Igår spelades det matcher i både 4B, 5A och 5B!

 

TORSDAG 25/6

4B

KF Velebit – IF Väster 2-1 (0-1)

Väster kom från en tuff förlust i premiären (1-2 mot Zenith) medan Velebit visade styrka i sin första match när GFF besegrades med 3-1. Det var dock gästerna Väster som inledde målskyttet på Velebit IP. I slutet av den första halvleken tryckte Karl-Anton Pettersson in 1-0 på straff. Ledningen stod sig sen en bit in i den andra halvleken innan 1-1 kom genom Denis Gavrilov (även det på straff). I matchens sista ordinarie minut höll sig sen måltjuven Kassim Coaney framme och avgjorde tillställningen! 

Just matchhjälten Coaney sa så här om vinsten:

”Väster på hemmaplan efter en stark 1-3 seger mot GFF i första omgången, oj vad svettigt det blev! Idag gör vi en riktigt plattmatch och är inte alls med i matchen. Första halvlek dominerar Väster totalt, men det är vi som har matchen första bästa chans då Roko hittar mig och jag kommer fri med målvakten men chippen blir för hög och bollen går över (skyller på mattan, dåligt klippt just där 😜). Nä, men det var svag att missa den chansen. Väster får en straff i slutet av halvleken som deras spelare sätter. Andra halvlek forsätter egentligen som första Väster har bollinnehavet men vi spelar lite enklare rakare fotboll då vi inte alls kommer in i matchen. Väster gör även 2-0 men det blir bortdömt för offside. 1-1 på straff av Denis.G efter att Ahrun blivit ner riven, klockan står på 92 minuter när vi gör segermålet. Denis.G med ett fantastiskt förarbete hittar mig i djupet en toach sen rullar jag in bollen bredvid målvakten och 2-1 är ett faktum. Ska man summera matchen så är det helt ärligt ingen rättvis seger men OTROLIGT skönt att få med sig tre poäng när man gör en sån dålig match det är en styrka i sig (vinner hellre såhär varje dag i veckan än att spela underbar fotboll och förlora). Nu tar vi semester med 6 poäng inspelat. Vi tackar Väster för en bra match och önskar dem lycka till framöver.”

Västers ena tränare, Magnus Pettersson, sa så här om matchen:

”En kväll där man upplevt glädje, ilska, sorg och stolthet. Våra grabbar gör en väldigt bra insats där vi i slutändan straffas brutalt hårt med två minuter kvar av matchen. Våran första halvlek är riktigt vass, vi följer våran matchplan och gör det väldigt svårt för Velebit att komma in i matchen. Dom skapar en kanonchans i första halvlek men bränner den och resterande står vi för. Vi har en finfin nick utanför av Eckerman, Aron får på ett fint skott som deras keeper gör en kanonräddning på och sen ytterligare en fin räddning när Gabbe kommer på avslut. Vi tar ledningen genom planens gigant Kalle, på en straff han själv skapat. Vi fortsätter vara bra i början på andra halvlek och gör också 2-0, genom ett klassmål av Kalle, men linjemannen hittar en offside vi har svårt att smälta får man säga då inte linjemannen själv kunde förklara den. 2-0 där och matchen är över. En stund senare är det ett inkast som olyckligt vinkas åt fel håll och Velebit rinner igenom och får straff 1-1. Efter det är Velebit väldigt tunga och har en frispark i stolpen, vi själva är nära på omställningar men med två minuter kvar är det ett fint instick som friställer Velebits forward, 2-1 och ridå. Jag är stolt över våra grabbar ikväll och vi har en oerhörd kvalité i våran trupp och jag vet att resultaten kommer komma förr oss i höst men just ikväll gör det ont. Vill också tacka Velebit för ett gott motstånd och önskar dom lycka till i fortsättningen!”

Riktigt tungt för Väster med noll poäng på två matcher där de spelmässigt presterat riktigt bra. Desto roligare för Velebit som har maximala sex poäng efter två matcher och det är dessutom mot två riktigt bra motståndare. 

Båda lagen går nu på sommarledighet

 

5A

Älvängens IK – Utbynäs SK 5-2 (2-2)

Topptippade Älvängen har börjat årets 5A stabilt. 1-0 segern i premiären mot Floda följdes upp med 5-2 hemma på Älvevi igår mot Utbynäs SK. Bortalaget (som föll i sin premiär hemma mot Finlandia/Pallo AIF) var dock med länge i matchen. Även om ÄIK:s Marius Evensen satte både 1-0 och 2-0 ganska tidigt i matchen var det 2-2 i paus. Tobias Wahlgren reducerade och Tomislav Magdic kvitterade. Det oavgjorda resultatet stod sig till mitten av den andra halvleken innan Niklas Ahlbom fick in 3-2 efter en hörna. I slutet kunde Jesper Knaving göra både 4-2 och 5-2 och därmed säkra segern! 

ÄIK:s tvåmålsskytt Marius Evensen sa så här om segern:

”Skön seger! Idag fick vi igång vårat anfallspel tycker jag! Bra kombinationer! Aggressiva i försvarsspelet, och skapar mycket lägen! Bra kontringsspel också! Så riktigt skönt med tre poäng och många bra saker att ta med inför nästa match på måndag!”

ÄIK:s matchreferat hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Fin start för Niklas Tidstrands Älvängen med två raka segrar. Tyngre för USK med noll poäng efter två matcher men då har de också mött blivande topplag (om man ska tro bloggens tippning). Innan sommaren ska just de två lagen mötas, nämligen Älvängen och Finlandia/Pallo AIF.

För Utbynäs är det inte nästa seriematch förrän i augusti. 

 

Floda BoIF – Lunden Överås BK 3-2 (2-1)

Bloggens seriefavorit Lunden Överås BK har fått en riktigt tuff start på årets 5A. 2-3 i premiären mot United Africa följdes upp av 2-3 även mot Floda! Det blev dock en drömstart för gästerna på naturgräset på Flodala då Stefan Runeman satte 1-0 redan efter sex minuter. Precis innan paus vände dock hemmalaget då Mio Hopkins först nickade in 1-1 och strax efter satte Hjalmar Svensson 2-1! I mitten av andra kom sen 2-2 genom Runeman men det var Floda som skulle få sista ordet! I matchminut 82 blev Albin Carlmark matchhjälte när han gjorde segermålet! 

Flodas assisterande tränare Fredrik Danielsson hade följande att säga om segern:

”Lunden är bättre än oss inledningsvis och tar ledningen efter bara fem minuter. Vi ligger för långt ifrån i markeringarna och hamnar fel i positionerna. Efter hand äter vi oss in i matchen och 1-1 känns rättvist. Ett fint anfall som Mio Hopkins nickar in vid första stolpen efter inlägg från Hugo Lycke. Vi tar ledningen genom Hjalmar Svensson på hörna och går till paus med 2-1. I halvtid pratar vi om att vi måste ligga närmare och prata mer men andra halvlek börjar i princip som första. Dock är det vi som skapar de riktigt farliga lägena och Hjalmar Svensson får ett jätteläge som målvakten reflexräddar. Lite senare får Mio Hopkins en bra chans men kramp i bägge vaderna bidrog till ett avslut utanför. Några minuter senare gör Lunden 2-2. Våra spelare kändes i detta skede piggare och med knappa 10 minuter kvar gör Albin Carlmark 3-2. Jag vill gärna lyfta fram våra unga spelare som gör det mycket bra idag. Tre startspelare från förra matchen saknades idag och killar som spelade lite eller inget i den matchen går in och gör jobbet alldeles strålande. I dagens match har vi 4 spelare födda på 80-talet, övriga mellan 00-04. Skönt med seger inför sommarvilan!”

Lundens Stefan Runeman hade följande funderingar när det gällde matchen:

”Återigen en väldigt svag prestation från vår sida. Vi har en helt ok trupp på den här nivån men får just nu ut väldigt lite av våra kvalitéer. Floda kämpar på och det är inte helt orättvist att dom tar tre poäng får man nog ödmjukt säga.”

Viktig seger för Floda som förlorade sin första match (0-1 mot Älvängen). Riktigt tuff start för Lunden Överås som har ambitioner att vara med i toppen (och som även tippades etta av bloggen). Noll poäng på två matcher samtidigt som den största konkurrenten (enligt bloggen iallafall) Älvängen har sex poäng efter två matcher. Tufft direkt i omstarten också då Finlandia/Pallo AIF väntar. Båda lagen går nu på ledighet. 

 

5B

Fässbergs IF – IF Warta 4-1 (2-1)

Premiär för båda lagen och det var hemmalaget Fässberg som till slut var starkast. Det var dock Warta som tog ledningen när nyförvärvet från Azalea BK, Andreas Stern-Pettersson, satte 1-0. FIF hade dock också ett nyförvärv som ville vara med i målprotokollet och Patrick Winstanley (från Härryda IF) både kvitterade och satte 2-1 innan halvtid. Ganska tidigt i andra kom även 3-1 (Philip Kinnander) innan Hampus Lyrstrand stängde butiken med sitt 4-1 mål. 

Fässbergs William Samuelsson sa så här om segern:

”Riktigt skönt med en seger innan sommaruppehållet! Vi har precis som alla andra lagen haft en väldigt lång försäsong. Det har vi tagit vara på väl och det kändes som att vi var förbereda och taggade på seriepremiär! Warta tar dock ledningen genom ett fint långskott efter bara någon kvart. Men matchen är 90 minuter i 28 graders värme och med en god inställning och en jävla attityd tycker jag att vi tar kommandot i matchen och orkar lite mer vilket resulterar i att vi lyckas vända och vinna matchen! Det är svårt att få allt att stämma. Speciellt på sista tredjedelen, men vi lyckas skapa tillräckligt med klara målchanser för att rättvist vinna denna matchen.”

Wartas kapten Daniel Svensson hade följande att säga om förlusten:

”Fässberg vinner helt rättvist idag. Vi gör inte det vi ska och ger Fässberg tid i varje sekvens, vilket innebar att de fick spela fritt utan någon större press. Vi tar dock ledningen i matchen och till en början kändes det bra trots Fässbergs höga press. Efter en halvtimma blir vi tyvärr sega och tar inte jobbet till 100% vilket Fässberg gjorde i 90 minuter. En stor besvikelse men nu får vi ladda under sommaren inför resterande 27 poäng!”

Hela 5B tar nu sommarledigt och serien återkommer 4/8. 

 

/Rasta