För er som missat så avgjordes Östra Cupen ikväll. Finalen skulle egentligen ha spelats den 25/3 på Prioritet Serneke Arena men pågrund av covid-19 så blev den uppskjuten. Nu när det är fritt fram att spela matcher igen så gjordes ett nytt försök. Ikväll klockan 18.00 på Nya Ullevi möttes division 3-laget Angered BK och division 2-laget Sävedalens IF för att göra upp om vem som skulle lyfta Ingvar Börjessons Pokal

FINAL ÖSTRA CUPEN

Angered BK – Sävedalens IF 2-2 (0-1) 3-3 efter förlängning och 7-5 efter straffar

Det blev en rafflande uppgörelse inför tomma läktare på Ullevi denna söndag. Det var dock ganska målsnålt till en början och Anton Nilsson satte 1-0 för Sävedalen precis innan paus. SIF kopplade sedan greppet när Johan Örtorp ökade på till 2-0 i början av andra. Angered tog sig dock tillbaka in i matchen och fick även spela med en man mer sista halvtimmen. I 83:e minuten kom sen reducering (Haris Avdiu på en vacker cykelspark!) och tre minuter senare kvitterade Galvan Ayoub. 2-2 efter full tid och matchen gick till förläning. Där såg det ut som om Angered skulle fullborda sin vändning när Paul Nyman gjorde 3-2 efter 100 spelade minuter. Ett decimerat Sävedalen gav sig dock inte och Daniel Garcia Olsson får in 3-3! Finalen går till straffar och där är Angered hetare och sätter alla sina straffar medan lagets målvaktAléxis Mitrovgenis räddade straffar från både Anton Nilsson ochEmil UrsholmAngered BK alltså årets mästare i Östra Cupen

Sävedalens tränare Sebastian Chitsaz sa så här om finalen:

”En match med flera ansikten. Angered börjar bäst, och kommer så när igenom några gånger. Efter ett avbrott lyckas vi förbättra vårt spel. Vi gör 1-0 innan halvtid och fortsätter på samma sätt i andra. 2-0 och ett fast grepp om matchen när vi får en utvisning. Då vänder matchen igen. Angered tar över och gör både 1-2 och 2-2. Nästa vändning kommer när de gör 3-2 med 5 minuter in i förlängningen. Då tar vi över på nytt och får till en hel del inlägg och fasta situationer. Angered kontrar några gånger, men det är vi som lyckas göra mål. Strax därefter blåser, den mycket sympatiske, Bartek av matchen. Angered tar hem den efterföljande straffläggningen. Sammanfattningsvis kan en säga att vi var bäst 11 mot 11, och de var bäst 11-10 och på straffar. Angered ska ha en stor eloge. De vinner matchen och gör det bra. Jag gillar det Joel (kanontränare och människa) och hans kollegor har skapat ihop med spelarna i Angered. De har något riktigt bra på gång. Jag tror och hoppas att de vinner serien i år. Grattis och lycka till.”

Angered BK:s ena huvudtränare, Joel Sjöqvist, sa så här om segern:

”Tycker vi kontrollerar stora delar av första 30. Blir ett break när deras målvakt drar på sig någon skavank, efter det tycker jag Sävedalen är det bättre laget halvleken ut. Det är även då Anton Nilsson (jävligt begåvad anfallare) snyggt placerar in 1-0. Andra halvlek startar som första slutade och Sävedalen är det bättre laget, 2-0 känns rätt logiskt. Vi vet att vi är starkare ju längre matchen fortlöper så även denna kväll. Med fria byten kan man ju tuta och köra lite fritt också. Haris sätter makalöst fint 2-1 och Galvan strax därpå 2-2, vilket känns fullt rättvist då vi tryckt ner Sävedalen längre och längre ner i planen under en längre period. 3-2 kommer genom Paul i första förlängningensdelen och deras 3-3 i övertid på övertiden i den andra. Det var tufft. Straffavgörande var vi starkast där är det väldigt gott med Alexis mellan stolparna. Jävligt hetsig match både på planen och vid sidan, som det ska vara. Känns viktigt med sådan innan serien tar vid igen. Vi tackar Sävedalen för en god match och hoppas på en god uppföljning 2021.”

Stort grattis till Angered BK! Bilden till inlägget är lånat från Angered MBIK:s Facebooksida.

 

/Rasta