Igår drog äntligen tävlingsmatcherna igång och så här gick det!

 

TISDAG 16/6

4B

IF Väster – IK Zenith 1-2 (1-0)

Nykomlingen IF Väster ställdes mot ett ganska nykomponerat IK Zenith med nya tränare Joakim Olsson. Det var Väster som skapade chanserna i den första halvleken och träffade virket vid flertalet tillfällen. Till sist kunde Felix Hermansson sätta dit 1-0 strax innan paus. Men i början av andra kan Hampus Andersson springa ifrån Västerförsvaret på en kontring och snyggt skicka in 1-1! Det var också Zenith som skulle få sista ordet då Jakob Ekh kunde stötta in ett inspel från kanten med bara fem minuter kvar!

Väster ena tränare, Daniel ”Dalla” Natanaelsson, sa så här om förlusten:

”Magnifik första halvlek. Räknar till fyra ramträffar och ytterligare 2-3 kanonläge som vi bränner. Zenith tunga, jobbar hårt och trots att vi lyckas göra 1-0 i slutet av första så jobbar de ner oss i andra. Sur förlust där vi får ta med oss en bra första halvlek.”

Zeniths tränare Joakim Olsson hade följande att säga om premiärsegern:

”Vi var fullständigt utspelade i första halvlek. Verkade lite tagna av stunden och lyckades inte med nått. Väster spelade fantastisk fotboll och hade nog tre stycken i stolpen bland annat. I andra halvlek kommer vi upp högre i banan. Lyckas att störa dom mer och får mer tid att hålla i bollen. Vilket gör att matchen jämnar ut sig. Båda lagen skapar chanser i andra men vi var effektivare och lyckas vända 1-0 i paus till seger 1-2. Vi är inte nöjda med första halvlek men gör en bättre andra som gjorde att vi tog tre poäng till slut. Inte rättvist men ändå tre poäng.”

Zenith ställs mot en av tränare Olssons gamla klubbar, nämligen Björkö, medan Väster ska möta topptippade Velebit!

 

5A

Utbynäs SK – Finlandia/Pallo AIF 1-2 (0-0)

Bloggen tippade att Finlandia/Pallo AIF skulle vara med och kriga i toppen och de vann också sin premiär borta mot Utbynäs SK. Men det satt långt inne då det nämligen var hemmalaget som tog ledningen på Lemmingvallen när Alexander Sjursen förvaltade en straff tidigt i andra. Det dröjde dock inte länge innan Finpas nyförvärv Alexander Berntsson kvitterade. I mitten av andra kom sen segermålet när Marcus Axelsson nickade in 2-1.

USK:s tränare Stipe Magdic hade följande att säga om premiären:

”Först av allt vill jag gratulera Finlandia/Pallo til segern. Men, jag tycker inte att det var välförtjänt. Vi ägde stora delar av matchen och framförallt andra halvlek där vi tryckte ner dem rejält. Domaren tillät tyvärr enligt mig en hög nivå vilket också resultaterade i två tidiga skador för oss och det fick oss ur balans en period. Finlandia/Pallo plockade poängen den här gången vilket också är det viktigaste men vi stod för det fina och utbildande spelet vilket jag tror kommer att betala sig i längden. Vi har en ung trupp och hade under en period 5 st födda 02 på plan. Framtiden är definitivt vår. Vill tacka motståndaren, domarteamet för matchen och våra egna grabbar för gedigen och lovande insats.”

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om segern:

”Det var med en annorlunda känsla man hade inför en premiär, man har ingen aning vart laget låg och har man tränat på rätt saker under den längsta försäsongen någonsin, dessutom helt utan matcher under de senaste 9-10 veckorna. Första halvlek slutade mållöst med böljande spel och lagen turades om att hålla i taktpinnen. Vi bränner två frilägen och en fin lobb, eller rättare sagt så räddar deras målvakt fin tre gånger om. Även Utbynäs hade ett riktigt bra lägen som vår målvakt räddar snyggt. Som sagt så slutade halvleken med 0-0 men vi hade känslan att vi spelade lite mer kontrollerat och hade mer att ge i andra. Vi började andra bra och hade bra koll på motståndet men efter fem minuter så ger vi bort en straff när vi blir tvungna att försöka lösa ett misstag i eget straffområde. Den efterföljande straffen sätts i mål. Det tar 5-6 minuter innan vi återhämtar oss och vi börjar göra lite byten för få in lite fräscha ben. Bara tio minuter senare så lyckas vi kvittera efter bollen kommit ut ur deras straffområde och Agge sätter bollen distinkt i mål på ett skott utifrån. Kvitteringen gjorde att vi fick lite mer energi i spelet och vi låg på hårdare för att ta ledningen. I den 70:e minuten så på en fast situation slås bollen in i straffområdet och Mackan når högst i sin duell och nickar in bollen otagbart i närheten av krysset och via stolpen går bollen i mål. Sista 20 försöker vi spela på klockan för att ta hem tre poäng medans Utbynäs börjar flytta upp mer och mer folk. Dom kommer till ett par nästan lägen men det blir aldrig riktigt farligt och vi vinner premiären på ett soldränkt Lemmingvallen. Känslan efteråt är att vi spelar en fotboll som ser kontrollerad ut, både i försvars som i anfallsspel. Vilket var ett skönt kvitto. Utbynäs har en tydlig spelidé som dom följer och deras tränare har gjort ett bra jobb och dom kommer säkerligen överraska många lag. Jag önskar Utbynäs stort lycka till fortsättningsvis.”

Finpas matchrapport hittas HÄR.

Fin start av Finlandia som ska hinna med och möta både FC Bosona-Bosna IF och Älvängens IK innan uppehållet. För USK väntar Älvängen i nästa match.

 

/Rasta