Igår lirades det tre matcher i vår fina lokalfotboll!

 

TISDAG 23/6

4B

IK Zenith – IFK Björkö 0-1 (0-1)

För gästande IFK Björkö var det första matchen för säsongen medan Zenith kom från en fin premiärseger mot Väster (2-1). Det blev en målsnål tillställning på Hovgårdsvallen där matchens enda mål kom strax innan paus. Hemvändaren Erik Alexandersson petade in ö-lagets segermålet efter en frispark. 

Zeniths Max Påhlman sa så här om förlusten:

”Vi ställs mot ett bra Björkö som vi märker kommer med självförtroende från 4-1 segern mot Torslanda. De låser vårt spel totalt första halvlek och vi skapar i princip ingenting utan Björkö håller sig vassa på fasta situationer och tar på så sätt ledningen med 0-1. Vi pratar vad vi ska ändra i halvlek och gör även lite byten som påverkar matchbilden positivt för vår del. Vi äger boll högre upp på Björkös planhalva och skapar halvchanser. Det känns som vi har bättre kondition och har bra tryck på Björkö sista 15-10 minuterna utan att få in kvitteringen. Ett rättvist men surt resultat över 90 min där vi vet vad vi ska jobba på. Roligt derby med mycket folk (utanför inhägnaden). Nu tar vi vila och gör allt för att komma tillbaka starkare till hösten!”

Zenith har alltså inlett med en seger och en förlust medan Björkö är fullpottare efter en match. Båda lagen tar nu lite ledigt.

 

5B

Donsö IS – Näsets SK 1-5 (1-2)

Detta var andra matchen för Donsö, som kom från en tuff 0-1 förlust i premiären mot nykomlingen Önnered, och de ställdes mot ett topptippat Näsets SK hemma på Donsövallen. Matchen rivstartade direkt då Kristoffer Frantzich drog dit 1-0 för gästerna direkt i tredje minuten! Ö-laget svarade dock omgående genom Elias Ahlström. Efter en halvtimmes spel fick sen DIS Anders Jansson lämna planen efter två ostskivor. Innan paus fick även NSK in ett ledningsmål (Simon Wallberg Andersson) och i andra halvlek kunde gästerna gå ifrån. Frantzich satte 3-1 innan Casper Jonasson gjorde fyran. Även NSK blev reducerade till tio man efter Jakob Persson fått sitt andra gula med en kvart kvar. Det hjälpte dock inte utan istället fullbordade Frantzich sitt hattrick när han avslutade målskyttet med tio kvar. Det blev en hel del kort i matchen och lagen fick varsin spelare till utvisad i slutskedet och totalt blev det 13 gula och 4 röda mellan de två lagen!

Tremålsskytten Frantzich sa så här om vinsten:

”En svag start på matchen från vår sida men jobbar oss in i matchen bra, Donsö får sedan ett rött kort men står upp bra och gör en bra match ändå, men vi kontrollerar matchen och är effektiva. Alltid gött med öppna säsongen med hattrick med ännu goare att åka med tre poäng från Donsö!”

DIS anfallare Albert Hansson hade följande att säga till bloggen:

”Vi mönstrade ett bra lag där vi ägde matchen från start. Ägde mycket boll och kom till farliga anfall. Tyvärr efter ca 25 minuter åker vi på en utvisning vilket gör våran uppgift betydligt svårare mot ett på förhand starkt Näset. Vi släpper till några mål och luften går ur oss. Mycket tråkigt då de ändå såg riktigt bra ut till en början innan utvisning. Nu tar vi sommaruppehåll och laddar batterierna inför höstens matcher. Grattis Näset till segern.”

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

Både Näset och Donsö går nu på ledighet.

 

6C

FC Heden – Pushers BK 1-1 (0-0)

Enligt rapporterna så var det ett piggt och löpvilligt Pushers som var hetare den första halvleken och som skapade några riktigt bra chanser. Det var dock Heden som tog ledningen i mitten av den andra halvleken efter att Toni Ceesay fått in en boll efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Det dröjde dock inte många minuter innan PBK kvitterade genom Robin Griffiths. Matchen bjöd inte på några fler mål även om Heden fick avsluta med tio man efter ett sent rött. Det verkar som nye Pusherstränaren Jimmy Jonevret fått bra ordningen på nykomlingen och de har även fått in spets på topp genom Alessandro Bartoli. Den snabbe 18-åringen kommer från spel med ÖIS-U17 och han lär bli väldigt nyttig.

Just Jonevret sa så här om matchen:

”1-1 med väldigt mycket mersmak skulle jag ändå vilja säga. Vi är det bättre laget och skapar många fina chanser där vi kunde/borde gjort både ett och två mål. De skapar någon enstaka möjlighet. Sen gör de 1-0 efter 60-65 eller så. Inte direkt enligt hur matchen såg ut. Så får ändå säga att det är skönt att vi får till 1-1. För att torska hade varit grymt när jag absolut tycker vi förtjänar tre poäng.”

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Trevande start, inte alls vad vi räknat med. Förvånade över att vi inte mötte det ”gamla” Pushers utan det fanns massa junisar i deras lag som sprang på allt. Vår keeper Robin gör en handfull grymma räddningar vilket gör att vi är kvar i matchen fram till halvtid. Till andra halvlek jämnar spelet ut sig något och vi får lite bättre grepp på dem i vissa lägen men de fortsätter att skapa oreda med deras rakare spel. Vi gör 1-0 oförtjänt på en hörna där de flesta trodde chansen var över men Jonny kämpade till sig ett motlägg som hittar till Toni som den måltjuv han är förvaltar i mål. Hade vi sedan hållt ställningarna åtminstone 5 min till hade vi nog snott med oss 3 pinnar men de gör en snygg kvittering och när vi dessutom får ett rött i slutet får vi vara mer än nöjd med en pinne. Nu är det igång iallafall!”

Pushers matchrapport hittas HÄR

Båda lagen går nu på sommarledighet och återupptar sina tävlingsmatcher i augusti.

 

/Rasta