Självklart är det speciella omständigheter inför säsongen 2020 och det kommer självklart även att påverka tippningen. En enkelserie ökar chanserna till skrällar och bloggen har inte lika mycket att gå på som i vanliga fall. Det har inte spelats några träningsmatcher på över två månader och självklart betyder det att ett bra resultat i en träningsmatch i februari inte spelar någon större roll när serien börjar i juni. Vissa lag kommer att hinna med en och annan träningsmatch nu med det är ändå inte mycket att gå på!

Hur som helst så gör bloggen ett försök att tippa alla serier men det bli med mer magkänsla än tidigare!

Här kommer iallafall tippningen för 7A!

 

1. ANNEDAL IF

Nystartat lag där bland annat bröderna Lindström (Sebastian och Christopher) är drivande. Sebastian är tränare och har bland annat själv spelat med Göteborgs FF, Sandarna BK och FC Linné. Christopher har ett förflutet i GAIS organisation. Det är ett ungt lag med spelare i åldern 23-24 där många har spelat tidigare på bra nivå men haft lite uppehåll. Spelade tre träningsmatcher under den tidiga försäsongen där det bland annat blev 1-4 mot Celtic (7A), 3-3 mot 6A-laget Gamlestaden FF och 4-1 mot Menisken IF (7B). Målsättningen från klubben själva är att ta klivet upp i sexan direkt. Mixen av både unga och skolade spelare i sjuan brukar resultera i topplaceringar och bloggen tror att det blir serieseger direkt för AFF!

 

2. GUNNARED KIF

Det har varit ganska stor omsättning på spelare de senaste säsongerna i Gunnared och laget har presterat väldigt ojämnt. 2018 var laget med i toppen av 7A och slutade trea. Men inför förra säsongen lämnade nästan hela truppen och det blev till slut en sistaplacering i 7A med bara fyra inspelade poäng14 matcher. Inför säsongen 2020 har det dock hänt grejer igen. Christopher Nordlinder Zimmermann är ny tränare och han har fått ihop en riktigt fin trupp. Det är en hel del spelare med förflutet i både Rannebergens IF och Gunnilse ISLeo Kyriazis har kommit från Gamlestaden FF och duktige Erik Nordeke anslöt från 5A-nykomlingen Hisingen FC. Hade lite blandade resultat innan stoppet för träningsmatcher men har efter uppehållet slagit 7C-laget Västanå med 3-1, seriekollegan Ramberget med samma siffror och 6B-laget Surte med 5-2 efter ett hattrick av Nordeke. Bloggen tror att det blir ett rejält kliv uppåt i tabellen och Gunnared kommer vara och slåss i de över regionerna av tabellen och fightas om uppflyttning.

 

3. BERGUMS IF

Ett av de lagen som åkt upp och ner mest i seriesystemet de senaset tio åren. Vann 6A 2010 och säsongen 2014 var de uppe i 4A. 2015 åkte laget ur fyran och året efter fortsatte raset då laget åkte ur även 5A. 2017 vann dock laget 6A igen och gick upp i femman bara för att åka ut direkt 2018. Förra året blev det en sistaplats i 6A och alltså spel i sjuan 2020. Trots att laget åkte ur rejält förra säsongen (6 poäng och 138 insläppta mål) så tror bloggen på toppstrid i 7A. Unge tränaren (och målvakten) Aristides Rodriguez har värvat in sig själv mellan stolparna och truppen har även fyllts på med bland annat rutinerade Ermin Aganovic (Nödinge SK) och duktige Anton Kristiansson återvänder från Pushers BK. Lägg även till att truppen redan innehåller tongivande spelare som Alexander Zakarian. Klubben har även fördelen att kunna plocka upp duktiga spelare till a-laget från sitt juniorlag. Under den tidiga försäsongen blev det ok siffror i en tuff Östra Cupen-grupp med hedersamma förluster mot lag högre upp i systemet. Nu när matcherna släppts på igen har det blivit 2-2 mot Hemsjö IF (division 6) och 0-2 mot Lundby IF (7C). Bloggen tror att det vänder uppåt för BIF igen!

 

4. GÖTEBORGS CITY FF

City var med och slogs om uppflyttningsplatserna i 7B förra säsongen men slutade fyra till sist. Truppen är i stora drag intakt från förra året. Axel Wendt (som spelade de flesta matcherna förra säsongen) har lämnat för Hovås Billdal. Laget hann med några träningsmatcher innan de stoppades och det blev bland annat 4-0 mot Real Maskin BK (6A) och 2-2 mot Menisken IF (7B) men det är som sagt svårt att dra några större växlar av de resultaten nu. City tog dock en fin 2-1 seger mot 6C-laget Pushers nu i mitten av juni. Laget var med och högg bakom topplagen 2019 och då det verkar vara samma gäng i år så är gissningen att de kommer vara med även i år!

 

5. ANGERED SK

Laget slutade fyra förra säsongen och hade lite häng på uppflyttning. Siciid Abdiqadir stod för mer än hälften av lagets mål (23 av 43) och slutade tvåa i seriens skytteliga. Svårscoutat som vanligt men bloggen tror på en placering strax bakom topplagen. Blixtrade till under delar av förra säsongen men var också ojämna med poängtapp mot lag de borde besegra. Enda noterade matchen är en 5-3 seger mot seriekollegan Gunnared KIF i slutet av mars.

 

6. GAMBIAN MIX IF

Helt nytt lag men efter att bloggen gjort lite efterforskningar så verkar laget har vissa kopplingar till Gambianska IF/Gambianska Föreningen som lirade i sjuan och sexan för några säsonger sedan. Bloggen har egentligen inte så mycket mer att gå på än det. Men är kvaliteten liknande mot när Gambianska IF/Gambianska Föreningen lirade för ett par år sedan så kommer de att klara sig bra.

 

7. RAMBERGETS SK

RSK har hållit sig på den nedre halvan de senaste säsongerna med en åttondeplats 2019 och en sjundeplats 2018 (båda i 7B). Inför förra säsongen såg det illa ut och det ryktades till och med att klubben kanske var på väg att lägga ner. Men det blev som sagt en åttondeplats och inför 2020 så verkar det se bättre ut. Laget har fått in lite nya spelare, bland annat Filip Ristov (senast i FK Kozara). Laget hann med två matcher tidigt på försäsongen, där det blev förluster mot 7B-laget Björkåsen (1-2) och 6B-laget BK Skottfint (4-5). Nu i juni har blev det 1-3 mot seriekollegan Gunnared. Känslan att det blir en mittenplacering eller strax under mitten i år.

 

8. ELISEDALS IS

Laget gör sin nionde raka säsong i sjuan sen de trillade ur 6A 2011. Har för det mesta hamnat i mitten av tabellen och var sjua i 7B förra säsongen och hade ganska långt upp till toppen. Truppen är ganska intakt men Tobias Andersson verkar ha lagt skorna på hyllan för tillfället. Andersson var med sina fem mål säsongen 2019 lagets bästa målskytt tillsammans med Jonatan Sandberg Rasmussen. Året innan blev det 12 mål för Andersson så EIS kommer att tappa lite kraft framåt. Laget har dock fått in lite nya spelare och bland annat har Haben Tekie (med förflutet i Gårda BK) dykt upp i EIS. Det enda resultatet bloggen hittar under försäsongen är en tidig förlust mot 6C-laget Johanneberg (0-3) i slutet av mars. Laget kommer att hålla sig i mitten av tabellen.

 

9. GOTHENBURG CELTIC FC

Celtic slutade sexa av åtta lag i 7A förra säsongen och har hållit till på den undre halvan i sjuan ett bra tag. Har tappat några spelare, bland annat Pavel Martynenko, som gjorde en del matcher förra året. Det största tappet kom dock under förra säsongen när anfallaren Antonio Mendez Hernandez lämnade. Han hann med sju mål på de fyra matcher första matcherna och Celtic som lag gjorde 13 av sina 23 mål på de fyra matcherna. Sen blev det alltså tio mål på de avslutande tio matcherna. Frågan är vem som ska göra målen? Laget har dock fått in lite nya spelaren och vi får se om det är några nya stjärnor som dyker upp där. Känns dock som Celtic kommer att kämpa vidare på den undre halvan.

 

10. PARTILLE IF FK

Partille har haft ett par tunga säsonger. Efter att ha trollat sig kvar länge i 6A åkte laget ur 2018 och förra säsongen var det också tufft. Laget slutade näst sist i 7A med tre segrar på 14 matcher. Har bland annat tappat duktige Mathias Osterloh.men annars verkar truppen vara densamma. Farid Runklint var lagets bästa målskytt förra året med sina sju mål och han behöver nog lite hjälp framåt då laget bara orkade med 21 mål på 14 matcher. Inga registrerade träningsmatcher som bloggen kan hitta men PIFFK har en inbokad innan seriestarten. Bloggens gissning är att det blir en till säsong i botten av sjuan.

 

11. HÖGABORG KÄRRALUNDS FC

Laget var tia i 7B förra säsongen och bloggen tror att det blir en liknande placering den här säsongen. Känslan är dock att det kommer vara ganska tight på den undre halvan. Har både fått in lite spelare men även tappat och bland annat har kaptenen John Eriksson lämnat. Det är även klart att deras bästa målskytt från 2019, Magnus Wästlund (9 mål), lämnar för Real Maskin BK. Laget hann med två tidiga träningsmatcher där det blev förlust 2-3 mot 7B-laget Käringöns FC och seger 2-1 mot Björkåsen (också 7B). Det känns som HKFC kommer få kämpa på den undre halvan.

 

/Rasta