Igår spelades det en match i 5A

 

MÅNDAG 22/6

Finlandia/Pallo AIF – FC Bosona-Bosna IF 1-5 (1-3)

För hemmalaget Finlandia/Pallo AIF var det andra matchen efter en premiärseger mot Utbynäs (2-1) i förra veckan. För nykomlingen Bosona-Bosna var det första seriematchen och vilken start det blev! Redan efter en kvart tog gästerna ledningen på straff genom Anjur Idrisson och i samma situation blev Finpas Lukas Klint utvisad. Bosona-Bosna utnyttjade detta direkt och Eldar Razanica ökade på till 2-0 och innan den första halvtimmen hade även satt trean. Innan paus fick dock Finlandia lite känning då André Kapella reducerade på frispark. I början av andra kom dock 4-1 och det var en meriterad målskytt. Zlatan Muslimovic (född 1981) behöver väl ingen närmare presentation. Blåvitt-löfte som lämnade tidigt för Udinese och sen blev det proffspel i en massa klubbar i Italien men även i Grekland och Kina. Även fina 12 mål 31 landskamper för Bosnien/Hercegovina. Kopplingen till Bosona-Bosna är självklart att hans bror Darmin är tränare. Zlatan blev klar för Bosona-Bosna redan inför förra säsongen men spelade inget då. Vi får se hur många matcher det blir under säsongen men självklart en riktigt förstärkning varje gång han är med och bloggen har faktiskt missat att han varit med nu under försäsongen. Hur som helst blev det till slut 5-1 till Bosona-Bosna efter att Razanica fastställt slutresultatet.   

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare Cihan Köse sa så här om förlusten:

”En kväll där vi tyvärr inte har flyt samtidigt som vi har en dålig dag. Bosona-Bosna har det helt tvärtemot där de gör det jättebra samtidigt med lite flyt och vinner fullt rättvist! Vi fick en väldig tidig straff samt utvisning mot oss sedan hamnar vi en period som är bedrövlig där vi släpper in två bollar till. Vi kommer smått igen men inte tillräckligt för att vända! Grattis till Bosona-Bosna!”

Bosona-Bosnas tränare Darmin Muslimovic sa så här om segern:

”Vi mötte jätteduktiga Finlandia och vi visste att det skulle vara en tuff match men vi var verkligen taggade inför uppgiften samt fick vi en tidigt straff med oss som vi gjorde mål på och rött kort för deras del. Detta hjälpte oss mycket. Vi gjorde två snabba mål kort därefter och gick till pausvilan med 3-1 i bagaget. De tryckte på i andra för en reducering men efter vår 4-1 mål kändes det som att luften gick ur de. Vi gjorde sedan en till på en kontring och vann matchen till slut med 5-1. En härlig känsla måste jag säga. En stor eloge till grabbarna som kämpade till max och bjöd publiken på en fin fotboll. Tack till Finlandia som ändå kommer att vara med i topp då det är ett mycket duktigt lag.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad därifrån. 

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Finlandia har en match till innan uppehållet och där blir det tungviktsmöte med Älvängens IK! För Bosona-Bosna är det match mot gamla rivalen United Africa innan det blir sommarledighet.

 

/Rasta