Självklart är det speciella omständigheter inför säsongen 2020 och det kommer självklart även att påverka tippningen. En enkelserie ökar chanserna till skrällar och bloggen har inte lika mycket att gå på som i vanliga fall. Det har inte spelats några träningsmatcher på över två månader och självklart betyder det att ett bra resultat i en träningsmatch i februari inte spelar någon större roll när serien börjar i juni. Vissa lag kommer att hinna med en och annan träningsmatch nu med det är ändå inte mycket att gå på!

Hur som helst så gör bloggen ett försök att tippa alla serier men det bli med mer magkänsla än tidigare!

Här kommer iallafall tippningen för 6C!

 

1. STYRSÖ BK

Laget åkte ur femman säsongen 2018 och bloggen trodde att laget skulle kunna utmana direkt om uppflyttning i förra årets 6C. Så blev det inte riktigt och laget rådde inte på seriesegrarna Önnered, missade kvalplatsen i kampen med Tynnered och hade till slut även Hällesåker framför sig. Det blev visserligen bara fyra poäng upp till tvåan Tynnered. Truppen är ganska intakt och framåt lär det handla en hel del om Mattias Janicijevic och Niklas Tullock. Janicijevic gjorde 19 mål förra säsongen och Tullock 16. Av lagets 16 mål hittills på försäsongen har duon gjort minst 12. Ö-laget har även förstärkt på målvaktssidan där både Gustav Castedal (från Askims IK) och Leon Bousquet (från Qviding FIF U17) vaktat kassen under försäsongen. Duktige försvararen Arvid Johannessen får nästan ses som ett nyförvärv då han missade nästan hela 2019 pga skada. Resultaten tidigt på försäsongen, innan matchstoppet, såg bra ut med bland annat segrar mot 5B-laget Fässberg (2-1), 6A-laget Inter Linné (3-0) och 5B-laget Kungsladugård (2-0). Laget har även kryssat mot 4B-nykomlingen Väster (2-2) och hade 1-1 i paus mot Västra Frölunda (division 2) men föll med 1-4. Det blev även fina 2-1 mot förra årets 6C-vinnare Önnered och sen 1-1 mot Hönö (6B). Efter det långa matchuppehållet hann SBK spela mot Kareby IS (7C) och där blev det 1-0. Har ofta haft ganska tunn trupp och då gynnas man av att det är 11 matcher istället för 22. Har också sex hemmamatcherAmneviksvallen. Känslan är att SBK är snäppet bättre än förra året och då får de topptipset!

 

2. HÄLLESÅKER IF

Efter en svag start 2019 så spelade laget upp sig rejält och slutade trea, bara en pinne efter Tynnered. Bloggen tror att laget kommer att fortsätta den positiva trenden. Truppen är intakt och har även fyllts på med rutinerade Jonas Hylén från Dalen/Krokslätts FFJimmy Christiensen har tagit steget från spelare till att bli tränare. Resultatmässigt har det stundtals sett bra ut under den tidiga försäsongen. Laget slog bland annat 6A-laget Tollered med 5-0 och 5B-laget Hovås Billdal med 3-1. Sen har det blivit förluster mot 5B-laget Fässberg (1-2) och 6A-laget Härlanda (1-3) innan det blev fina 4-0 mot BK Skottfint (6B). I skrivande stund verkar det inte blivit några matcher efter att matchstoppet hävds. HIF kommer vara tunga att möta och Jonas Olcén kommer säkert att göra sina mål. Kommer vara med och hugga på de övre placeringarna.

 

3. SK ARGO

SK Argo är tillbaka under egen flagg efter ett samarbete med Masthuggets BK under 2019 där det till slut blev en sjätteplats. Peter Sjögren är kvar som en av två huvudtränare men har i år fått sällskap av Fredrik ”Rasta” Airosto. Tränarduon har fått en riktigt fin trupp att jobba med där klubben fyllt på med både spets och bredd. Mittbacken Jacob Ljunggren Norberg kom från 4B-laget Göteborgs FF och kommer bli väldigt nyttig. Från grannen FC Linné kom både Marcus Comé och John Nyvelius även om det tyvärr inte ser ut att bli något spel för Nyvelius pga återkommande skador. Även nye mittfältaren Emil Norell har sett bra ut och anfallaren Fabian Franzén har utvecklats fint under försäsongen. Det enda riktigt stora tappet är bollskickliga Behzad Kurdali som lämnade för Västkurd BK. Resultatmässigt såg det bra ut tidigt på försäsongen. Laget fick jobba på defensiven i Västra Cupen med 0-0 mot Utsiktens U19 och 0-1 mot Göteborgs FF. Sen rann det iväg lite mot Hovås Billdal (0-4). Innan träningsmatcherna stoppades blev det en stabil 2-0 seger mot Gamlestaden FF (6A), en knapp förlust mot 6A-laget Croatia (1-2) och 3-0 mot 7B-laget Slottsskogen/Godhem. Känslan var riktigt bra i laget med en fin försäsong i ryggen med mycket folk på träningarna och bra konkurrens om platserna. Som med många lag så dippade intensitet under perioden utan träningsmatcher men Argo börjar hitta tillbaka igen. Innan 6C drar igång så föll Argo med 1-3 mot 6A-laget FC Härlanda i en jämn tillställning. Om Argo får det att stämma kan de helt klart vara med och stöka i de övre regionerna av 6C.

 

4. BK S:T JAKOB

Laget vann 7B i stor stil förra året. 19 segrar på 20 matcher och 125-18 i målskillnad! Framåt handlade det självklart om nye Jacob Söderberg (med förflutet i Skara FC) som vann skytteligan på 35 fullträffar men även Ludvig Björk som gjorde 24 mål. Inför förra säsongen fick laget även in flera andra duktiga spelare, bland annat Martin Svensson (Skara FC), Daniel Hertzberg (Kinne-Vedums IF) och Emanuel Bergsand (Guldhedens IK). Inför återkomsten till sexan har det varit lugnare på transfermarknaden men Jonathan Cane är iallafall ny tränare. Laget träningsspelade en del under den tidiga försäsongen med fyra registrerade matcher: 1-3 mot 5A-laget Romelanda, 5-2 mot 6A-laget Inter Linné, 5-5 mot Fröjdens FK (6A), samt 1-2 mot FC Heden (6C). Efter det långa matchuppehållet blev det hela 7-3 mot seriekollegan Göteborgs SIF efter hattrick av både Söderberg och Kristoffer Melin. Känslan är att det kommer bli en hel del mål när de ljusblåa spelar. Bör kliva in direkt på den övre halvan i 6C men det gäller att de tongivande spelarna är med i rätt matcher.

 

5. AZALEA BK

Laget gör sin tredje säsong i 6C och det har inte riktigt lossnat på det sättet som bloggen trott. En femteplats 2018 följdes upp av en sjundeplats i fjol. Förra säsongen präglades av en ojämnhet där laget kunde blandade trepoängare mot den övre halvan med förluster mot bottengäng. Det finns både för- och nackdelar med att ha en stor och ung trupp. Tyvärr är det kanske mycket annat än fotboll som lockar och ABK gick runt på närmare 40 spelare förra säsongen och då är det svårt att få någon kontinuitet. Truppen har fyllts på ett gäng nya spelare och den riktigt stora tappet är duktige Andreas Stern-Pettersson som lämnat för IF Warta. Azalea har svarade för ganska stabila resultat under den tidiga försäsongen med bland annat 1-1 i Västra Cupen mot både division 2-laget Assyriska och 4B-laget Sandarna. Sen rann det förvisso iväg mot Näset (5B) med 1-5. Det blev även segrar mot 7C-laget Lundby (6-2), Lindomes juniorer (2-0), division 6-laget Hemsjö (2-0) samt 0-0 mot Solängen (7B). Innan matcherna stoppades hann ABK även med att förlora mot 6A-laget Fröjden med 0-1. När detta släpps har ABK även hunnit med en träningsmatch efter att matchandet blivit tillåtet igen och då föll man lite oväntat med 2-3 mot division-7-laget Geesguud. Azalea kommer vara bollskickliga och ofta spelförande men det gäller att hitta kontinuiteten och jämnheten. Det verkar dock som stommen i årets trupp är träningsvilliga och har bra närvaro och det kan räcka långt.

 

6. FC HEDEN

Ett av det senaste årtiondets klassiska poplag i lokalfotbollen och efter en massa säsonger i sexan blev det till slut spel i division 5 efter serieseger i 6B 2017. 2018 slutade laget sjua men förra året blev det en elfteplats pga sämre målskillnad än tian Fässberg! Heden alltså tillbaka i sexan och känslan är de nog kommer stanna åtminstone en säsong. Laget har tappat tunga namn som Peter Reitz, Christian Zivlak och målvakten Rasmus Hanoksson. Visst har truppen fyllts på lite också och känslan till en början var att laget är lite försvagat. Sent under våren dök det dock upp ett riktigt fint nyförvärv när Niclas Andersson anslöt från division 4-laget Kärra KIF där han gjort många säsonger i både division 3 och 4. Dessutom verkar nye mittbacken Joel Samuelsson från Kristbergs IF vara ett fynd. Oklart dock hur mycket bästa målskytten Toni Ceesay (8 mål 2019) kommer vara med då han är nybliven pappa (han har dock spelat alla träningsmatcherna). Laget hann spela spelat fyra  träningsmatcher innan matcherna stoppades och det blev förluster mot 6A-lagen Croatia (1-3) och Härlanda (0-4) men segrar mot division 7-laget Göteborgs City (2-0) och seriekollegan BK S:T Jakob (2-1). Kan slå alla lag en bra dag med rätt gubbar men över en hel säsong blir det ingen toppfight men ett stabilt mittenlag. 

7. JÄRNBROTTS IF

Nykomlingar 2019 och JIF gjorde det riktigt bra och slutade på en fin femteplats. Framåt handlade det nästan uteslutande om Henrik Lundh. Anfallaren gjorde 27 av lagets 49 mål och vann 6C:s skytteliga och känslan är att han även låg bakom en hel del av de resterande 22 målen. Järnbrott har inte förtagit sig under försäsongen och hade inga registrerade träningsmatcher alls innan matchstoppet. Det hade de iofs inte inför förra säsongen heller. Det blev dock en match nu när det öppnades upp igen och då slog JIF Särö IK:s b-lag med 5-3. Truppen verkar annars ganska intakt även om några lämnat och några nya tillkommit. Bland annat har JIF fått in David Johansson från Härryda där han varit en stabil målskytt de senaste åren. Möjligt att han kan ge anfallsspelet lite mer variation. Laget vann en hel del jämna matcher förra året (bland annat fem uddamålssegrar) och känslan är att det kan svänga tillbaka. Dessutom bör de flesta lagen ha koll på att det är Lundh som gör målen (dock ingen garanti att den informationen hjälper). Bloggen tror att det blir svårt att upprepa fjolårets femteplats och att blir några placeringar längre ner.

 

8. GÖTEBORGS SIF

”Studenterna” hade det ganska jobbigt 2019 och var insyltade i bottenstriden in i sista omgången men slutade nia till sist. Som vanligt så har bloggen lite svårt med insynen i de centrala studentlagen. Många spelare utifrån och ofta ganska stor omsättning på spelare. GSIF har dock skött sin hemsida med uppdateringar och truppen har fyllts på med inte mindre än 14 spelare om bloggen räknat rätt. Många dock från klubbar utanför Göteborg. Erik Norrman lirade iallafall matcher i fyran i Småland för Kullatorp GoIFGustav Carlsson har division 3-klubben Gerdsken BK som senaste klubb (oklart om han spelat a-lagsfotboll dock) och Jakob Kentson gjorde någon strömatch i division 4-klubben Hallby FK förra året. Skönaste namnet är iallafall Van Divino som kommer från Bosch Vn Futsal. GSIF var igång en hel del under den tidiga försäsongen med blandade resultat. 1-5 mot division 3-laget Dalen/KFF men 0-0 mot 4B-laget Virgo i Södercupen. Sen blev det en svidande derbyförlust mot 6B-laget Chalmers (2-4) men fina segrar mot 5A-nykomlingen FC Bosona-Bosna IF (1-0) och 6B-laget Bjurslätt (4-0). Självklart svårt att veta hur mycket de resultaten betyder nu men de har iallafall hunnit med en match nu precis innan serien drar igång och då blev det 3-7 mot seriekollegan BK S:T Jakob. Kommer väl som de flesta studentlag att få lite problem med trupperna då folk reser hem lite titt som tätt. Svårscoutade men bloggen tror på den undre halvan.

 

9. VRÅNGÖ IF

Ö-laget lyckades krångla sig kvar i 6C förra året efter en usel start med en poäng på de åtta första matcherna! I den helt avgörande matchen mot Slottsskogen/Godhem i sista omgången fixade laget 1-1 vilket räckte till en tiondeplats. Inför den här säsongen har det varit ganska tyst om Klingkärrs stolthet och truppen verkar i stort vara densamma. Nils Möller är ny från Donsö IS (där han gjorde några matcher i femman förra året) och Gustav Bäck har anslutit från Solängens BK. Resultatmässigt har det sett ok ut tidigt på försäsongen med segrar mot seger mot 7C-laget Kareby (2-0), kryss mot division 6-laget Ubbhult (1-1) och 6B-laget Chalmers (0-0) samt förlust 1-3 mot 5B-laget Donsö IS. Laget hade problem med målskyttet 2019 och mäktade bara med 26 mål på 22 matcher och gick hela tio matcher mållösa. Sett till försäsongen verkar det problemet finnas kvar och frågan är om någon kan kliva fram och göra 10-15 baljor? Det ska dock tilläggas att defensiven satt bra förra året (34 insläppta) och känslan är väl att det kommer vara svårt att göra mål på VIF även 2020. Upplagt för jämna och målsnåla matcher och det gäller att laget får med sig poängen. Laget tog 14 av sina 22 poäng förra året hemma på Klingkärr förra säsongen och känslan är det de även kommer ta majoriteten av sina poäng där även i år men det blir bara fem matcher på hemma på gräset av lagets elva. Känslan är att laget kommer fightas i botten i år igen. 

 

10. LANDALA IF

Rejält indragna i bottenstriden förra året och var under stora delar av säsongen på fel sida strecket. LIF höjde sig dock under hösten och löste till sist nytt kontrakt. När det gäller truppen så har det inte hänt jättemycket men Jacob Salenius har anslutit från 5A-laget Älvängens IK där han gjorde några få matcher förra året. Känslan är att Viktor Ohlssons gäng kommer få det svettigt även 2020. Iallafall sett till resultaten i de tidiga träningsmatcherna, även om det är svårt att dra för stora växlar av de matcherna nu. Laget förlorade iallafall alla sina fyra spelade matcher innan matchstoppet. Det blev 1-5 mot 5A-laget Götaholm, 0-4 mot Bjurslätt (6B), 2-3 mot AIF Göteborg (6B) och 1-3 mot Kungsbacka City (division 5). LIF har även hunnit med en match nu strax innan tippningen och där blev det 1-5 i derbyt mot Mossens BK (5B). Laget var ganska målsnåla framåt förra säsongen (28 mål på 22 matcher) och det verkar hålla i sig. Defensiven, som var bra i 6C 2019, har väl inte imponerat med 20 insläppta på de fem träningsmatcherna. Alltid svårt att gå för mycket på resultat i träningsmatcher (särskilt under världens längst försäsong) men känslan är att vi kommer hitta LIF på den nedre halvan.

 

11. PUSHERS BK

Pushers åkte ur 6C 2018 men tog sig tillbaka direkt efter en andraplats i 7B förra säsongen. Då tränades laget av Kristofer ”KL” Landahl och Sunny Johansson Wong (som även spelade) men båda har lämnat. Istället kliver Jimmy Jonevret in som ny tränare med klubbikonen Kevin Kristoffersson som assisterande. Spelande tränaren Sunny Johansson Wong var bäste målskytt med sina 17 mål och även brorsan Jimmy har lämnat. Duktige Anton Kristiansson har även lämnat för Bergums IF. Pushers har plockat in lite spelare från de lokala konkurrenterna med Martin Nordfeldt och Emilio Suarez Ardiles (som dock inte spelat de senaste säsongerna) från SK Argo och duktige mittfältaren Joel Otterloo Kuronen från AIF. Blandat en del i sina tidiga träningsmatcher och kryssade mot Skottfint (6B) innan Västra Cupen. I cupen blev det sen tre raka förluster mot 5B-laget FC Linné (1-3), 4B-laget Björkö (1-7) och 6B-laget Hönö (1-2). Innan matchstoppet blev det seger mot 7C-laget Hermansby (2-0), 1-2 mot 6B-nykomlingen Knippla. samt 2-2 mot SG (7B). Laget har hunnit spela en match nu innan serien och där blev det 3-0 mot 7A-laget Menisken. Känslan är att Pushers kommer kriga i de nedre regionerna av 6C.

 

12. JOHANNEBERGS IF

”Lövet” har pendlat lite mellan sexan och sjuan genom åren och senast laget var uppe var säsongen 2015 då de åkte ur 6A. Förra året blev de tvåa i 7B, vilket betydde uppflyttning. Känslan är att laget kommer få det tufft i årets 6C. JIF har haft en del rörelse i truppen där det tyngsta tappet är mittfältaren Thomas Johansson Lima som gjorde tio mål och åtta assist förra säsongen. Truppen har dock fyllts på med en hel del nya spelare där dock en hel del inte verkar har spela på ett tag men det kan säkert finnas några guldkorn. I de tidiga träningsmatcherna har det väl ok ut med segrar mot Slottsskogen/Godhem (3-0) och 3-3 mot Hönö IS (6B) och även 3-0 mot division 7-laget Elisedal. Södercupen blev väntat tuff med tre förluster och 1-17 i målskillnad men det var mot lag högre upp i seriesystemet. Innan matchstoppet blev det även 1-5 mot 5A-nykomlingen FC Bosona-Bosna IF och bloggen hittar inga matcher efter uppehållet. Självklart svårt att veta vilket värde som ska sättas på de träningsmatcherna men i en tuff 6C så kommer Johanneberg att få det svettigt.

 

/Rasta