Så här gick det i gårdagens matcher i division 5 och 6!

 

ONSDAG 17/6

5A

Floda BoIF – Älvängens IK 0-1 (0-1)

Ska man tro på bloggens tippning så skulle detta vara ett möte mellan ett framtida topplag och ett blivande bottenlag. Det visade sig dock bli en väldigt jämn tillställning där det bara bjöds på ett mål. En kvart in i den första halvleken får ÄIK:s Eglinor Zaimi på en kanonträff från distans och blir matchhjälte! Det blev lite svettigt i andra då Älvängen fick spela sista tjugo med en man mindre efter att anfallaren Robert Hedelin fått sitt andra gula.

Flodas kapten Hjalmar Holgesson sa så här om förlusten:

”Det märktes att det var ett ambitiöst ÄIK som kom till spel. Kändes som att de hade ett tydligt inövat spelmönster och mycket löpvillighet. Första halvlek gick till dem men i andra var vi på totalen bättre, tycker jag. De avslutade matchen med 10 man utan att vi riktigt lyckas skapa något av det. Segermålet är en yttersida från 25-30 meter som går in i krysset (efter en onödig felpass av undertecknad). Utöver det har de lite fler heta målchanser än oss. Det hade kunnat bli delad pott eller seger för dem utifrån matchbild och chanser. Tyvärr blev det 0 pinnar för oss idag. Det verkar som att vi kommer sakna många spelare till nästa match, men BoIF ska alltid sälja sig dyrt!”

ÄIK:s tränare Niklas Tidstrand summerade premiären på följande sätt:

”En typisk premiär där vi inte riktigt få till det offensivt men är väldigt bra bakåt. Vi har jobbat stenhårt med försvarsspelet – speciellt det låga – hela försäsongen och det gav resultat idag. Målet är superfint av planens bästa spelare – Egli. Ett långskott från 25m med yttersidan i vänster kryss. Snyggt!”

Älvängens matchrapport hittas HÄR.

Floda ska ta sig an ett annat tippat topplag i nästa match då de möter Lunden Överås. Älvängen tar emot Utbynäs SK hemma på Älvevi.

 

Lunden Överås BK – United Africa FC 2-3 (1-1)

Det blev en tuff premiär för Lunden Överås och nya tränare Magnus ”Böjen” Carlsson. Hemma på Överåsvallen föll laget mot United Africa i en svängig match. Innan ens en minut hade gått så satte Gabriel Idehen 1-0 för gästande UAFC! LÖBK svarade dock tio minuter senare på straff (Tom Engvall) och 1-1 stod sig till pausvilan. Tidigt i andra kunde sen gästerna ta ledningen igen när Hamza Debe höll sig framme. Den här gången dröjde det bara fem minuter innan det var kvitterat (målskytt Filip Persson Podvorec). Matchen såg ut att sluta 2-2 men med bara sex minuter kvar satte Debe sitt andra mål och blev matchhjälte!

Lundens tränare Magnus ”Böjen” Carlsson sa så här efter förlusten:

”Ja, det var en tuff och tung förlust där vi får jobba i uppförsbacke från minut 1 då vi lite chockade hamnar i underläge efter 40 sekunder. Sen tar vi tag i saker och ting och via matchens bästa anfall där vi visade vad vi kan gör vi 1-1 på straff. Slarv direkt i inledningen av andra då vi tappar boll onödigt som mynnar ut i en hörna, som slås kort och snabbt och vi står och sover så bollen går in i bortre krysset. Vi krigar på och kvitterar till 2-2 och dominerar matchen, har bland annat två stycken i ribban. Dock nytt slarv, bolltapp som ger United Africa 2-3 med ett långskott i 83:e minuten. Givetvis en stor besvikelse, vi försökte men var för givmilda och det kostade denna gången. ”

UAFC:s Tersoo Tyoer sa så här om segern:

”It was a good game. We went there to win and left with 3 points and scored 3 amazing goals aswell, our game plan worked, “let them have the ball possession, while we do the scoring”. We thank them for a good game and wish them all the best.”

Lundens matchrapport hittas HÄR.

Lunden har Floda borta i nästa match och United Africa möter gamla rivalerna FC Bosona-Bosna IF.

5B

Önnereds IK – Donsö IS 1-0 (0-0)

Nykomlingen Önnered kunde ta en skön premiärseger hemma på Apelsinplan när 5B drog igång igår. Matchen bjöd på ett enda mål och det var Sebastian Wikström som nickade in det i mitten av andra. ÖIK fick sen slita sista kvarten då de fick en spelare utvisad. Gästande Donsö lyckade dock inte spräcka nollan utan fick lämna tomhänta.

ÖIK:s Fredrik Rumin sa så här om segern:

”Fantastisk seger, knackigt spel men ett bra kollektivt jobb utav samtliga! Sen blev det ju riktigt tungt när vi åkte på ett rött kort i 72:a! Märktes att det var lite nerver med men nu kör vi vidare och eldar på!”

DIS Anders Jansson sa så här om förlusten:

”Först och främst en jämn match som kunde slutat hur som helst. Båda lagen hade chanser att ta vara på innan deras mål kom runt minut 70. En frispark från mittplan som nickskarvas som sen även lobbnickas på uppstuds i mål. Lite tur men det var väl ett sånt som skulle avgöra. Men det kändes att det varit uppehåll då varken de eller vi hade rätta skärpan sista tredjedelen. Vi saknade alla helt enkelt matchform. Det märkes sista tredjedelen av matchen då det blev mycket Hawaiifotboll. Med mycket bolltapp från både lagen. Önnered bytte dessutom taktik i andra halvlek där dom spelade som Donsö för 10 år sen. Långa bollar och fyll på med folk som vinner andra bollar. Simpelt och en fotboll som jag är van vid och gillar. Men vi hade svårt att behandla den typen av spel då vi var alldeles för långa mellan lagdelarna. Vi orkade helt enkelt inte hålla ihop det ordentligt i andra halvlek. Men som sagt. Hade vi haft lite mer skärpa och tagit vara på chanserna innan deras mål kom hade vi haft något att gå på. Nu orkade vi inte riktigt bryta igenom efter deras mål. Vi tar med oss att vi fortfarande har problem på vanligt gräs. Charlie fick debutera i mål och var mycket fin. Han blir viktig. Även Ludwig Corneliusson spelade mittback efter några års frånvaro. Bra fötter med fina uppspel som vi behöver.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

DIS referat hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och det är även där bloggen har lånat bilden till inlägget.

 

6A

Härryda IF – Bergsjö IF 1-5 (0-1)

Igår drog även sexorna igång och 6A var första serien ut! Bergsjö IF begav sig till Härryda och kunde återvända med tre säkra poäng. I mitten av den första halvleken satte BIF:s spelande tränaren Valon Hetemi 1-0, ett resultat som stod in i paus. Direkt i andra kom sen även tvåan, genom Durim Bublica. Bollen fortsatte att trilla in för bortalaget och både Hetemi och Bublica blev tvåmålsskyttar. Abaz Alessandro Saric satte 4-0 målet. I slutet fick Härryda in ett tröstmål signerat Lukas Folkesson.

Härrydas Johan Jidegren sa så här om matchen:

”Ja, vad ska man säga. Vi har inte gjort en träning, endast två spelare från föregående säsong, inte samspelta, många som knappt spelat fotboll de senaste tio åren eller överhuvudtaget osv osv. Vi försöker ha roligt och ha laget levande, att vi kommer få svårt mot framförallt topplagen vet vi om. Får hoppas det finns några fler lag som inte är superbra tränade. Bergsjön är spelskickliga och starka framförallt framåt. Våran klart bästa spelare är målvakten Tuomi och det säger en del. Men men kul att lira och vi vet våra förutsättningar iår!” 

BIF:s Victor Calming hade följande att säga om segern:

”Först och främst riktigt kul att ÄNTLIGEN vara igång med match spel och viktigt att starta säsongen med en 3 poängare! Konstig match där vi skapar otroligt mycket lägen men en stor spelande härryda målvakt stod i vägen och räddade dem från 2 siffrigt! stor eloge till härryda som trots vårat spelövertag från minut 1 krigar hela matchen och faktiskt gör ett mål i slutet, lite typiskt bergsjön att bli lite nonchalanta när man är så överlägsna! men som sagt de är 3p som är viktigast även om vi kanske hade velat gjort några baljor till!”

BIF ska även hinna med att möta Syrianska/Arameiska före uppehållet medan Härryda vilar sig i form till nästa match i augusti. 

 

/Rasta