Självklart är det speciella omständigheter inför säsongen 2020 och det kommer självklart även att påverka tippningen. En enkelserie ökar chanserna till skrällar och bloggen har inte lika mycket att gå på som i vanliga fall. Det har inte spelats några träningsmatcher på över två månader och självklart betyder det att ett bra resultat i en träningsmatch i februari inte spelar någon större roll när serien börjar i juni. Vissa lag kommer att hinna med en och annan träningsmatch nu med det är ändå inte mycket att gå på!

Hur som helst så gör bloggen ett försök att tippa alla serier men det bli med mer magkänsla än tidigare!

Här kommer iallafall tippningen för 7B!

 

1. SLOTTSSKOGEN/GODHEM IF

SG trillade ur 6C förra säsongen efter en gastkramande bottenstrid som avgjordes i sista matchen. Laget var piskade att vinna med kryssade mot bottenkonkurrenten Vrångö. Extra surt då SG:s poängskörd hade räckt till nytt kontrakt både i 6A och 6B. Janne Larssons gäng får ta nya tag i sjuan och bloggen tror att de blir ett topplag direkt! Har en hel del bollskickliga spelare med Khadhar Egge i spetsen och har även fått in en hel del nya intressanta gubbar. Det är dock ett litet frågetecken på vem som ska göra målen? Förra året delade Amir Naser och Isac Wedin Gluhic segern i den interna skytteligan på 8 mål. Naser har dock lämnat för Tynnered och Wehic Gluhic har varit skadad under försäsongen. Det verkade även länge som duktige anfallaren Patrik Salomonsson skulle ta ett uppehåll men de senaste rapporterna gör gällande att han dykt upp på träningarna på sistone. Spelar han så är det självklart toppklass i sjuan. Resultatmässigt på den tidiga försäsongen så har det sett ok ut. Tufft i Västra Cupen men hedersamma förluster mot 5B-laget Tynnered (0-2) och 4B-laget Älvsborg (1-4) samt 0-0 mot Donsö (5B). 2-2 mot heta 6A-nykomlingen Croatia men sen tre raka förluster innan serien och dessutom inga mål framåt. 0-3 mot Johanneberg (6C), 0-4 mot Tynnered och 0-3 mot Argo (6C). I sista matchen innan matchstoppet blev det 2-2 mot Pushers (6C). Nu i juni har det blivit två matcher med en 4-2 seger mot seriekollegan BK Björkåsen och 5-3 mot Högaborg Kärralund (7A). Har en fin trupp med många duktiga spelare och 7B känns överkomliga 2020. Har dock en tendens att ta en hel del kort (flest negativa poäng i FairPlay-ligan i 6C både 2018 och 2019) och det gäller att de lägger fokus på rätt grejer. Men bloggen tror på att Janne Larssons gäng tar sig tillbaka till sexan direkt!

 

2. SOLÄNGENS BK

Laget åkte ur 6C förra säsongen i en tuff bottenkamp där det avgjordes i sista matchen. Inför säsongen har laget bytt tränare där Per Edberg lämnat och Thomas Winemar tagit över. Fem spelare har lämnat för Fässbergs IF i 5B, Kristoffer Petric, William Samuelsson, David Daun, Oscar Kjellberg och Nichlas Cox. De fyra första gjorde en hel del matcher i 6C där bland annat Petric var lagets bästa målskytt med fem mål. Cox spelade dock knappt alls. Truppen har fyllts på med en del spelare och känslan är att SBK kommer vara stabila i årets 7B. Martin Bodin kommer vara viktig för målskyttet. Det har inte blivit så många träningsmatcher för SBK. En tidig 1-5 förlust mot 4B-nykomlingen Balltorp följdes upp av 2-2 mot Bjurslätt (6B). Innan matchstoppet blev det även 0-0 mot 6C-laget Azalea. Bloggen har inte hittat några matcher nu i juni.

 

3. BERGSJÖN SK

BSK har pendlat en del mellan sexan och sjuan och när de är i sjuan brukar de hålla sig på den övre halvan. Laget kunde inte riktigt haka på toppstriden förra säsongen utan slutade femma i 7C. Bloggen har tyvärr ingen insyn i truppen men sett till träningsmatcherna så är bästa målskytten från 2019, Shafi Abdikadir Sharif (13 mål), kvar och även en stomme av de som gjorda många matcher förra året. Laget har spelat tre tidiga träningsmatcher där de vann mot både seriekollegan FC Zalin (3-0) och även mot Balltorps FF:s c-lag (3-0) men förlorade mot 6A-laget Syrianska/Arameiska (0-2). Nu i juni mötte laget FC Zalin igen och då blev det seger 2-1. 7B känns lite svagare som serie och om BSK kommer med liknande lag som förra säsongen borde de kunna kliva upp ett par hack och slåss i toppen.

 

4. IFK HINDÅS

Klubben startade upp seniorverksamheten igen inför 2018 och då blev det en tiondeplats. Laget tog sen ett fint kliv uppåt i tabellen och slutade sexa förra säsongen och frågan är om de kan ta några kliv till? Har en väldigt blandad trupp med flera 30+ lirare blandat med 15-16 åringar. Truppen är intakt men tränare Johan Winblads plan är att slussa in fler unga spelare. Innan matchuppehållet hann laget med ett par träningsmatcher där det bland annat blev 2-2 mot Sjöviks SK och hela 3-8 mot Härryda IF (6A). Det är väl förvisso inga resultat som imponerar men samtidigt inte så mycket att gå på. Bloggen tror iallafall att Hindås kan nog ta något kliv till och hota uppåt i tabellen.

 

5. MENISKEN IF

Gamla fina Menisken kommer från en femteplats i 7B förra säsongen. Bloggen har inte så mycket att komma med utan det verkar som det är ungefär samma trupp som förra året med undantag för förstamålvakten Viktor Öström som lämnat för BK Skottfint. Laget har fått in några nya spelare och även föryngrat lite. MIF spelade tre matcher innan matchstoppet och där blev det 2-2 mot 7A-laget Göteborgs City och sen ganska tunga resultat mot nystartade 7A-laget Annedal FF (1-4) och 7C-laget Geesguud (1-5). Nu i juni har det blivit en träningsmatch där laget föll mot Pushers BK (6C) med 0-3. Kan säkert störa lagen i toppen men har kanske svårare att föra matcherna när de själva är det ”bättre” laget på pappret. En mittenplacering känns väl rimlig för Menisken. Ambitionen är som alltid att vara det bästa laget som inte går upp och det bör de kunna fightas om. 

 

6. NOVA FC

Nystartat lag där det inte finns mycket att gå på. Inga spelade matcher, ingen hemsida eller annan information. Verkar dock höra hemma i de västra delarna av Göteborg. Det verkar dock som Mak Lind (fd Mohammed Ali Khan) är involverad på något sätt. Lind spelade ju med Tynnered FC för några säsonger sedan och tränar numera Superettanlaget Norrby. Säsongen 2019 lirade Lind för Byttorps IF (divison 5) och satte 25 mål när laget blev tvåa och gick upp i fyran. Nova FC verkar vara reggat på honom men oklart vilken roll han har. Verkar dock som han inte kommer att spela då han gjort träningsmatcher för Byttorp nu på försäsongen. Vi får väl se när säsongen drar igång vad det är för gäng. Så väldigt svårtippat men om det stämmer att Lind är inblandad på något vis så är det troligtvis ett bra gäng. Vi slänger in dem i mitten av tabellen.

 

7. FC ZALIN

Ett helt nytt lag som håller till i de västra delarna av staden och kommer att hålla till på RuddalenNaim Marouky är en av tränarna och han hade Guldhedens IK för några säsonger sedan. Det finns dock mer kopplingar till Assyriska BK verkar det som där Maroucky även varit verksam. Verkar vara ett blandat lag med gammalt och ungt och vissa spelare som hållit uppe från fotbollen ett tag. Enligt rapporterna en hel del tekniska spelare. FC Zalin har spelat en hel del träningsmatcher med blandad framgång. Innan matchstoppet blev det fina 2-2 mot 5B-nykomlingen Tynnered men sen 1-5 mot 7C-laget Rödbo IF, två segrar mot 7A-laget Gunnared KIF (3-1 och 2-1) men förlust mot seriekollegan Bergsjön SK med 0-3. Efter matchuppehållet har det även blivit ännu en match mot Bergsjön SK (förlust 1-2) och ännu en match mot Rödbo (2-2). Svårtippat med nya lag men verkar ju iallafall vara igång ordentligt med matcher. Tipset blir någonstans i mitten.

 

8. KÄRINGÖNS FC

KFC brukar hålla till på den nedre halvan av sjuan och slutade nia i 7B förra säsongen. Hade rejäla problem med målskyttet förra säsongen med bara 27 mål 20 matcher. Utan att ha någon större insyn i truppen så verkar stommen av de spelare som spelade flest matcher förra året kvar. Bloggen hittar bara en spelad träningmatch och där blev det 3-2 mot 7A-laget Högaborg-Kärralund tidigt på försäsongen. Svårttippat men gissningsvis blir det en liknande placering i år som förra året, alltså på den nedre halvan. 

 

9. ÖSETS BK

Laget var nia i 7C förra säsongen och Florian Zuta har klivit in som huvudtränare. Det har tillkommit en del spelare i truppen men känslan är att det kommer bli ännu en ganska tuff säsong för ÖBK. Laget föll i en tidig träningsmatch mot Bjurslätt (6B) med 2-3 men spelade sen sitt genrep nu i slutet av juni bara dagar innan premiären. Där blev det hela 0-8 mot 7A-laget Göteborgs City FF. Inte så mycket att gå på men det resultatet bådar ju inte gott så nära inpå seriestart. 

 

10. PROLETÄREN FF

Alltid svårtippat när bloggen har dålig insyn i kombination med att laget inte spelat några matcher alls. Slutade tia i 7C förra säsongen. När det gäller truppen så har bloggen snappat upp att duktige anfallaren Armando Smedberg Dalence lämnat för Croatia i 6A. Smedberg Dalence kom efter halva säsongen och gjorde 12 mål på sina 13 matcher och är självklart ett tungt avbräck. Även Sebastian Landi (12 mål 2019) har lämnat (för 6A-laget Inter Linné IF). Där försvann hälften av lagets mål från förra säsongen. Som sagt inte så mycket att gå på men känslan är att det blir bottenstrid igen för PFF. 

 

11. BK BJÖRKÅSEN

Har prenumererat på sistaplatsen i 7B de senaste säsonger och har fyra poäng på de senaste två säsongerna och 199 insläppta mål. Trots detta och trots att bloggen tippar laget sist så känns det ändå som Björkåsen kommer vara närmare lagen framför. Laget träningsspelade en hel del tidigt på försäsongen och vann faktiskt både mot 7C-laget Brämaregården (1-0) och 7A-laget Ramberget (2-1). Enda storförlusten kom mot 7C-laget Lundby (2-8) och sen blev det även 1-2 mot Högaborg Kärralund och 3-5 mot Rödbo IF. Nu i juni har det blivit en träningsmatch där laget föll mot seriekollegan Slottsskogen/Godhem med 2-4. Laget verkar även fått in ett gäng nya spelare. Så bloggen tror fortfarande på en tuff säsong men som sagt några fler segrar och ett steg i rätt riktning!

 

/Rasta