Självklart är det speciella omständigheter inför säsongen 2020 och det kommer självklart även att påverka tippningen. En enkelserie ökar chanserna till skrällar och bloggen har inte lika mycket att gå på som i vanliga fall. Det har inte spelats några träningsmatcher på över två månader och självklart betyder det att ett bra resultat i en träningsmatch i februari inte spelar någon större roll när serien börjar i juni. Vissa lag kommer att hinna med en och annan träningsmatch nu med det är ändå inte mycket att gå på!

Hur som helst så gör bloggen ett försök att tippa alla serier men det bli med mer magkänsla än tidigare!

Här kommer iallafall tippningen för 6A!

 

1. CROATIA GÖTEBORG

Nykomlingar (efter seger i 7A förra säsongen) men tränare Ervin Gulin har ett riktigt kanonlag att jobba med. Redan förra säsongen fanns spelare som Haris Memisevic, Patrik Andersson Blomqvist, Mikail SepahiVllaznim Ibishi och Mentor Zhubi i truppen och till återkomsten till 6A så har det kryddats ännu mer. Mittfältaren Tom Berndtson har anlänt från Utbynäs SK och Elvir Johansson Ramadani från Partille IF FK. Offensivt så är även målfarlige Armando Smedberg Dalence från Proletären FF klar. Det enda frågetecknet är väl hur mycket och hur hårt laget tränar? Det kommer finnas mängder av rutin och klass i det här laget och utan tvekan kommer de vara med direkt och fightas i toppen. Hann även med en hel del fina resultat tidigt på försäsongen innan träningsmatcherna stoppades. Bland annat besegrades 6C-laget FC Heden (3-1), 5B-laget Hovås Billdal (3-1) och 6C-laget SK Argo (2-1). Kanske märkligt att tippa en nykomling som seriesegrare men ser man till truppen så ska det inte vara omöjligt!

 

2. FC HÄRLANDA

Laget har fått en ny tränare i Kim Pearce som var med i Lunden Överås tränarstab förra året. ”Fångarna” gjorde sin första säsong i 6A 2019 (efter att ha spelat i både 6B och 6C)  och det blev en sjätteplats och lite längre från toppen än vad bloggen trodde. I år är känslan att det dock kommer att slåss betydligt närmar toppen. Truppen är i stort sett samma som förra året även om den kryddats med bland annat Dan Hassan från FC Komarken och Ricardo Nascimento (Fässbergs IF). Innan träningsmatcherna stoppades så visade FCH upp stabila resultat där man bland annat besegrade seriekollegan Gamlestaden FF (2-0), 6C-lagen FC Heden (4-0) och Hällesåker IF (3-1). Svårt att värdera de resultaten så här en massa månader senare men Härlanda hade helt klart något på gång. Bloggen tror på toppfight för de randiga!

 

3. FRÖJDENS FK

Bloggen trodde på Fröjden inför förra säsongen men laget var alldeles för ojämna och slutade femma till sist. Offensivt var laget riktigt bra och duon Magnus Svantesson och Andreas Johansson svarade för 40 mål ihop (21+19). Philip Berggren, från de egna leden, har klivit in som huvudtränare och Darko Lipovac har tagit ett kliv tillbaka. Truppen har fyllts på med en del namn och som vanligt är det mycket folk utifrån. Unge Teodor Vanberg var med och vann division 4 med Edsbyns IF FF förra säsongen och Jonas Ravn Laukkonen är ny från Danmark. Mattias Thalén har iallafall lirat lokalfotboll innan i Göteborg och mittfältaren gjorde mycket nytta i seriekollegan Gamlestaden FF och kommer säkert göra nytta även hos Fröjden. Största tappet är väl duktige Robin Berndtzen som kommer saknas. Laget hann med en del stabila matcher med mycket mål innan matchspelet stoppades och bland annat 4-0 mot Hälsö BK (6B), 5-4 mot Götaholm (5A), 5-5 mot BK S:T Jakob (6C) och 1-0 mot Azalea BK (6C). Bloggen tror laget kommer vara med och tampas med Croatia och Härlanda i toppen. 

 

4. INTER LINNÉ IF

Laget debuterade i sexan förra säsongen och låg illa till efter en svag vår men styrde upp det fint efter sommaren och slutade sjua. Klubben har sen värvat riktigt bra inför den här säsongen med flera tunga namn! Bland annat har både Andrés Vasquez och Braulio Rodriguez kommit från FK Kozara och där spetsades offensiven till ordentligt. Lägg även till Leon Blomstrand från Solväders FC som gjort mycket mål de senaste säsongerna. Då har dessutom laget redan Antonio Mendez Hernandez som gjorde 16 mål14 matcher förra året. Lite oklart dock när han kommer till spel pga resa. Tidigt på försäsongen visade Inter Linné prov på fina kvaliteter då de bland annat besegrade 6B-laget FTU (4-0) och seriekollegan Härryda (4-3) men hade även lite problem med till exempel en 2-5 förlust mot BK S:T Jakob. Nu när matcherna kommit igång igen visade dock Inter Linné fin form med 4-1 mot 5A-nykomlingen FC Bosona-Bosna IF. Bloggen tror Inter Linné kan ta ett steg till och närma sig toppen men inte riktigt kunna utmana topp-trion hela vägen.

 

5. BERGSJÖ IF

BIF var med och fightades i toppen av 6A förra säsongen men missade andraplats (och kval) med ett ynka plusmål! Framåt kommer det som vanligt att handla om Durim Bublica och Njaga Njie som brukar göra de första målen för BIF. Annars är truppen i stora delar intakt men det har blivit lite ändring i tränarstaben. Pelle Lagerqvist har lämnat och istället är det Fidan Querimi som kommer assistera spelande huvudtränaren Valon Hetemi. Det var en hel del blandande resultat tidigt på försäsongen med både storvinster och storförluster. Nu när matcherna är igång igen har Bergsjö IF bland annat spelat 3-3 mot Angered MBIK (4A). Magkänslan säger att BIF är lite svagare i år samtidigt som ett par andra lag känns hetare. Övre halvan men en bit bort från toppstriden.

 

6. GAMLESTADEN FF

GaFF har varit med riktigt bra de senaste två åren men den andraplats 2018 och en fjärdeplats i fjol. Laget har dock tappat väldigt viktiga spelare de senaste säsongerna. Inför 2020 så har bland annat Robin ForsbergJoao Mabiala, Mergim IbishiRichard Björnander och Axel Karlténius lämnat. Lägg även till att bästa målskytten 2019, Leo Kyriazis med åtta mål, också lämnar. Visst har truppen fyllts på med en hel del spelare och som vanligt är det mycket namn utifrån. Visst kan det finnas några guldklimpar där men känslan är ändå att laget är försvagatGaFF hann med en del träningsmatcher innan matcherna stoppades och GaFF hade svårt att göra mål med bara ett mål på fyra första matcherna (alla förluster) innan det det 3-3 mot nya 7A-laget Annedal FF. Självklart går det inte att dra för stora växlar av de resultaten. Strax innan den här tippningen så föll dock GaFF med 2-4 mot 6B-nykomlingen Hjuviks AIK. Bloggen tror iallafall på att GaFF kommer vara längre ifrån toppstriden i år och parkera någonstans i mitten. 

 

7. VATRA KIF

Nykomlingar efter att laget kvalade sig upp från division 7 förra året. Den stora profilen är utan tvekan Flamur Tahiri (med förflutet både i GAIS akademi och Västra Frölunda) som gjorde imponerande 24 mål på 14 matcher förra året. Så offensivt är det mycket som kommer att kretsa kring Tahiri. Det finns lite andra intressanta spelare i truppen också där Atdhe Bunjaku tillhört Lärje-Angered i division 3 och där Bljodin Ismaili spelade med Gunnilse IS i trean. Laget har även fyllts på med Liridon Loma (förflutet i Rannebergens IF), målvakten Ahmad Omar (som stått i trean med både Kortedala IF och Kärra KIF) samt ett gäng unga spelare från lite juniorlag runtom i stan. Helt klart en intressant trupp med mycket individuell skicklighet och laget bör ha tillräckligt med kvalitet för att hålla sig kvar och kanske även slå sig in på den övre halvan om de får ihop det. Gjorde även en hel del bra resultat i de tidiga träningsmatcherna men det är ju ett tag sen nu. Bland annat blev det 2-2 mot 6B-favoriten Västkurd BK, 3-1 mot 5A-nykomlingen FC Bosona-Bosna IF men förlust 2-4 mot Bergsjö IF (6A). 

 

8. TOLLEREDS IF

Efter att ha hotat i toppen av 6A i 3-4 säsonger blev det en åttondeplats förra säsongen och bloggen tror att det är där vi kommer att hitta Spinnarvallens stolthet även i år. Framåt handlade det som vanligt mycket om evigt unge Björn Mellberg (11 mål 2019) och han har säkert några strutar kvar i sig. Det är en ganska stabil trupp med bland annat Martin Persson, Pontus Larsson, Jesper Jansson och Per Sjöström. Truppen har även fyllts på med en hel del spelare från numera nedlagda Lekstorp. Bland annat de tre som gjorde flest matcher för LIF förra säsongen: Patrik Tall, Johan Hedström och Nissan Svensson. Tall (7 mål) och Svensson (8 mål) var dessutom LIF:s bästa målskyttar och Hedström är en gedigen försvarare. Hann med några matcher i början av försäsongen och det var väl lite blandad kompott. Seger 1-0 mot Chalmers (6B) men hela 0-5 mot Hällesåker (6C). Efter att det blev grönt ljus för matcher igen har TIF mött 5B-laget IF Mölndal och där blev det förlust 2-5. Kommer bli en stabil mittenplacering där laget kommer hålla sig på bra avstånd från bottenträsket.

 

9. REAL MASKIN BK

Maskinen är tillbaka i 6A efter en sväng ner i sjuan där det blev uppflyttning direkt efter en andraplats i 7A. Har ett tillräckligt stabilt lag för att undvika bottenstriden. Mittlåset med Tobias Widberg och Kalle Jarnebrink håller bra klass och gamle bolltrollare Marcus Cederqvist återfinns på mitten. Rutinerade anfallaren Johan ”Farsan” Magnusson har säkert ett par till mål i sig (14 mål förra säsongen). Det har inte hänt så mycket med spelare in eller ut och laget kommer att återfinnas på den undre halvan men bör kunna hålla sig ifrån nedflyttningsstriden. Real lirade två tidiga träningsmatcher och där blev det fina 5-1 mot Sjövik men 0-4 Götborgs City FF (7A). 

 

10. SYRIANSKA/ARAMEISKA FG

Det är alltid svårt att tippa Syrianska/Arameiska. På pappret har laget en riktigt fin trupp med många spelare som lirat högre upp. De senaste säsongerna har det dock blivit ganska blygsamma placeringar. Förra året var laget nia och året innan slutade Syrianska/Arameiska sexa. Truppen är som sagt stabil med namn som Aleksander Yildirim, Manar Alobaidi och Peter Faraj. Offensivt kommer det inte vara några problem men laget släppte tre mål i snitt förra säsongen. Känslan är att laget inte tränar ihjäl sig men får de med sina bästa gubbar till match kan de hota vilka lag som helst. Har dock en ny tränare i Lahod Malke och även fått in nyförvärv i form av Nori Akyol (FK Kozara) och Nano Fadi (också FK Kozara). Även Marcus Kaplan är klar och han tillhörde division 2-laget Assyriska BK förra säsongen. Trots den fina truppen tror bloggen ändå att det blir tufft i år för Syrianska/Arameiska. Laget hann med några träningsmatcher tidigt på försäsongen där det bland annat blev 1-4 mot Västkurd (6B) och 2-0 mot Bergsjön SK (7B). Efter att det blev ok att spela träningsmatcher igen så föll Syrianska/Arameiska med hela 0-8 mot Rödbo IF! Ett Rödbo som slutade sist sjuan 2019. Det bådar inte jättegott inför säsongen. 

 

11. HÄRRYDA IF

Härryda hade det tufft förra året och åkte ur 5B ganska klart. Det har kommit rapporter under den långa försäsongen att Härryda var mycket nära att gå i graven pga för få spelare. Trotjänaren Johan Jidegren, som egentligen hade tackat för sig, lyckades dock styra upp det hela och klubben kommer att försöka rädda upp situationen. Självklart är det en hel del tunga namn som som spelade en hel del förra året som lämnat eller slutat bland annat David Johansson, Oliver Rosander, Christoffer Hedenskog och Patrick Winstanley. Lägg även till att det inte verkar som 19-målskytten från förra säsongen, Bako Löfgren, kommer att spela så mycket. Truppen har fyllts på med spelare som egentligen lagt av och inte spelat på många år och målet är mest att hålla a-laget flytande tills klubbens yngre kan ta över. Enligt Jidegren kommer det vara ett ”gött men trött gäng”! Visst kommer det finnas kvalitet men det kommer av förklarliga skäl att bli tufft!

 

12. LEKSTORPS IF (UTGÅTT)

Tyvärr så tvingades LIF att utgå då de helt enkelt inte hade tillräckligt med spelare för att få det att fungera. Som vanligt alltid tråkigt när lag försvinner. Klubben finns ju kvar med ungdomsverksamhet så vi får hoppas att seniorlaget dyker upp igen framöver.

 

/Rasta