Så här gick det i gårdagens division 4-matcher!

 

ONSDAG 17/6

4A

Lerums IS – Kärra KIF 4-0 (1-0)

Första matchen i årets 4A och där blev det en stabil hemmaseger till slut för LerumRydbergsplan. Redan efter två minuter fick Kärras målvakt Johan Karlsson plocka ute en boll då Alfred Lilja höll sig framme. Den ledningen stod sig till början av den andra halvleken då Rasmus Karlsson ökade på till 2-0. Karlsson satte även slutresultatet 4-0 i mitten av andra och däremellan gjorde Patric Andersson 3-0 målet. 

Just Andersson sa så här om segern:

”Jättekul att matcherna är igång igen. Vi har legat på och tränat mycket under våren fram till nu och vi känns väldigt starka fysiskt och tekniskt. Matchen i sig är bra från vår sida. Ett tidigt ledningsmål efter bara någon minut. Kärra kommer in i matchen sakta efteråt men i andra halvlek orkar dom inte och vi står för tre mål till. Härligt med seriestart och kul att vi höll nollan!”

Kärra Kristoffer Glasö sammanfattade matchen såhär:

”Givetvis tungt att förlora i premiären, men vi mötte ett spelskickligt Lerum som utnyttjade våra svagheter och gjorde alla målen på ungefär samma sätt. Kändes som vi inte riktigt var med från början och fick jobba oss in i matchen med 1-0 i baken ganska tidigt. Vi får ta lärdom av denna match och jobba på det till nästa vecka.”

Både Lerum och Kode spelar en match till innan uppehållet. LIS ska möte Jonsered och Kärra tar emot Kode IF.

 

4B

Göteborgs FF – KF Velebit 1-3 (0-0)

4B bjöd på en riktig toppmatch igår på Majvallen när guldkandidaterna GFF och Velebit möttes! Det var mållöst efter första 45 och en bit in i andra. Men med en halvtimme kvar gav Velebits nyförvärv Amaro Nyass laget ledningen. Den ledningen stod sig dock bara i sex minuter innan GFF:s Teodor Nastevski Lindström kvitterade. Matchuret tickade på och med dryga tio minuter kvar tilldöms Velebit en straff som kapten Ivica Skiljo sätter dit! Fem minuter senare stänger Ahrun Cicek butiken helt med sitt 3-1 mål! 

GFF:s spelande assisterande tränare Christoffer Sevholt sa så här om förlusten:

”Riktigt tung förlust i dag. Känns som vi har matchen. Vi får hålla i bollen, spela vårat spel, låta Velebit springa och jaga.
Men man kan aldrig slappna av mot ett sådant rutinerat gäng. Tycker att Velebit anpassar sitt försvarspel i andra, ligger lägre och mer kompakt. Vi tvingas till svårare passningspel. Riskerar lite mer. De straffar oss på omställningarna, alla tre målen, Rossi gör det bra, driver upp anfallen. Inblandad i det mesta efter sitt inhopp. Vi får inte riktigt till det, lyckas inte avsluta anfallen i andra. Sen tycker jag att deras målvakt gör det riktigt bra idag, plockade allt. Tackar Velebit och domarna för en go match, tråkigt att det inte blir en returmatch.”

Velebits Paolo Rossi hade följande att säga om premiärsegern:

”Känns som man bara gått och väntat och väntat, men nu var äntligen dagen här. Premiär! Svårt att veta vart man ligger till, både med touch och oro. Match är ju helt annat än träning. Första matchen är också svårast möjliga, GFF borta. Två lag som känner varandra utan och innan. Första halvlek händer egentligen ingenting, bollinnehavet dominerad av GFF helt och hållet, men vi håller vår taktik och är fantastiskt disciplinerade. I andra halvlek händer desto mer. Vi gör 0-1 genom Abo efter en fantastisk passning av Andy. Super skönt, men tyvärr höll det inte länge. Teo gör 1-1 och de är jämnt igen. Vi gör sedan 1-2 på straff genom Ivo, efter att Emilio fixat fram den. Vi kontrar sedan in 1-3 med 8 kvar när Ahuron får bollen vid bortre stolpen och lägger in bollen. Sen ska alla hyllas defensivt, från målvakt till anfallare. Ett enormt jobb vilket gör att vi får otroligt sköna 3 poäng. Vi önskar GFF ett stort lycka till i fortsättningen och tackar för en trevlig men också små hård match.”

GFF skriver om matchen HÄR.

Velebits matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Viktig seger för Velebit som även ska hinna med att möta IF Väster innan uppehållet. GFF har Mölnlycke IF innan de går på ledighet. 

 

Askims IK – Eriksbergs IF 0-4 (0-3)

Eriksberg inledde med en fin bortaseger mot AskimKobbegården igår där matchens avgjorde under den första halvlekens sista kvart då EIF nämligen gjorde tre raka mål där. Jan Tengwall satte 1-0 på straff innan Kristoffer Henriksson Jensander drog in en frispark. I den sista minuten innan paus gjorde Tengwall även 3-0. I mitten av den andra halvleken kunde sen Martin Sjöstrand fastställa slutresultatet 4-0.

AIK:s tränare Lo Gröndahl sa så här om förlusten:

”Tråkigt med förlust. Det är vi själva som förlorar matchen, men vi får några riktigt konstiga domslut emot oss i första halvlek. Först en helt horribel straff som sätter oss i en tuff uppförsbacke och sedan en urbillig frispark som de gör 2-0 på. Dessutom ett friläge som helt felaktigt vinkas av för offside. Men sammantaget är vi själva inte tillräckligt bra idag och vi kan mycket bättre än så här. Vi tar nya tag till hösten!”

EIF:s Peter Johansson sa så här om segern:

”Gott väder och jävligt gott att vara igång. En typisk premiärmatch. Man såg att både vi och Askim inte spelat match på länge. Långsamt spel och en del felpass. Tycker ändå det är vi som är strået vassare och skapar en del chanser. Mycket genom fasta situationer. Askim försöker men springer mest offside. Vi får en straff efter 30 minuter spelade som Mr Tengwall förvaltar väl. Sedan knorrar Koffe in en frispark och i slutet av första så med lite Zlatan finess sätter Janne andra för dagen. Andra halvlek speglar den första. Vi lyckas göra en balja till och mycket mer ändå så är det inte. Vi tackar Askim och domarna. Trevlig Midsommar alla där ute.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR

Båda lagen spelar nu inte förrän efter uppehållet. 

 

Älvsborg FF – Mölnlycke IF 0-2 (0-2)

Mölnlycke IF inledde årets 4B med en bortaseger på Påvelund mot Älvsborg. Båda målen i 2-0 segern kom runt kvarten spelad i första. 1-0 satte Oscar Nilsson och bara minuter senare gjorde Karl Wennerbäck 2-0. 

ÄFF:s målvakt Simon Saebbö sa så här om premiärförlusten:

”Ja du, riktigt tung förlust! De vann tyvärr den fysiska matchen som visade sig bli matchavgörande. Båda målen vi släppte in idag kom från situationer där vi förlorade viktiga närkamper/situationer.”

MIF:s ena tränare, Sudo Sulejmanovic, sa så här om segern:

”Vi har haft mycket fokus på vad som krävs för att laget ska göra en bra prestation tillsammans och vi lyckades verkligen få ut mycket av samtliga spelare idag. Visst såg vi en del nerver men det hör till när det är premiär och ännu mer efter den längsta försäsongen någonsin. Hela laget gör en riktigt bra och stabil insats, vi håller nollan och känns stabila i försvaret. Vi har många fina kombinationer i anfallsspelet. Bäck och Nilsson hade showtime idag, man kan säga att vi njöt på sidan. Landens löpningar och hunger tog aldrig slut, Frankfelt gjorde det väldigt jobbigt för deras försvarare i första. Vi får till 2-0 och har även en boll till i mål men domaren blåser av för en tveksam offside under andra halvlek. Vi använder oss av samtliga 16 spelare idag där alla bidrar med rätt inställning och attityd. Härlig start för oss.”

MIF:s matchrapport hittas HÄR

ÄIF:s motsvarighet hittas HÄR

Mölnlycke ska möta GFF innan uppehållet medan Älvsborg inte har några fler matcher i juni. 

 

/Rasta