFlorida Southern College. Innan dess blev det ett par säsonger i division 2 och 3 med Sävedalens IF.

26-årige centrala mittfältaren Anton Hansson har meriter från spel med Stångenäs AIS i division 3 och även division 4-spel med Munkedals IF.

På minussidan kommer dock LÖBK få klara sig utan rutinerade Mikael Alfredsson. Alfredsson kommer att ta ett upphåll men kommer att fortsätta tillhöra klubben.

 

Härryda IF trillade ur 5B förra säsongen och de tar nya tag i 6A den kommande säsongen. Det har hänt en hel del i truppen och följande spelare har lämnat:

Xavier Alexander Lopez (Särö IK)

Jimmy Johansson (Rävlanda AIS)

Oscar Dahlquist (Rävlanda AIS)

Christoffer Hedenskog (slutat)

Zimon Holmberg (slutat)

Pontus Holmberg (slutat)

Jonathan Sjöberg (slutat)

Pontus Vallin (flyttat)

 

Västkurd BK (6B) har gjort klart med ett riktigt fint nyförvärv inför säsongen. Enis Maljici (född 1994) kommer senaste från spel med Kortedala IF där han var med och kvalade upp laget till division 3. Han har förutom meriter med KIF i trean även spelat med Assyriska BK (division 2) och Utsiktens BK (Superettan). 

 

6B-laget BK Skottfint har förstärkt sin trupp. 28-årige försvararen Dennis Gustafsson är klar för klubben. Hans senaste klubbadress var IK Zenith.

 

I 6B-laget Hönö IS har det blivit ett tränarbyte. Klubben och Kristofer ”KL” Landahl går skilda vägar. Enligt klubbens hemsida är det numera Peter Dangardt och Magnus Nilsson som tränar ö-laget. 

 

Bjurslätts IF (6B) har gjort klart med Goran Mihaljovic som senast spelade med FK Kozara

 

I 6C har FC Heden fått in lite nya spelare:

Robin Fritz Pedersen

Filip Andersson 

Joel Samuelsson (Kristbergs IF)

Niclas Andersson (Kärra KIF)

 

Även Järnbrotts IF (6C) rustar för säsongen och har fyllt på sin trupp med följande spelare:

David Johansson (Härryda IF)

Mattias Högström (IF Väster)

Rickard Caster (haft uppehåll från fotboll)

Nils Jelkeby (comeback)

 

SK Argo (6C) har också fullt på sin trupp:

Rasmus Andersson (född 1993) har haft ett litet upphåll från fotbollen men spelade senast med Gnosjö IF i division 3 säsongen 2017. Han har även spelat med Dalstorps IF (division 2) och med moderklubben Tranemo IF (division 5). Rasmus kan användas på flera positioner men är i första hand mittback

 

7A-laget Elisedal IS kommer att få klara sig utan Tobias Andersson (fem mål 2019) då han kommer att ta ett upphåll. 

När det gäller tränarstaben har det också blivit lite ändringar. Sebastian Malmberg är kvar och kommer att få sällskap av Tim Nilsson

 

I 7A håller Gunnared KIF på att fortsätta att förstärka sin trupp:

Erik Nordeke (Hisingen FC)

Nali Salih (målvakt från Angered BK)

 

Rambergets SK (7A) har gjort klart med Filip Ristov (senast i FK Kozara). 

 

7B-laget Menisken IF har fått in lite nya spelare:

Gustav ”Hallandsålen” Bengtsson (Galtabäcks BK)

Sebastian Thörnqvist (Askims IK)

Joachim Ryrberg (Näsets SK)

Simon de Vries

Christopher Ljungne

 

7C-laget Backatorp IF har gjort klart med ett fint nyförvärv inför säsongen. Jonathan Brusberg ansluter från division 4-laget Kärra KIF. Anfallaren var Kärras bästa målskytt i 4B förra säsongen med sina 10 mål och han har även ett förflutet i Utsiktens BK

 

Seriekollegan Lundby IF har också stärkt upp sin trupp med följande spelare:

Michael Nordström (Rambergets SK)

Emil Jenebring (Västkurd BK)

Andreas Larsson (Hjuviks AIK)

 

/Rasta